Дискусията беше за това какво е възможно и какво не, реално не ме вълнуват точните цифри, просто защото съм видял достатъчно за да знам, че прекалено големия едж на пазара е просто илюзия.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Затова те попитах, според теб колко е възможно при 1:2 примерно?Но дългосрочно, не са тая седмица или за миналия месец.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не толкова лесно, ако мърдаш стопа ще има моменти когато Р:Р=1:1 и след това цената ще ти удари стопа на 0 или пък, ако затвряш на части ще го има и момента когато 1/2 си я затворил на 1:2, а другата 1/2 може да ти вземе стопа, който е нула и от цялата позиция Р:Р=1:1. Колкото без да се затваря на части и без да се мърда стопа не мога да кажа конкретно число, но е важен и броя сделки, които ще правиш в месеца за търсене на Р:Р=1:2Така че в някои случаи бих предпочел р:р например е 1:0,8
Значи поне достигаме до правилния извод, че дали си добър трейдър не се определя от това какво r:r и при каква успеваемост постигаш
А това със затварянето на части не знам защо те бърка, има статистика колко пипса си заложил и колко си взел от всяка позиция, друго не ти трябва.
Важното е да се печели
влизаш с 1 лот рискуваш 10 пипа (100$) достигаш +10 пипа, след което местиш стопа на 0 и затваряш 1/2 (+50$) след това цената ти удря нулевия стоп => рискувал си 100$ и си спечелил 50$А това със затварянето на части не знам защо те бърка, има статистика колко пипса си заложил и колко си взел от всяка позиция, друго не ти трябва.
Одеве бях скъсил Дакса със стоп 10 точки и като цената направи 10-13 в моята посока преместих стопа на +1 и почнах да се чудя 1/2 или цялата да затварям; половината или цялата и докато се чудих ми взе стопаи вместо да пребера нещо и от 1/2 останах с пръст в уста, но доста бързо се разви цялата сделка - 3 минути
Но след това дълги-къси- пак къси и ся тъкмо ми взе лимита на последната къса и приключих за седмицата![]()
Ами ето, броим позицията за 1:0,5 и продължаваме така с всички, нищо сложно нали?влизаш с 1 лот рискуваш 10 пипа (100$) достигаш +10 пипа, след което местиш стопа на 0 и затваряш 1/2 (+50$) след това цената ти удря нулевия стоп => рискувал си 100$ и си спечелил 50$
Даваш прекрасен пример защо чудене не трябва да има, дали ще излезеш или не трябва да бъде решено за секунди по обективни правила. Това това е един от моментите, които отнемат доста време докато започнат да се случват както трябва нещата. Осбено пък на малък фрейм трябва да си винаги готов за бързи действия и бърза мисъл респективно.цената направи 10-13 в моята посока преместих стопа на +1 и почнах да се чудя 1/2 или цялата да затварям; половината или цялата и докато се чудих ми взе стопа и вместо да пребера нещо и от 1/2 останах с пръст в уста, но доста бързо се разви цялата сделка - 3 минути
Днес се получи много интересен ден с тези противоречиви данни от Щатите? Какво мислите по въпроса?![]()
За да се работи успешно на пазара Форекс, е необходимо да се знаят и ясно да се изпълняват само няколко прости правила.
Но, за да се научат тези правила и правилно да се прилагат, трябват години…