Saxo bank, в бг имат представители, бенчмарк, елана (някой ако има останали стинки в елана от бфб набълбукването). Не съм сигура, че 100 кинта ще стигнат за контракт, но 100 евро със сигурност. После като дойде момента се купува ПУТ опция (ПРАВО да продадеш) на ДАУ с цена на около 2000-1600 от текущата. Чакам да е около 16200 в момента на купуването. Важно е да се знае, че тези пари, които се дадат за опцията са безвъзвратно платени и загубени и само ако пазара тръгне в посоката и наистина има сривове, опцията ще придобие стойност.
Но точно защото се взема опция много далече от текущия пазар е толкова евтина.
Ако се взема опция на текущия пазар, примерно 16050 , колкото е сега, тя струва 386 $ , като носи по 5 долара на точка. Трябват 75 точки слизане до 21-и февруари за да избие платената премия. Като се купува опция извън пари, демек много далеч от пазара примерно на 1500 точки или 9% от текущото струва 70 $ , като на всеки пипи пд 14550 носи по 5$. Реално получава се ливъридж, по-малка инвестиция, но и започва да се печели по-късно.
При сривовете, чакам слизане до около 13500-13700, което значи, че може да се гонят 700 печеливши точки по 5 $ всяка = 3500 долара при инвестиция 70. НО ТАКОВА СЪБИТИЕ ИМА ВЕДНЪЖ НА НЯКОЛКО ГОДИНИ. Личното ми мнение е, че ще е в началото на следващта година.
Разбира се, ще прецизирам допълнително. Но това ми е идеята.