Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ще ти кажа и нещо друго, което си е реална моя случка с мой клиент, който ме ползва да си хеджира точно доларовия риск.
Произвежда продукт за американския пазар по поръчка на уол март с много тлъст договор за 3-5 годишен период. За 4 от компонентие + финалното сглабяне има фабрики в Китай, за останалите 5-6 няма и ги дава на под изпълнители.
Казва: в БГ или Европа просто няма кой да ми ги произведе в такъв мащаб, нама как да наема по 500-1000 калпака за компонент ей така за 3 години и после да си тръгна без ангажименти, няма как да закупя такива обеми без да ми отрежат главата или да се обвържа с брутални договори за дълги срокове. Докато в Китай има колосална производствена база, иска този и този компонент, 10 фабрики се надпреварват да му дават цена и кратки срокове. В крайна сметка ако ги произвежда в България и има 10000 работника на 300 долара (което са си нормални пари, там дава по-малко, но е задължен да предостави общежития на работниците) и държавата му позволи да уволни и закрия производството за 30 дни ако нещо се обърка и разполага с 3 години да внедри производствата, може би ще успее, но в Китай всичко се завърта за 3-6 месеца.
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
БАчоооо я да напрайм едно проучване де ше затвори днесЯ викам че ше е около @3526
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
а бря серсемини
имам питане
относно една формула в ексел не мога да разбера как да си я направя
ако някой разбира
да ми са вкл
ще съм безкрайно благодарен
че тествам
и искам да сметна нещо с начален капитал 100$![]()
че смятам на ръка
па си е хамалогия![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
По истински случай.
Разговор между китайски и български търговец. Китаецът:
- Защо купувате толкова малка бройка?
- Защото сме 7 милиона, пазарът е малък.
- Опитай и в друг град.
...........................
И това е така, но сме свидетели на едно разместване на пластовете и всяко недалновидно и бързо решение ще е в ущърб на съответната голяма икономика.
А за Щатите мисля че е въпроса не е дали ще фалират, а кога, ако продължават в този дух.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Питай ОлегТой може да знае
--------------------------------------------
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
драгата (11-10-2013)
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
господа
мисля..............че и при е/д
ипр и е/и
настъпи мечият моментум................
и при двете късо с равен обем..........................................
даваи доларе............................!!!!
късоот1.3573...............при е/д
иот133.53 при е/и........................
стопвете плитки...........................10пипо я
Последна редакция от alf : 11-10-2013 на 11:39
«Без працы не бенды кололацы»
https://www.youtube.com/watch?v=vHfb...&feature=share
https://www.youtube.com/watch?v=z1O8PYKwt9E
драгата (11-10-2013)