При мен най-честите грешки са:
1. При ударен стоп, много бързо ми се иска да вляза със срещоположна позижия на предната с цел бързо възстановяване на загубата, което в около 85-90% от случаите е пореден ударен стоп.
2. Прекаленото избързване с вход, все едно няма да имам възможност за влизане, малко по-късно.
3. Емоцията която не трябва да присъства в търговията се проявява все по-рядко и по-рядко. Тя по-скоро беше една от основните ми грешки в началото, дори и на демото, но с всяка следваща сделка тази грешка все повече се подтиска.
4. Незнам кога да затворя позицията си. Не когато е с отрицателен резултат, за отрицателният резултат има стопове. Проблема ми е когато позицията е с доволен профит и стопа бъде преместен на положителен резултат, обаче профита расте и расте и започва следната дилема: Ако затворя сега, ще съм много доволен, обаче ако продължи още, ще бъда още по-доволен. Като пример веднага мога да дам индекса НАС100 от вчера. Отворена къса на 2534 и затворена на 2503 -> 30$профит(повече от доволен) обаче цената продължи до 2459 което щеше да е 75$ което за вчерашният ден щеше да бъде профит от 120% което е повече от доволно

(а според мен има доста потенциал за надолу, но това е друга тема

)
За момента се сеща за тези основни грешки, които според мен са се проявявали при доста колеги