ЕсенциалноЗначи, още един път наблягам и това е най-важното - тук отиграваме фигурата, а не я използваме като инструмент за вход. Входът е по кендъла, както правилно си разбрала.
Ние не можем да знаем, как ще се развие фигурата- в нашия случай се концентрираме върху нея, а ако се развали, голяма работа, друга ще се появи. Но помисли, какъв е R/R в единия и в другия случай.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз пък нямам проблеми с триъгълниците,обаче ако може да обясните за тези флагчета,че нещо не съм наясно или кажете горе долу къде трябва да погледа да си го прочета...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Тези триъгълници много сложни ми изглеждат!
Освен като свиване на рейнджа което показва че се готви за рязко движение друго не ми говорят!
Хайде, честит първоаприлски сняготиваме да правим снежни човеци
![]()
Извинявай Хепи ама нищо не разбрах.Ще си позволя да покажа начин за отиграване на триъгълник. В този случай отиграваме фигурата, а не я използваме за вход.
Имаме т. 1 - край на тренда, начало на корекцията, т2 и 3 са ясни. Когато цената връща до около 62-74% от последното движение (отбелязано е на графиката) започваме да чакаме обръщаща формация. Тук вече тази формация - кендъл ще бъде инструмент за вход-това е важно- и я отиграваме по учебник. Получаваме т4. По-нататък вече - според това, каквото цената направи - при горната линия или ще обърне, или ще пробие. Но дотогава вече нашия стоп ще е на нула
Това е идея за отиграване. На когото му е интересно, да го осмисли, и да го използва по собствения си начин на търговия.
Uploaded with ImageShack.us
То не че фигурите и Патъранковството са ми силната страна ама все пак:
Така като ти гледам картинката и според обясненията на Прасчовата геометрия аз си мисля че триъгълника е с върхове т1 т2 и т3.
А проекцията му е огледалният еднакъв триъгълник съставен от т2 т3 и т4/ която в т3 все още не съществува/
Ето защо въоръжен от наученото от Прасчовите уроци и това което и ти казваш си мисля , че трябва да се търси вход /сетъп както му казваш / около точка 3 когато цената тръгне надоло Вход за продажба.
Моля те "покажи с ръка " къде и в коя посока би трябвало да се влиза според теб, по тази картинка!
Благодаря Предварително !
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
saxsten, ако е както аз го разбирам, третия връх на триъгълника е в далечината. На графиката го няма! А влизаш от точка 4 с цел, горната линия, или страна на триъгълника. Като очакваш пазара да стигне поне до там! Използуваш формацията за вход. С голяма вероятност пазара да оправдае твоите очаквания.
Не знам бе ,братчеsaxsten, ако е както аз го разбирам, третия връх на триъгълника е в далечината. На графиката го няма! А влизаш от точка 4 с цел, горната линия, или страна на триъгълника. Като очакваш пазара да стигне поне до там! Използуваш формацията за вход. С голяма вероятност пазара да оправдае твоите очаквания.
С тия триъгълници и на мене Прасчо ми зъмъти главата.
Аз го разбирам така :
![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Аз както го разбирам тук основното е кендъла и очакването за фигура, а ако се вкарат познания от вълни, които още нямам сигурно и още нещо ще излезе като основание за вход.