Нямаш право да се намесваш изобщо. А нямаш интерес, тя да не работи и ден. Така че се молиш пазара да е с тебе. Все пак това са си 40К долара.
Ако е само за лична употреба, ще съм доволен и на 5% месечна д.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Разбирам, че не си наясно с цифрите за нормална (постижима и сравнително консервативна) доходност . Иначе не виждам основателна причина да пишеш като това в цитата !
Голдманите работят при 12-15% годишна доходност (по собствените си сметки) ; Бъфет - е стигал до 25-30% пак на година ! Говорим за публични данни от официалните отчети на субекти, които са на пазара от десетилетия ....
Кой си ти,че да си доволен на поне 5% /месечно, след като хабер си нямаш от пазара(вероятно щото си отскоро или поради няква друга причина.....) и по стар БГ-навик гледаш да чопнеш нещо чуждо и наготово ! Ми ти дори не си наясно че универсални системи,такива дето да работят във всякви условия и всеки ден,реално няма и хората по света отдавна са намерили разумния за себе си баланс "кога има....има, а кога няма....няма" ) ....Или искаш да кажеш,че "традиционната БГ-интелигентност" може да ни помогне да открием Граала,доказвайки на хората по света че те са генетични глупаци,а ние 'хронични" умници ?!....
Между другото, техническия анализ като дисциплина е заложена в доста програми на Запад,още в колежите . И изобщо не засяга трейдинга,а е с цел изучаване на закономерности от ежедневието и правила за вземане на решения в конкретни ситуации ! Надали ме разбираш кво ти пиша,щото тия неща ги няма в нета и в БГ не сме чували за тях понеже още не сме открили огъня,но туй не ни пречи да мечтаем за космонавти![]()
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
SPARTе, това дето го цитираш, бруто или нето? Щото и аз да си сложа дебела заплата, бонусче, офис, консумативи, осигуровки, служебни автомобили. Няма да издребнявам за някой семинар в чужбина. И нека ми остане нето 10% годишно. Щото и нашите инвестиционни фондове, макар и банкрут, не се лишават от разни благинки, служителите им не са тръгнали с трамвай на работа!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Понятието доходност е винаги чиста величина (т.е нето - както ти му казваш). Другите неща за които споменаваш са по други пера и статии . Отделна бира е и доходността на многобройните хедж-фондове,които винаги са високо-рискови (личи си и по доходностите им) и са така структурирани, че фалитите им да ощетяват предимно клиентите им отколкото собствениците на самите фондове ....Но и в това няма нищо необичайно защото се предполага,че всички са запознати предварително с правилата на играта! Това че понякога има "ох...вай ....и въх....!!! ..." също е част от тия правила,но откъм психологическа гледна точка ...че всички сме тленни.
Сравнението ти с нашите ИП-та и пр. 'колективни схеми' , са некоректни защото нашенците изначално са сложени и "регулирани" като Черни Дупки и не знам обикновен човек колко трябва да е прост за да им довери стинките си.
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Туй е една от най-хитрите измислици на капитализма старшиПонятието доходност е винаги чиста величина (т.е нето - както ти му казваш). Другите неща за които споменаваш са по други пера и статии . Отделна бира е и доходността на многобройните хедж-фондове,които винаги са високо-рискови (личи си и по доходностите им) и са така структурирани, че фалитите им да ощетяват предимно клиентите им отколкото собствениците на самите фондове ....Но и в това няма нищо необичайно защото се предполага,че всички са запознати предварително с правилата на играта! Това че понякога има "ох...вай ....и въх....!!! ..." също е част от тия правила,но откъм психологическа гледна точка ...че всички сме тленни.
Сравнението ти с нашите ИП-та и пр. 'колективни схеми' , са некоректни защото нашенците изначално са сложени и "регулирани" като Черни Дупки и не знам обикновен човек колко трябва да е прост за да им довери стинките си.
Даже си имат и клаузичка, дет без да са фалирали, пак да показват среден на инвеститора, като дойде време за дивиденти
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
А аз преди години за малко да се набутам. Какви ли не звезди ми сваляха от небето. Накрая купих 7 дка земя в крайградска зона, дето може да влезе в УПИ. И да живей труда. Около мен застрояват. Ще строя и аз!! Но не бързам. Да видя на къде ще се ориентират синовете и щерката.
За съжаление Фицка целият капитализъм се оказа една голяма измислица ! И аз ако "пророкувам" Глобален Крах,то е само защото на хоризонта друга алтернатива не се види,а по-лошото е че и тя не се създава "по план" от днес за утре .........
Току-що написах нещо подобно и в темата "Пазарна икономика в България" .
Капитализма, и той е една голяма илюзия! Както и "американската мечта". Цивилизацията винаги се е движила от илюзии!
"Обединена Европа" трябваше да е следващата илюзия, но нещо се оказа много краткотрайна!
Каква ли ще е следващата илюзия с която да ни залъгват? "Международния тероризъм" за сега играе ролата на тояга! И ме е страх да не стане по-голяма тояга!![]()
Спарт незнам дали идеята на капитализма е грешна, но тази на последователите на Хитлер, определено е, па макар и "демократично" замаскирана![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
фицка, тази не влиза ли в графата диктатури? Имаме две Кореи. Идната произвежда автомобили, компютри, багери, самосвали, трактри, кораби, ...... . Другата произвежда ракети, ядрено оръжие. Работния им ден започва в 06.00, до 15.00. След това ги товарят на автобуси, и ги карат по селата да работят на полето до 20.00 часа. Ти коя избираш?