Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (04-07-2014)
Нищо странно не виждам, само дълги на златото още преди месец го казах. Този месец очаквам голямо покачване. След като фед имат най-неразумната политика в историята на САЩ, а от миналия месец Драги с удоволствие реши да я последва, към това като прибавим безумното наливане на пари в капиталовите пазари и върховете , които дау джоунс бележи - на инвеститорите им става все по ясно, че нещо не е наред и всеки почва да си изстегля парите в по-сигурни активи, а по-сигурно от златото едва ли се намира. Затова слагайте рогата и смело нагоре
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (04-07-2014)
Нищо странно не виждам, само дълги на златото още преди месец го казах. Този месец очаквам голямо покачване. След като фед имат най-неразумната политика в историята на САЩ, а от миналия месец Драги с удоволствие реши да я последва, към това като прибавим безумното наливане на пари в капиталовите пазари и върховете , които дау джоунс бележи - на инвеститорите им става все по ясно, че нещо не е наред и всеки почва да си изстегля парите в по-сигурни активи, а по-сигурно от златото едва ли се намира. Затова слагайте рогата и смело нагоре
Не съм съгласен съвсем, че златото ще е все за нагоре! То много лесно тогава се получава!
Дали си чул, че има спекулации за по-ранно вдигане на лихвите в САЩ? Това вече засилва долара, а златото леко ще подвие опашка и ще падне!![]()
kypa (04-07-2014)
Това, разбира се, е моето виждане. За тези спекулации - не мисля, че имат каквото и да е основание. А дори и да ги вдигнат не варвам това да повлияе дългосрочно на златото . Не става дума само за лихвените проценти, а нещата в макроикономически план - все повече си проличава, че съвсен не са цветущи. Това, според мен, е причината за ръста на златото, и съответно, ако е това, този ръст ще продължи в дългосрочен план
kypa (04-07-2014)
И аз споделям мнението ти,надуването на индексите не е реално.....
борсите отчетоха огромни ръстове,без реалните икономики да са отбелязали съществен напредък,това ме кара да си мисля,че с изтегляне на стимулите и намаляване свободната парична маса,фондовия пазар ще претърпи корекция,от която ще се пренасочат капитали в по сигурни активи и в злато.............
kypa (04-07-2014)
Не знам дали има спекулации за по-ранно вдигане на щатската лихва, но знам че Йелън спомена, че ще я запазят ниска за много време, даже след спиране на "стимулите".
Освен това не знам защо реши, че значително увеличената заетост (в сряда) трябва да доведе до спад на златото. Въобще силен долар не значи слабо злато, даже може и обратното да значи - силен долар - (очакване за) висока инфлация в съчетание с ниски лихви - ето ти една добра предпоставка за поскъпване на златото.
Дори да оставим настрана фундамента (понеже така или иначе е много сложна материя), самият факт, че златото не пада при добрите данни за САЩ трябва да ни говори, че се гласи нещо по-скоро за нагоре. Но... поживем, увидим.. засега рейнджът си го бива - вече 11. ден...
Следващата сряда пак има изявление на ФОМК, може да се очаква по-голямо раздвижване тогава..![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
kypa (04-07-2014)
Как бе MASTA, напълно си е реално. За пореден път си прехвърлят едни на други разни акцийки на все по-високи и по-високи цени и накрая на годината всички индекси и фондове отчитат "внушителен" ръст. И баламурниците, чиито спомени за крахът 2008-2009 вече избледняват, и са поспестили някоя друга марка или долар, пак ще инвестират. От тогава минаха 6 години, тия когато през 2007-2009 са стартирали трудовия си стаж вече имат натрупани някакви спестявания, мечтаят за светлото бъдеще и трябва да им се вземат мечтите иначе ще се отпуснатИ аз споделям мнението ти,надуването на индексите не е реално.....
борсите отчетоха огромни ръстове,без реалните икономики да са отбелязали съществен напредък,това ме кара да си мисля,че с изтегляне на стимулите и намаляване свободната парична маса,фондовия пазар ще претърпи корекция,от която ще се пренасочат капитали в по сигурни активи и в злато.............![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
те и индексите ужким тъй са направени, че само нагоре да вървятс малки изключения де... коит обикновено не струват толкоз малко на хората обаче...
инак отдавна са изгубили връзка със отразяване на състоянието на икономиката де, спор няма
![]()
D-12 (04-07-2014)
Аз затова ги пера само на дълги. Даже по стратегия в годината на абсолютен срив 2008 и последващата 2009 ме изкараха (на теория) на мижав минус/плюс, но гравитиращ около нулата. Сега остава и да му прилапам яките ръстове.......до следващ срив
Ба владеем го положението, няма пет-шест, няма шест без десет...............а то почти станало шест без десет![]()
ДИСЦИПЛИНА - щото г*з глава затрива!!! В г*з насила може да вкараш, но в главата не!!!
"Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!" - Тато
"Интелигентният инвеститор е реалист, който купува от песимистите и продава на оптимистите." - Бенджамин Греъм
“Големите умове обсъждат идеите, средните - събитията, а дребните - хората.” - Елинор Рузвелт
"Вие като сте толкова умни, защо аз съм толкова богат?" - Уорън Бъфет
"Пазете си капитала, защото без капитал на борсата е като без к*р и капитал в бардак!" - Доктор-Ът
"Докато маржин кольо е далеч всичко е под контрол!" - Дизела
2014 "-18.4%"; 2015 "-1,4%"; 2016 "-48,6%"; Келепир 2017 "+9,9%"
kypa (04-07-2014)