Баш парите да са стимул , но виж нещата за който се използват .....определено![]()
![]()
![]()
![]()
Баш парите да са стимул , но виж нещата за който се използват .....определено![]()
![]()
![]()
![]()
You are no longer allowed to participate in the bonus program as there is cheating activity detected in your accounts
This is 10% luck, 20% skill ,15% concentrated power of will ,5% pleasure and 50% pain.
Ти наистина представа си нямаш, че технически нещата са адски сложни и трудни за разбиране и прилаганеАбсолютно! Олег е напълно прав, че и техниката е много важна, а той е овладял и част от психологическите моменти през годините. Въпроса е да се досетиш какво липсва когато са минали години, а нещата не се получават, почти винаги отговора е в психиката, просто технически са прекалено лесни за разбиране и прилагане нещата за да са необходими толкова много години и да не се получава. По-елементарно не знам как да го кажа
Може да не съм айнщайн, но да кажа че технически нещата са прости за разбиране, след толкова много години труд и четене...хич не съм съгласен.
Сега ако ще се заяждаме .......Стимула, ентусиазма и продуктивността също зависят от психиката и пак хапват от времето до успеха
Поне годинка съм регистрирал аз по този начин....
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
абе 100 ти защо говориш , че е лено като не е
да не работиш за някой банка, тук да ни баламосваш за да ни взимат парите , я кажи![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Онзи ден една девойка написала във фейсбука си:
Любовта извисява духа; запълва празните пространства в човешката същност и носи на индивида чувство за цялостност.
A аз написах отдолу: храната също
Но не получих лайкове...не знам що![]()
L1914 (28-02-2014)
Какво е мнението ти по фибо примера, който ти сам даде? Колко трудно е да овладееш принципитен а тренд линия, фибо, съпротиви и подкрепи? Марк Дъглас, Джейсън Стейпълтън, Александъер Елдер и т.н. , всички казват, че това което е необходимо да знаеш се научава в рамките на седмици и месеци. Трудното идва после... И наистина е така.
Ти имаш 4 правила, всичко е "супер обективно" и не стават нещата, защо??
Фибопримера си го измислих, нямам идея дали наистина ще работи. Би трябвало да работи защото е нещо базисно, но не съм го пробвал.Какво е мнението ти по фибо примера, който ти сам даде? Колко трудно е да овладееш принципитен а тренд линия, фибо, съпротиви и подкрепи? Марк Дъглас, Джейсън Стейпълтън, Александъер Елдер и т.н. , всички казват, че това което е необходимо да знаеш се научава в рамките на седмици и месеци. Трудното идва после... И наистина е така.
Ти имаш 4 правила, всичко е "супер обективно" и не стават нещата, защо??
Дъглас както казах е един писар, който се издържа от приказки, не от търговия. Ако можеше да търгува, щеше да го прави.
Стейпълтън не се сещам кой е, но май и той беше някакъв учител.
Елдър много известен но и той я кара на курсове и е учител, вместо да търгува.
Такива въобще не ми ги давай за пример.
Дъглас въобще не говори за техническата част.
Вторият не се сещам кой е,
а Елдър от толкова много писане, не знае как да си структурира явно плана, че да извади положителен резултат и на бактест
Трагедия пълна и при тримата.
Виж онзи с костенурките наистина е бил търговец, но и той впоследствие фалира и то заради техническата част. Защото самите пазари стават такива, че стратегията му спира да работи. Няма ги онези плавни трендове които са се образували с години.
На мен за пример ми отне няколко години да разбера, че 5минути(време, не фрейм) не са ми достатъчни за да реагирам. Дори често пъти е било и м5 да ми е бърза, когато два по-големи 5 минутни бара се формират за едва няколко секунди. Макар, че преди това си мислех, то има достатъчно време, което реално наистина си е така. Оказа се, че физически ми е непосилно да отреагирам толкова бързо, но това е лично при мен. Други успяват и го правят.
Години също ми отне да разбера, че като пусна сделка, времето не е фактор и е без значение дали ще чакам 20 минути или 120 за 20пипса. Това обаче го разбрах пак с техниката, след като започнах да записвам средната продължителност на сделка и разбрах какво е необходимото време за развитие на позицията. Което са си само и единствено чисти технически знания.
И не съм казал, че не ми се получава, стига си го повтарял.
Ти колко човека познаваш за 5 години от трейдинг да вадят по 10К от трейдинг, които са се самообучавали ?
Аз щото не познавам човек който дори да се издържа от това. А за 5 години съм се запознал с не един такъв който "разбира" от трейдинг. А в последствие като му заговоря за техника и управление, започва да ми ги бистри такива фантасмагории, че се чудя, тоя въобще осъзнава ли какви глупости дрънка![]()
Последна редакция от Oleg : 28-02-2014 на 22:55
Eli2356 (28-02-2014)
И всичко ти е виртуално, аз обаче познавам и то на 5-ата година вадеше повече от 10к. КОгато сме говорили с него, той както споменах вече е обиколил света за да участва във всичко значимо и да общува с други трейдъри. Това, което ти казвам и това, което казва той са неща, които в средите на успешните трейдъри изобщо не седят на масата като въпроси, всичко отдавна е прието под дифолт, че е така. Когато в трейдинг средите за психология се говори нон стоп това не може да бъде случайно, масова конспирация няма.Аз щото не познавам човек който дори да се издържа от това.
В твоя случай ти казах - знаеш основните принципи, но имаш бактест, който не е реален. Системата ти вероятно е доста прилична, направи така, че да може да бъде изпълнена наживо коректно. Това ще значи по-лоши резултати на тест и в пъти по-добри такива наживо. Открий каква точно е разликата между тест и наживо и я отстрани. Вярвай ми тази разлика не е youtube...