След корабокрушение на голям пътнически кораб, оцелели само трима души - един негър, един французин и един японец. Доплували до непознат остров, но там ги сгащили местните канибали. Вързали ги и право при вожда на племето да решава съдбата им. Вожда и народа му обаче били преяли тия дни от многото удавници и вместо да сготви директно оцелелите, решил да се поизгаври малко с тях. Рекъл:
- Давам ви един единствен шанс да се спасите и да не ви изядем. Ще ви измерим атрибутите и ако сборът им е не по-малко от 100см, ще ви пуснем по живо по здраво.
Сваля гащите негърът и мерят - 60см. Цялото племе, мъже и жени ахкат в недоумение и възхита.
Сваля гащите франсето и мерят - 38см. Племето също удивено, но почва да се притеснява, че няма да се яде.
Сваля гащите японеца и мерят - точно, ама точно до милиметър 2см.
Почнал да смята вожда, въртял ли въртял цифрите и все 100 см точно излязло. Нямало как, бил обещал и разпоредил да ги освободят. Дал им лодка и провизии дори.
Плават си нашите пичове и негрото се обадил:
- Абе мушмороци! Аз ако го бях нащерил, щях да ни спася всички дори без ваша помощ!
Франсето, гоуем любовчия и той да не остане назад:
- Той моя увиснал е толкова, за да го побирам в гащите. Но като го натопорча и аз щях да успея да ви спася!
Гледат обаче японеца мълчи свъсено и решили да го бъзикнат:
- Абе нинджа-самурай, ти къде с тая малка пионка си тръгнал!!!
Японеца изпод вежди и с разярен глас:
- Ей дришльовци, я да мълчите, че ако не се бях надърварил сега и тримата щяхме да сме в казана!
![]()