Пожелавам ти никога повече да не ти се налага да я ползваш! Знам какво е. Цяла год. обикалям по болници, клиники и лаборатории.Здравна вноска си плащам, от нея ми се покри по касата каквото плаща в моя случай, а другите неща пластмасовия гипс примерно се води екстра, иначе с обикновен ти е без пари, осигуровката ми покрива първата част от лечението, а всичко последващо си го плащаш сам, а в моя случай се покри от застраховката.
Да сме живи и здрави и все по независими от соц. полит. на България!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Novak (08-10-2013)
С подготовката на бюджета за следващата година синдикални и бизнес организации традиционно засилват желанието си да общуват с правителството. След зърнопроизводителите и животновъдите конкретни искания към властта поставиха и от Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). Сред тях са увеличение на минималната работна заплата до 340 лв. от началото на следващата година, ръст на максималния праг на осигуряване, както и на някои осигурителни вноски.
Бюджетът за догодина да бъде обтегнат докрай, искат още синдикатите. Те смятат, че дефицитът трябва да е на тавана си според сегашното законодателство - 2% от БВП, а разходите да са 40% от БВП. Това е максималният възможен размер, който държавата може да преразпределя според Закона за публичните финанси, който влиза в сила от началото на 2014 г. Това означава около 32 млрд. лв. от прогнозираните 81 млрд. лв. БВП за догодина.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
това вече ще е една истинска социална държава.. а кой е сложил ограничението за 2% дефицит?..Те смятат, че дефицитът трябва да е на тавана си според сегашното законодателство - 2% от БВП, а разходите да са 40% от БВП. Това е максималният възможен размер, който държавата може да преразпределя според Закона за публичните финанси, който влиза в сила от началото на 2014 г. Това означава около 32 млрд. лв. от прогнозираните 81 млрд. лв. БВП за догодина.
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
И аз мисля, че е един от критерийте на ЕС, за да няма повече фалиралидържави.. :Д
Ако не се лъжа критериите за членство в еврозоната бяха до 3% кои е сложил това ограничение 2% нямам идея.
Имам спомен, че преди имахме и бюджетен излишък които в края на годината се разпределяше и така се правеха редица социални добавки.
Но това беше преди поне 4г. а повечето хора не помнят толкова много![]()
Тоя бюджетен излишък бе, когато икономиката ни инертно следваше световния икономическия ръст ..... Тогава, ако тройната коалиция беше направила единствено, данъчноте оценки на имотите да бяха реални пазарни цени, тоя излишък щеше да е поне пет пъти по-голямАко не се лъжа критериите за членство в еврозоната бяха до 3% кои е сложил това ограничение 2% нямам идея.
Имам спомен, че преди имахме и бюджетен излишък които в края на годината се разпределяше и така се правеха редица социални добавки.
Но това беше преди поне 4г. а повечето хора не помнят толкова много..... за критериите, аз имам спомени за 4% в ЕС, но не съм сигурен
Няма голямо значение дали е 3% или 4% ние на този етап сме се отказали от евро зоната.Тоя бюджетен излишък бе, когато икономиката ни инертно следваше световния икономическия ръст ..... Тогава, ако тройната коалиция беше направила единствено, данъчноте оценки на имотите да бяха реални пазарни цени, тоя излишък щеше да е поне пет пъти по-голям..... за критериите, аз имам спомени за 4% в ЕС, но не съм сигурен
За това може да увеличим малко социалните си разходи.
Това със затягането на коланите е клишеНие от няколко деситилетия все това правим.
Достатъчно е да погледнем другите страни от Европа какви социални придобивки ползват...
Колана трябва да бъде отпуснат малко просто е нужно!