Възможно е да си прав, аз от 6 м. се опитвам да търгувам и общо взето нямам големи наблюдения все още, но се надявам с времето да стигна до своята истина - всеки си има метод и начин по който търгува и всичките са верни стига да носят удовлетвореност в сметкатанякога ще разбереш какво ти говоря сега не ти е времето просто. има история. по нея се правят системите и се тестват. търговията наживо е за след това. след като си си изработил система, след като си я тествал за поне 300 позиции на сигнал и след като и знаеш вероятностите и всичко останало.
гледал ли безцелно(или с измислена цел) графики няма да стигнеш никъде и 10 години може да си ги гледаш но успешен трейдър няма да станеш.
това което 5% от трейдърите го правят и другите останали ги мързи е да се тества.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
infesta, А кой те запали по Форекса ?
или по рекламите си видял ...................![]()
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
Така съм го забелязал, когато съм сам много повече се съсредоточавам и обръщам внимание на всичко, а има ли някой покрай мен - КРАЙ, дори и очевадни неща и сигнали не ги виждам !
----------
Spekulanta, един приятел търгува от 2 год. и в началото той ми говореше за форекс, но аз така и не го слушах - но от няколко месеца реших да наблегна и взех че се запалих, струва ми се уникален пазар в който може да се печели и в двете посоки, няма друг аналог в света на търговията![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
щом си от 6 месеца все едно нищо не си правил до сега. още си зелен както се вика. имаш дори голяма възможност да се научиш като хората стига да слушаш когото трябва.
та давам ти безплатен съвет.
заеби графиката за 3 месеца.
прочети колкото можеш литература за тези 3 месеца. Марк Дъглас основно, и там за ПА каквото можеш. Тук влизаш във форексфактори и от топ 10 на темите със системи прочиташ 2-3 теми от начало до край. Но без да отваряш платформата през тея 3 месеца.
След това отваряш едно демо на alpari.uk и там сваляш историята на една двойка Eur/usd ili Gbp/usd най добре.
и това което си прочел почваш да го мъдриш. Цъкаш си Ф12 по цял ден и преглеждаш история докато не стигнеш до някаква система по твой избор. Като измислиш системата се връщаш назад в историята и почваш да тестваш твоите правила.
Правиш си екселски таблички и въвеждаш данните от тестовете. Като стигнеш до 70% успеваемост и 300-600 пипса средно на месец значи си готов за демо търговия.
Отваряш си една сметка в бенчмарк демото, и там 3 месеца тестваш наживо твоята система. Само на Еур/усд и гледаш само 1 фрейм.
Като тея 3 месеца ги изкараш на печалба си влизаш в сметката от инстата която си наспамил за всичкото това време и тя е станала поне 1000$ и почваш да влизаш в позиции с 0.2-0.3 и като изкарваш по 300-600 пипса наживо с тая сметка ще правиш по 1000-1500$ на месец.
и ще си се научил как да търгуваш без да си се научил как да бъркаш. много важно.
само че 1 година няма да изкараш пукнат лев. ама след тая 1 година ще изкарваш доста.
твой избор. повечето хора избират да си гледат графиката по цял ден с надеждата да се научат ей така от въздуха и да станат милионери.
този процес дето написах става за 9-12 месеца в зависимост от теб. на мен ми отне 2 години защото нямаше кой да ми каже.
аз ти го пиша като искрено се надявам да го направиш но и силно се съмнявам![]()
щом си от 6 месеца все едно нищо не си правил до сега. още си зелен както се вика. имаш дори голяма възможност да се научиш като хората стига да слушаш когото трябва.
та давам ти безплатен съвет.
заеби графиката за 3 месеца.
прочети колкото можеш литература за тези 3 месеца. Марк Дъглас основно, и там за ПА каквото можеш. Тук влизаш във форексфактори и от топ 10 на темите със системи прочиташ 2-3 теми от начало до край. Но без да отваряш платформата през тея 3 месеца.
След това отваряш едно демо на alpari.uk и там сваляш историята на една двойка Eur/usd ili Gbp/usd най добре.
и това което си прочел почваш да го мъдриш. Цъкаш си Ф12 по цял ден и преглеждаш история докато не стигнеш до някаква система по твой избор. Като измислиш системата се връщаш назад в историята и почваш да тестваш твоите правила.
Правиш си екселски таблички и въвеждаш данните от тестовете. Като стигнеш до 70% успеваемост и 300-600 пипса средно на месец значи си готов за демо търговия.
Отваряш си една сметка в бенчмарк демото, и там 3 месеца тестваш наживо твоята система. Само на Еур/усд и гледаш само 1 фрейм.
Като тея 3 месеца ги изкараш на печалба си влизаш в сметката от инстата която си наспамил за всичкото това време и тя е станала поне 1000$ и почваш да влизаш в позиции с 0.2-0.3 и като изкарваш по 300-600 пипса наживо с тая сметка ще правиш по 1000-1500$ на месец.
и ще си се научил как да търгуваш без да си се научил как да бъркаш. много важно.
само че 1 година няма да изкараш пукнат лев. ама след тая 1 година ще изкарваш доста.
твой избор. повечето хора избират да си гледат графиката по цял ден с надеждата да се научат ей така от въздуха и да станат милионери.
този процес дето написах става за 9-12 месеца в зависимост от теб. на мен ми отне 2 години защото нямаше кой да ми каже.
аз ти го пиша като искрено се надявам да го направиш но и силно се съмнявам
Мерси за полезния съвет, смятам да се слушам във опита и да се постарая да го изпълня, защото ми звучи изпълнен с добри намерения![]()
stanislavnba, супер написано и страшен урок за всеки един начинаещ. Това е формула на успеха![]()
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
а дано.. то няма общо взето какво да загубиш. пари няма да влагаш. за по малко от 1 година така или иначе няма да се научиш , информацията пак ще я прочетеш но така я прочиташ първо и след това правиш каквото трябва. баш както си му е реда. първо теорията после практиката.
давай, пожелавам ти успех и малко късмет![]()
Да и няма друг аналог на пладнешките обири ми се струваТака съм го забелязал, когато съм сам много повече се съсредоточавам и обръщам внимание на всичко, а има ли някой покрай мен - КРАЙ, дори и очевадни неща и сигнали не ги виждам !
----------
Spekulanta, един приятел търгува от 2 год. и в началото той ми говореше за форекс, но аз така и не го слушах - но от няколко месеца реших да наблегна и взех че се запалих, струва ми се уникален пазар в който може да се печели и в двете посоки, няма друг аналог в света на търговиятаНаправо узаконен обир
![]()
За да си добър трейдър се нуждаеш от почивка
сега и това ще направя се си легна но не да спя
и ще си гледам малко ТВ до 15:30 ще си почина добре
да съм по свеж![]()
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”