Добрю ютрю
В началото бях на стохастик и РСИ,
обаче нещо ми бяха бавни и не се
спогодихме за дълго![]()
Добрю ютрю
В началото бях на стохастик и РСИ,
обаче нещо ми бяха бавни и не се
спогодихме за дълго![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Като се замислих даже немога да се сетя
с коя стратегия започнах., То толкова много
смених и се промениха, чееее
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
аз моята първа статегия с която почнах съм сигурен че си беше доста хазартна :д
Моята също беше "хазартна" ,базираше се на една плъзгаща средна ,моментум и рси.Отначало на демо даде обнадеждаващи резултати.После почнах да добавям още индикатори и все нещо се объркваше в един момент . Почнах да си мисля че нещо аз бъркам и не гледам правилно индикаторите или настройките им не са добре.Последва едно усложняване и оптимизации на индикаторни комбинации и тестове на минали периоди.Пълна каша.......![]()
Верно, пълна каша!
Аз така и не успях да стигна до претрупване с индикатори. Първата "стратегия", която също изглеждаше в голяма степен обещаваща, съдържаше 2 МА-та. Плюс следене на HH,HL, LH и LL. Това продължава. Добавила съм само 2 индикатора - за пивот нивата и един за пробив на сутрешния рейндж. Плюс онзи, който само показва какво време остава до затварянето на бара. С тях определено се чувствам по-спокойна. Но започна ли да мисля и все нещо се обърква![]()
Try again.Fail again.Fail better - Samuel Beckett
Няма стратегия която да не съм експериментирал. Ако не на реал, най малкото на демо. И в момента, може да се каже че прилагам нещо като компилация от стратегии. Почвам анализа от големите времеви графики. Ако подсказват нещо слизам постепенно на долу. С две думи, ПА!
Джордж, много смело изказване! То колкото търговци, толкова и стратегии - от кой предишен живот си се захванал с търговиятаНяма стратегия която да не съм експериментирал. Ако не на реал, най малкото на демо. И в момента, може да се каже че прилагам нещо като компилация от стратегии. Почвам анализа от големите времеви графики. Ако подсказват нещо слизам постепенно на долу. С две думи, ПА!
И ПА си е направо с две букви!![]()
Две букви, но е 80% от стратегиите.
Че нали всички стратегии, или повечето се основават на плъзгащите средни! Индикаторите и те са на тяхна база. Сега в каква комбинация ще ги използуваш, 100 автори да вземеш, ще ти дадат 100 различни комбинации. Така че много, много не им се доверявам. Единствено Болинджера подсказва някой работи, и се покрива до известна степен pr. actionа. А това ишимокото, не си правих и труда да го разучавам. Много шарено. И един пич от чужденско, работи по него, и ми праща сигнали по фейса. До сега 50% от сигналите са му грешни. Може и той да не го разбира. Очаквах някой от участвуващите във форума да го обясни по-подробно. Но явно никой не го ползува!
За него имам едно не много цензурно название и, да ти кажа, на мен много ми се връзва със самия индикатор. Вероятно има хора по тази земя, които го разбират и съумяват да го ползват, но не сме от тях как` СийкеНе съм ползвала нито РСИ-та, нито моментуми, нито болинджъри... нямам и намерения. И въпреки, че повечето стратегии се базират на МА-та, пак твърдя, че ти е доста смело изказването. Но иначе си прав!
А по повод "пича от чужденско" - на мнение съм, че всичко се пречупва през индивидуална призма и чужди сигнали не ме вълнуват. Даже ме объркват повече! И предпочитам като се объркам, сама да съм си виновна! Иначе все другите ще са ми виновни! Пък тук (от една друга тема) ще цитирам колегата... работата в екип май не е много препоръчителна
В този ред на мисли докъде стигнаха колегите с изграждането на такъв?