Можели президента да даде смислен отговор защо сложи вето като за всички е ясно, че бюджета трябва да се ремонтира???
Този ПЛЕВЕЛ да се маха стига е мечил с тънкото си гласче......
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз се чудя въобще как имат пари до октомври. Да се фалира един път и след това да се оправи държавата според мен.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Какво те притеснява президента, депутатите могат пак да приемат бюджета това, първо
Второ- От КЪДЕ СИ СИГУРЕН че няма да има пари за плащания да не би да си виждал колко пари има в бюджета, може да е поредната спекулация за да се тегли кредита
и Трето за кои социални плащания няма да има пари ,ако е за помощи за циганите , в една нормална страна досега да са им ги спрели отдавна
jivko78, Притеснява ме факта, че ПРЕЧИ...............
То не трябваше ли да е президент на всички???
п.п. Какво образование имаш като ми задаваш тези въпроси защото аз кото напиша нещо ти обикновено НИЩО не разбираш???
Когато твърдиш нещо трябва най-малкото да можеш да се обосновеш, аз досега от теб обоснование не съм чул,освен че президента пречел и заема бил много добре решение, което не е обяснение. Аз моята теза съм я казвал много пъти , специлано за теб ще я кажа пак : САМО ИДИОТ може да тегли заем за да го раздава за социални помощи, защото това не решава проблема а го задълбочава, и не съм чул някоя нормална, цивилизована държава да го е правила досега . Какво ще правим догодина pablo, ще изтеглим 2 милиарда да погасим стрия кредит и да можем пак да раздадем на бедните. Хората теглят заеми за да стимулират икономиката си ,ние ще ги раздаваме на циганите, за да може после и лихвите да им плащаме ....Та сега да чуем и твоята теза , защо искаш заема
Бюджета е закон. И там са посочени къде и за какво трябва да отидат парите. Тома че президента иска "Ама не може ли малко в приходната част да се увеличи?....................." Може. Може но трябва да се увеличат някой данъци.Какво те притеснява президента, депутатите могат пак да приемат бюджета това, първо
Второ- От КЪДЕ СИ СИГУРЕН че няма да има пари за плащания да не би да си виждал колко пари има в бюджета, може да е поредната спекулация за да се тегли кредита
и Трето за кои социални плащания няма да има пари ,ако е за помощи за циганите , в една нормална страна досега да са им ги спрели отдавна
Според мен всеки кредит е лошо решение, но в случая няма друг изход в краткторсрочен план - ако този заем се съчетае с подобряване на данъчната политика респективно увеличаваане на събираемостта смятам че няма да е проблем тъй като ще бъде върнат лесно и бързо. Заема не е решение, но алтернативата да няма пари за пенсии, майчинства, обезщетения и др. социални разходи е още по лоша.
Ако тези пари постоянно зависят от заеми..........жална ни майка..........Според мен всеки кредит е лошо решение, но в случая няма друг изход в краткторсрочен план - ако този заем се съчетае с подобряване на данъчната политика респективно увеличаваане на събираемостта смятам че няма да е проблем тъй като ще бъде върнат лесно и бързо. Заема не е решение, но алтернативата да няма пари за пенсии, майчинства, обезщетения и др. социални разходи е още по лоша.
Дянков нали не взимаше заеми, което се оказа впоследствие, че не е било така, взимал е да плаща и на земеделските производители, пусна и ДЦК-та.
Това че, имаме най-нисък дълг като гордост в ЕС, нещо друго да ни е подобрило икономиката.
Ти ако не се разплатиш с банката ще ти вземе апартамента, ако не си платиш ДДС и у затвора могат те вкарат, а държавата като не се разплаща какво се случва нищо всичко може-редно ли е това.
"Или висока пенсия, или ранно пенсиониране" е заглавиe от в. "Труд"
Редица експерти отдавна предупреждаваме, че ако продължаваме да хитреем, ще дойде моментът, в който дупката в бюджета на НОИ ще стане толкова голяма, че по-голямата част от пенсиите ще се плащат от данъци, а не от осигуровки. Е, доживяхме го - вече и официално се вижда, че 54% от бюджета на НОИ се финансира от данъци, не от осигуровки.
Само по себе си това не е заплаха за изплащането на пенсиите. Моделът е направен така, че да е устойчив и на най-глупавите управленски решения. Ако 1 лв. не стигне на НОИ, за да си плати пенсиите, държавният бюджет ще му даде 1 лв. Ако не му стигне 1 милиард - ще му даде 1 милиард. През 2012 г. дупката в осигурителната система бе 4,5 млрд. лв. и бе запушена с пари от хазната. В един момент могат и 100% да не достигат и ние се движим със стряскащо темпо тъкмо в тази посока.