Доколкото разбрах я ползваш за филтър за сигналите си,и си е добре според мен ,не е много далечна като ма200 не е много близка,следва си добре тренда.При мен направо си я ползвам за вход, а за други системи като филтър ползвах ма55.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
крокодила най-добре... че няма всичко изчислено както си трябва
![]()
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
и аз използвам средни , но играя на 5 ,20 и 50 периодните ...
ема20 кът е близко ценичката до нея почти съвпада с математическата точка на равновесие... съответно кът стане хубав "тест" обикновено има и хубав резултат след туй
![]()
Значи ползвам я на два периода,би могла и на повече да се използва но не съм го изкусурявал,та ползвам я на 1ч и на дневна.различават се малко но входовете си приличат,СМА89 комбинирам с ЕМА 5 И чакам пресичане и понеже средната 5 малко закъснява пресичането бичо например трябва да е и със зелен бар макар и рядко когато 5 пресича 89 нагоре се случва на червен бар и тогава чакам.АДХ също трябва да е над 20 все пак под 20 си е рейндж и за трендови системи не е на добре,като пресече стопчето под барчето или 10 пипса под 89 това е субективен елемент.На дневна правя две сделки и ги кръщавам малка и голяма или бърза и бавна,и ако тръгнат в моята посока на малката или бързата стопа почвам да го местя под дневните барчета за да подсигуря печалба и стопа на голямата или бавната гледам да го преместя така че печалбата от единия стоп да покрие другия ,даже на бавната стопа и на 0 го слагам,.Това го правя понече особено около по-големите средни често цената ходи по няколко бара в едната посока после в другата и ако чакам със стоп на средната много често ще е на 0 или на минус а с половинката на която местя стопчето след барчетата подсигурявам печалба,и без продължителен тренд.Пък ако вече тръгне тренд,много често малкия стоп е ударен някъде на + а с другата част вече се следва с около 10 пипса средната и може доста време да отмине.После следя за дивергенция при МАСД 13-34-5 И ако се получи чакам деня да затвори с по малка чертичка на макдито тогава затварям и другата половина защото много често след такава дивергенция цената се връща и си удря стопа който макар и печеливш е доста далече от цената.Даже си мисля дали не става тая ситуация да я използвам за вход,но само си го мисля за сега.А на 1ч не разделям сделките,гледам стопа да нене над 30-35 пипса таргета 4 пъти значи 35-140 сега не го търгувам на час ,но мисля как да го направя по най добрия начин, че не винаги цената прави 130-140 пипса ,та и тука може да приложа разни половиневи затваряния.Тук обаче не ползвам дивергенции някак си не се получава с тях просто си чакам лимита.Уж елементарно пък 4г мислене.