еййййй ако си имал знаел тогава да пуснеш а? една такава седмица и след това може да се пенсионираш. някои хора са направили много пари.
еййййй ако си имал знаел тогава да пуснеш а? една такава седмица и след това може да се пенсионираш. някои хора са направили много пари.
The trend in need is a friend in deed,,,,,,
Писах й, но.... достигнала е лимита на съобщенията си и не може да го получи - остава ни да се надяваме да се появи скоро , че съвсем ще замине назад хубавия пример![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами одеве каза че имала семейни неща да оправя и утре ще разнищтва картинки. поне от това което понаучих в тази тема според мен ще отива надолу.
Колега според мен този сигнал не отговаря на правилата защото опашката на първия чук е срещу посоката на текущото движение а посоката на втория чук е по текущото движение, а трябва да е обратно опашката на 1я чук да е по посока на текущото движение (юг) , а на втория чук опашката да сочи нагоре.
Но нека Ива си каже мнението![]()
Мисля че в този пример , който Ива е дала положението на свещите е подобно, първата е обратно на движението, а втората го потвърждава - и то как ...с още няколко свещи нагореВъв форума има самодоволни умници, които наричат това "глупости" и се тресат тук от "раздразнение".
Впрочем аз просто съм ги игнорирала, не си правя труда да ги забелязвам дори.
Не си струва.
Аз съм писала нещата за онези, които биха искали да пробват и да се убедят. Те не са малко.
Ето го фактът:
Някъде назад имаше дискусия точно в зародиша на това движение с картинки.
А това е свършеният факт.
нали знаеш, когато фактите говорят...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Skp (15-02-2014)
Аз вече писах, че ще се правиш на онеправдана. Вижда се. Това е форум за търговия, а не бг мама. Тази история много започва да ми прилича на авантюрата ти с експертчето от преди няколко месеца. Пак се разхождаше из темите и важничеше, че си открила "Светия граал". След това изчезна за известно време. И на най-добронамерения въпрос на Д-12 за бота, с такава злоба му отговори, че чак форума се бъгна.Въпросът ми беше общо взето риторичен.
Не очаквам от теб извинение и не смятам, че съм дала некоректен пример.
Проблемът е, че ти не си правиш труда да прочетеш.
Утре ще разгледам примерите, както обещах и приключвам темата.
Заради няколко герои от форума аз ще прекратя всякакви коментари в тази тема и ще помоля админите да я заключат.
Не мисля повече да се разстройвам и да си хабя нервите с нападки като твоите.
Глупаво беше от моя страна, че реших да споделя.
Нека всеки си търгува както си иска.
Между другото навсякъде има строги правила за заблуждаваща реклама.
Много държа да ми отговориш на въпроса, дали темата не се казваше преди "Стратегия на двата чука, 100% работеща".
Ако не го направиш, ще се обърна към администраторите.
Не лошо и след толкова реклама да изкоментираш графиките. Особенно държа на пост №440. В противен случай ще смятам., че подвеждаш хората. Пак повтарям това не е форум за женски самоизяви и прищевки.
Последна редакция от Skp : 15-02-2014 на 21:57
аз затова казвам че тази теория си има и някои изключения, но не че не сработва ами просто някой от определящите фактори е пренебрегнат или по точно изкривен.
Авторката на темата ако се появи моля някой да и покаже графиката (ако мен ме няма) и да видим какво ще е нейното мнение - интересно ми е защото попринцип тя вижда движение нагоре при тази двойка, но на седмична графика си е за надолу - а не можем да я пренебрегнем, седмична си е ФАКТОР![]()
Skp (15-02-2014)
Въпросът е : Сигналът по правилата на тази стратегия ли е? Двата чука. Или не е. Ако не те затруднява прочети началото на темата.
----------
Аз да си ги запазя, че да не стане някой сакатлък.Здравейте.
Тази стратегия не е измислена от някой мастит трейдър.
Това е един работещ на 100% сигнал,
който следя вече повече от година
на различни инструменти и на различни фреймове
и досега не ме е подвел нито веднъж.
Смело мога да кажа от личния си опит,
че успеваемостта при него е наистина невероятните 100%.
Разбира се, както и при всички други стратегии
важно е да се спазват точно определени условия,
за да се влезе в сделка.
Какво представлява стратегията:
На графиката ви се появяват два чука
или по-точно казано : "чук" и "обесен човек"
или обратно: "обесен човек" и "чук"
в зависимост от това, дали става дума за смяна на движението
от бичо в мечо или от мечо в бичо:
.................................................. ..........
----------
Пак запазвам правила от стратегията на Ива.Георги,вече споделих, че сигналът работи на абсолютно всички таймфреймове.
Може да го срещне на 5, на 15, на 30, на час, на 4 часа, на дневна, седмична и месечна.
Колкото по-малък е фреймът, толкова по-бързо се изпълнява сигналът,
но също така е и по-кратковременен, таргетът му е по-малък и човек по-бързо трябва да излиза от сделка.
Важни условия, които не бива да се пренебрегват,
за да се отличи наистина работещият сигнал
от многото такива чукчета на графиките са също така:
*Мястото, на което се е появил
*Разположението на телата на свещите едно спрямо друго
*вида на подкрепата (съпротивата), т.е. по-простичко казано:
формата, която е придобил каналът на Болинджър при формиране на сигнала.......................................
----------
Отново правила за надеждни сигнали, но нека са синтезирани на едно място.Ти вече поработи за мен, Неделчев, благодаря ти, сега мога да продължа.
Ще започна от мястото, на което се формира сигналът.
Аз държа на графиката си само два индикатотора:
Bolinger Bands и ЕМА 89.
От изключителна важност е мястото, на което се формират свещите,
за да се нарече това сигнал за търгуване по тази стратегия.
Най-надеждните сигнали, с наистина 100% успеваемост се формират
под горния канал на Болинджър и над долния канал на Болинджър.
При това много съществено условие е формата на самия канал.
ето тук, на долната графика имаме формирани свещи, които на пръв поглед са перфектни за вход.
Но всъщност не са:
Причината са две:
1. Формата на канала не отговаря на едно безусловно изискване:
каналът трябва да е извит, да формира видима подкрепа или съпротива под или над формацията.
Каналът на горната снимка не формира такава ясна подкрепа,
защото е наклонен и говори са потенциално продължаване на тренда.
Което се и случи, въпреки че абсолютната си несигурност, формацията даде малък профит.
Аз обаче подобен сигнал не бих търгувала, за мен той не е надежден.
2. Телата на свещите трябва да са затворили вътре в болинджъра, а не извън него.
На горната картинка тялото на първия чул е затворило извън болинджъра,
а тялото на втория чук е затворило на самия Болинджър.
Това не е надеждно затваряне.
----------
Благодаря ти, Олег.
Сигналът действително е със 100% успеваемост,
макар че аз разбирам скепсиса на колегите.
Струва им се много гръмогласно.
Аз ще обясня абсолютно всички условия, които трябва да са спазени,
за да сте сигурни че имате работещ сигнал,
при който можете да влезете смело със солиден обем.
Но сами разбирате, че няма как да стане отведнъж.
Преди да се реша да го споделя тук, самата аз тествах забелязаното повече от година, както вече споделих.
Отсях надеждните сигнали, формулирах за себе си всички изисквания за надежден сигнал.
Ще ви ги разкажа и ще отговоря на всичките ви въпроси, а също ще разискваме примери,
ако проявите малко търпение, колеги.
Няма как да "избълвам" всичко наведнъж.
----------
Връщам се към тази картинка:
Гледаме първия сигнал.
Не него виждате:
1. Болинджърът е формирал ясна подкрепа, двете свещи са затворили вътре в него.
2.сенките и телата на двете свещи са противоположно разположени,
като много важно условие е
сянката на първата свещ сочи текущото движение,
а сянката на втората свещ на формацията сочи посоката на новото, зараждащото се движение.
3. Телата на двете свещи са затворили, образно казано, едно в друго, т.е на едно ниво.
При това тялото на първата свещ сочи зараждащото се движение,
а тялото на втората свещ сочи текущото движение
Въпреки че втората свещ не може да се нарече идеален чук,
защото има доста сериозна долна сянка,
двете свещи отговарят на всички други изисквания и сигналът си е дал профит 60 пипса,
което е доста добро за 30 минутен фрейм.
Честно казано точка 3 не ми е много ясна с текущия пример, но все пак е правило.
----------
Ако сигналът се е формирал на долен ББ, очевидно е, че няма да отваряш сел, а бай.
Ако сигналът е на горен ББ, ще отвориш, очевидно, сел, а не бай, защото си на съпротива.
Това пък е повод езиковата справка, която трябваше да направя според Ивчето.![]()