А тук се обяснява къде трябва да е входа, стопа и лимита. Изход на среден болинджър, особенно при златото.Jawor, благодаря за примерите, но тези примери са оф-топик.
Ако сигналите на разискваната в темата стратегия за теб "изскачат изневиделица"
- просто отминаваш и си търсиш по-удобни стратегии.
----------
Много ти благодаря за оценката, Tretipip.
По тази стратегия има още много неща,
които мога да споделя, купища примери, които можем да разискваме.
Отворена съм за дискусия.
Ако човек схване правилно условията, на които задължително трябва да отговаря сигналът,
сам ще се увери в нейната успеваемост, тя наистина е 100%.
Относно стопа и лимита:
аз след повече от година тестове се убедих, че ако са спазени условията,
нейната ефективност наистина е 100%.
Досега сигналът не ме е подвел нито веднъж.
Затова аз стоп не слагам.
Но аз си стоя на платформата, когато търгувам.
Ако все пак трябва да сложа стоп,
то аз бих го сложила под или над сянката на първата свещ на формацията
като задължително отчета спреда на съответния инструмент и брокер.
Лимитът е добре да се постави на средния болинджър.
Ако предпочитате да чакате, или очаквате по-продължително движение,
преместете стопа на плюс, или затворете част от позицията и с останалата част местете стопа на плюс.
На долната картинка обаче сигналът се е формирал на 30 мин., про доста събрани болинджъри.
Входът е веднага след затварянето на втората свещ.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Само да ти отговоря. НвНам от къдеси взел това и от коя графика е, но спор мен и моят скомен опит с тази материя е че ще подължи нагоре, причината че има две дожита едно след друго. Тива предполагам аз. Искам давида дали познах.
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
Но според правилата на стратегията, едната сянка е по текущото движение, а втората по зараждащото се. Демек сел.
П.П. В горния канал на болинджера, но затворили и двете в него.![]()
Последна редакция от Skp : 15-02-2014 на 22:30
Кажи това къде е било да го видя, че ми е интересно дали познах, пък както казах, двете дожита ми подсказват че няма да се промени курса.
Първо Ивчето, която смятате ,че нападам да отговори дали е сигнал или не, и ще ти отговоря.
Но си мисля, че тя най-вероятно ще се скрие за известно време, и пак ще се появи с някоя бомба, за да предизвиква внимание. Пак казвам тук не е форум за женска самоизява. А колко ли новобранци е заблудила с начина на категорично писане, и прословутата и 5 вълна в Д/Й? Това едва ли се е замислила.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
L1914 (15-02-2014)
Виж сега. Аз теб не те обвинявам в нощо пич. Нещо май не си ме разбрал. Казвам че във форума, трябва да сесподеля опит и да се черпи от опита на другите. Не ме интересува кой с кого се кара, защото това се случва постоянно. Трябва да се обменя опит, затова е форума.
Skp (15-02-2014)
Абсолютно си прав. И така мисля. Но на пазара няма нищо 100%. И ако някой ти сложи заглавие "Работещо 100%", и ти повтаря през един пост, че работи 100%, а ти си новобранец, няма ли да се подведеш, да се набуташ количество пари /това Ивчето го забравя, че става въпрос за пари, не за "уважение"/? Или пък навсякъде в различни теми с категоричен тон обяснява, че Д/Й ще се качва за нейната 5 вълна, и то през февруари. Ами тя явно си е такава. Но толкова пропуски има, че тонът, обидите и категоричното и мнение просто са недопустими.Виж сега. Аз теб не те обвинявам в нощо пич. Нещо май не си ме разбрал. Казвам че във форума, трябва да сесподеля опит и да се черпи от опита на другите. Не ме интересува кой с кого се кара, защото това се случва постоянно. Трябва да се обменя опит, затова е форума.![]()
GGBG (15-02-2014)
Хей Иве , къде си - защо си занемарила така собствената си тема , айде идвай и давай мнението си по графиката от пост 444 която качих ,че става дума за пари все пак![]()
ИНФЕСТА, за късо сме там. чакам и аз мнението да видя на Ива, щото ако е така както казвам, не само ти ще пуска късото![]()
А, нещо си сгрешил, приятелю. Свърши се вече. Аз затворих страницата по тази тема. Никакви коментари повече тук, освен коментар по една картинка, за която обещах, и то когато ми дойде кефа. Край. Всеки сам да си взема решенията по чуковете.
Не съм вече толкова балама да се напрягам, разстройвам , оспорвам, доказвам и най-вече да си губя времето без полза за самата себе си заради всякакви случайни за мен люде в този форум.
Така че не ме търси.
Spekulanta (16-02-2014)