Да, ама при форекса не точно "масата" определя поведението на пазара - напротив, отделни личности и потайни организации с неясни за "масата" цели движат пазара - и точно те са непредвидимите фактори.
Да, ама при форекса не точно "масата" определя поведението на пазара - напротив, отделни личности и потайни организации с неясни за "масата" цели движат пазара - и точно те са непредвидимите фактори.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За това трябва поглед отгоре...
И за това ми харесва идеята на стратегията...
Тя така и се казва " Поглед от 10000 м"
Каквото и да се случва в един момент модела сработва...
Това че ,за сега има много неясноти е само повод за размишления....
За мен важен е подхода...
Знам че е огромна работа...докато се стигне до "0" или "1"....но това не пречи да се мисли в тази насока...
----------
Много показателен за мен е примера с Кабела миналата седмица....За това трябва поглед отгоре...
И за това ми харесва идеята на стратегията...
Тя така и се казва " Поглед от 10000 м"
Каквото и да се случва в един момент модела сработва...
Това че ,за сега има много неясноти е само повод за размишления....
За мен важен е подхода...
Знам че е огромна работа...докато се стигне до "0" или "1"....но това не пречи да се мисли в тази насока...
Индикаторът стигна -94...
Нямало е такава стойност назад.....
Групата беше заредена за изстрел....
Събота и неделя нямаше нищо от фундамента което да я изстреля нагоре..
И какво.../остави това че съм улучил посоката/... без причина ...гап.... на цялата група....
Просто разсъждавам....
Няма фундамент....целия технически анализ крещи надолу.... и изведнъж гап в обратна посока...
Това че веднъж се е случило не го извежда като правило...ама дава повод за размишления...
Ако се страхуваш- не започвай, ако започнеш-не се страхувай! / Чингис Хан/
Парите не могат да ни направят щастливи...... но, пък мнооого се стараят!
Това, че моделът все някога сработва не е достатъчно - важното е да сработва примерно 3:1 или повече, щото ако го чакаме да сработи някога не е много оптимистично за сметката.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
стратегията си е добра и дори много добра и за трейдъри които нямат достатъчно знания за форекс, условието за откриване на ордер зависи единствено от показанието на индикатора -10 и -30 , 10 и 30 няма да следиш 3-4 индикатора и някоя средна да показват всички едно и да се усложняват нещата , колкото по малко условия по гладко върви машината![]()
petar80 (23-08-2014)
Всъщност стратегията не е нищо особено и самия индикатор кукловод е изграден на базата на един единствен индикатор, а стратегия базирана на един индикатор никога не е достатъчно добра, защото дава само едностранчив поглед върху пазара
За начинаещ може и да е добра щото е лесна за използване, но за някой който се занимава по отдавна вероятно ще му е ясно, че индикаторите често дават подвеждащи сигнали и затова трбва да се ползва поне "второ мнение", т.е. потвърждение от друг индикатор или от нещо друго.
----------
В момента съм се заеол с реверс инженеринг на стратегията и ще пробвам да добавя второ условие за влизане в позиция и ще тествам да видим какво ще се получи
Като влезеш с лот по 0.05 на двойка и минеш през - 300 пипса ... си е малко изнервящо/поне за мен/...колко и да бях готов за такива стойности и да бях уверен че ще тръгне в правилната посока и започваш да се оглеждаш и за други потвърждения на сигнала...
ще очакваме с интерес подобрението ти дано да е сполучливо и всички да сме доволни ако го споделиш с нас де а не само да ни информираш за крайния резултатВ момента съм се заеол с реверс инженеринг на стратегията и ще пробвам да добавя второ условие за влизане в позиция и ще тествам да видим какво ще се получи![]()
В момента се опитвам да си направя тестер система на модификациите, защото в МТ4 няма начин да се тества мултивалутна стратегия - като имам някакъв резултат ще го споделя заедно с методиката - няма проблем със споделянето - като гледам, утре няма какво друго да правя, така, че ще се опитам да изведа някакви резултати.
Julian (23-08-2014)