А пък момчето, дето й "асистира" си е готино без даже и да го баратДжейЗи,
гледам те философски настроен. Ако позволиш да ти кажа нещо, ей тъй докато съм приседнал отдъхвайки – нещо по-модерно, в контекста на цитираната от теб мисъл.
Притежаваш ли самия себе си, значи притежаваш целия свят.
Наясно си че „целия свят“ е метафора на душевна свобода, но както си е метафора, така си е дума в прав текст ..... да не почвам по-добре, абстрактно е и от там ще бъдат дълги обяснение, отчасти в опит да изляза от схващането, че горното твърдение е упадъчно, щото на пръв поглед изглежда нематериално.
Музиката е маниашка. Толкова маниашка, че първите два пъти не я схванах. Рианка много добре са я барнали с тези цвето и това разпуснато пуловерче - пИрфектно.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
anonimen komardjia ,
да ма прощаваш ма Райна с изкуствени лещи мяса на зомби , така 4е поне там да не барат, а па ние се чудим що нема бичо движение , то къде било бичето
![]()
РуМи и на мен ми скриха бика - виж де избягал само.
Пуснал съм една дълга с 1/3 с приравнен стоп 10 пипса, каквото стане.
Райнето - нищо не разбираш !!!!!
Лек ден!
пп
Отдавна съм се канел да те питам, защо не си сложиш аватар - полагам неимоверни усилия да те търся по страниците.
привет комарджи...псулютно бех сигурен в навременната ти намесаДжейЗи,
гледам те философски настроен. Ако позволиш да ти кажа нещо, ей тъй докато съм приседнал отдъхвайки – нещо по-модерно, в контекста на цитираната от теб мисъл.
Притежаваш ли самия себе си, значи притежаваш целия свят.
Наясно си че „целия свят“ е метафора на душевна свобода, но както си е метафора, така си е дума в прав текст ..... да не почвам по-добре, абстрактно е и от там ще бъдат дълги обяснение, отчасти в опит да изляза от схващането, че горното твърдение е упадъчно, щото на пръв поглед изглежда нематериално.....даже се присетих за екзистенциалния ти въпрос - кък тъй малкия буда е можел да си позволи да стои...
...но понеже съм беден откъм дарслово да ползвам един цитат в своя "защита" - "...Същността на свободата, скъпа Розалия - ми рече - не е в "осъзнатата неоходимост", а съществуването на избор от възможности. Ето защо парите не са всичко на този свят. В повечето случаи парите са синоним на повече възможности - респективно Свобода, но те не са всичко! Съществуват човешки желания и потребности, които не могат да се удовлетворят с пари. Например едно такова желание е да чувстваш радостта от творческото Съзидание на онова, което правят ума и ръцете ти - дадено ни е от Бога...." (край на цитата)
ПП мюзика радва...риана - също...присещам се за реана
ПП какво ще кажете за това...
anonimen komardjia,
Веднъж на едно друго място ставаше пак въпрос за Свободата...
тогава постнах тази песен но може би не си я видя...
сега пак ще я пусна тук барабар с текста:
Только когда плывёшь против теченья,
Понимаешь, чего стоит свободное мненье.
Звенья собираются в длинные цепочки,
Линия жизни становится точкой.
Строчки и дни, стишок за стишком,
Шьют твоё дело с душой и огоньком.
Здесь, за решёткой, начальник-полковник,
Моя свобода - это радиоприёмник.
Я свободен словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.
Быть другим - это значит быть всегда одному.
Выбирай, что тебе - суму или тюрьму.
Никому просто так не даётся свобода,
Из неё нет выхода, и в неё нет входа.
Сода для того, чтобы чай был черней,
Понятно? Тогда и себе налей.
Я участвую в каком-то сидячем марафоне,
Хорошо, есть приёмник в магнитофоне.
Чай, папиросы, ответы на вопросы,
Допросы, опять допросы.
Мой приёмник - односторонняя связь,
Тире и точки, арабская вязь.
Я не могу сказать, но зато я слышу,
Я видел, как крыса становится мышью.
То, что не стереть, как сильно ни три,
Свобода - это то, что у меня внутри.
ДжейЗи,
зачудих се кога съм го казал това за Буда, чак се притесних да не съм бил в някакъв делириум , като съм го писал.
Изречението за Буда беше следното:
„Буда не е бил будала, а принц и по тази причина е могъл да си позволи да стои под дървото, мислейки.“
Смисъла е ясен , както и е видна заигравката между Буда и будала с цел предаване малко повече емоционалност на тезата, посредством орнаментика.
-----------
Иначе Лау Дзъ, мисля,че говори за следното, аз го синтезирах до следното изречени :
Необходимостта, човек да се почувства нужен сам за себе си, в моменти на слабост.
..... още нещо ДжейЗи, което е много важно да се знае.
Не е добре да се подвеждаме по сентенции на различни личности, защото първо трябва да го знаем какъв тип личност е бил. Мъдър не е тип личност. Той може да си е нижел думите екстравагантно и от това да ни прави голямо впечатление, ама едно е да анализираме посланието на един интраверт, друго е на екстраверт.
Залагам, че е бил интраверт, въпреки че е несериозно от една сентенция да си правя извода
Подобен тип разговор през погледа на екстраверта, трябва да ти кажа, че изглежда леко налудничев. За него истинския стимул е отвън – номинацията от околните е определяща, като това не значи че е по-малко личност. Докато при интраверта там е обратното : света е мой, щом аз съм си помислил, че го притежавам и толкоз ... мотивацията им е от различно естество и от там удовлетвореността е съвсем друга и от тук двете групи търсят различно послание в едни и същи думи.
Интересно ми е , кой от двата типа личности пълни кабинетите на психоаналитиците, в повече.
пп
е па ти вчера да ми каза нещо за песновката която ти пуснах ...![]()
Oleg (16-05-2012)
РуМи, махнала си тортичката. Аз харесвам белите тортички с повече крем, ти черните - направо Ян-Ин си беше работата.![]()
Алба, за каква свобода ми говориш, като тука очаквам всеки момент да ни удави дъжда. Почнах да те разбирам!!!!
тя тортичката си е в сила, и аз за тва се 4удех м/у ИН и ЯН как да балансирам
и накрая реших ,4е 6те ги меня според настроението (hug)
Подобен тип разговор през погледа на екстраверта, трябва да ти кажа, че изглежда леко налудничев. За него истинския стимул е отвън – номинацията от околните е определяща, като това не значи че е по-малко личност. Докато при интраверта там е обратното : света е мой, щом аз съм си помислил, че го притежавам и толкоз ... мотивацията им е от различно естество и от там удовлетвореността е съвсем друга и от тук двете групи търсят различно послание в едни и същи думи.
тука малко си се пообъркал ектстрОверт интрОвертен не значи това , дори би могло да се каже , че е точно обратно... ...интровертите в големия си % са именно хора , които силно искат номинацията на околните ..но нещо друго не им достига...
Последна редакция от RyMu : 16-05-2012 на 16:43