имам първата му книга на руски : The Disciplined trader .
писанията му се припокриват горе-долу , та ако те интересува :
http://www.filefactory.com/file/64ah...893-Duglas_zip
в DjVu формат е, за да четеш ти трябва DjVu плагин към браузъра.
Enjoy
имам първата му книга на руски : The Disciplined trader .
Enjoy
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Благодаря много. Ще ми влезе веднага в употреба.имам първата му книга на руски : The Disciplined trader .
Enjoy
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това , че повечето трейдъри смятат , че чрез отварянето на много , но къси позиции , могат да успеят според мен е грешно.Ще ви кажа защо,по-добре от 3 до 5 дълги позиции месечно от колкото , 100-200 къси с профит по 5 долара на позиция.Течението на пазара е по интересно когато се следи от далече,естествено за целта е нужен добър стартов капитал , а не малка сума + 200 левъридж ...
GiorgioNeshev, май си включил дългите вече.
Нищо не разбрах от поста ти,сигурно не сме на една фаза![]()
това което аз разбрах от неговият пост е, че под дълги иска да каже дълги като време а не дълги като "бичи" и обратното
поне според мене това е искал да каже автора![]()
![]()
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
на мене това което ми пречи най-много е, че искам непрекъснато да участвам(малко като олимпийският принцип
![]()
![]()
![]()
![]()
) за сега съм още млад и зелен
![]()
На мен най-трудно ми беше това, че прибързвах доста с отварянето на позиции, вече започнах да не избързвам, а да изчакам да тръгне и аз да се хвана, а не обратното
В началото и аз, така както всички (предполагам) са правили много грешки, но с доста прекарано време в четене и гледане на графиката съм изчистил това онова, колегите от форума също много са ми помогнали за това!Най-важното е да си самодисциплиниран и да следваш стратегията която си си изградил/откраднал
Резултатите идват с много труд, в началото си мислех, че сядам и за една седмица ще изкарам повече пари от колкото взимам като заплата, но с течение на времето, разбрах, че няма как да стане толкова лесно!Трябва много труд, много четене, и най-важното....много желание да се научиш!Няма да стане толкова лесно, както се посочва в някой реклами на брокери!
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
По принцип може да е така и ако не сме уцелили посоката цял месец примерно изгубим 200 пипа т.е. един месец сме си играли за нищо!Това , че повечето трейдъри смятат , че чрез отварянето на много , но къси позиции , могат да успеят според мен е грешно.Ще ви кажа защо,по-добре от 3 до 5 дълги позиции месечно от колкото , 100-200 къси с профит по 5 долара на позиция.Течението на пазара е по интересно когато се следи от далече,естествено за целта е нужен добър стартов капитал , а не малка сума + 200 левъридж ...
Ако сме скалпирали за по 10-15 пипа всеки ден смятай че е по-далавера! То всеки си има стратегия!
Със сделките не бива да се прекалява.
По 2-3 на ден най-много, освен, ако
човек не е скалпер, но и тогава трябва
да има някакъв лимит на брой сделки
за да не се "ОМАГЬОСА"![]()
То ,ошашавянето става бързо........Обаче,ако станеш рано в събота и почнеш да търсиш вход ,те тогава работата е зле.Все пак трябва да има някаква граница,която човек да спазва ,иначе рискува да мръдне............
![]()
compos sui
Ratetouilli, седим си и си мисли,,,,,,,,,
Това дето го казваш, ако е истина де
ми се струва, че опира и до личностни
психологически качества. В смисъл има
хора с много лабилни нерви и за тях
явно форекса требе да е ТАБУ !!!![]()