Пабло, политиците няма как да се преборят с банковите олигарси.. пък дори и да са от БСП.. това намаляне на наказателната лихва може да стане само ако и банките го искат...
Пабло, политиците няма как да се преборят с банковите олигарси.. пък дори и да са от БСП.. това намаляне на наказателната лихва може да стане само ако и банките го искат...
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
не е така, ...........наказателната лихва за предсрочно погасяване нали отпадна със закон, всичко може като се приеме съответния закон
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Boogeyman, така си е .................... държавата не може да се бърка пряко в който и да е бизнес![]()
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
отпадна таксата, но не и лихвата!... както и да е ... да не мисилш, че ГЕРБ когато махаха таксата, не са поискали съгласието на Левончо.?!. и сега е така...
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
Не съм съгласен чрез БНБ и законови разпоредби може да се намесва и да регулира лихвите!
Може да се сложи таван за надбавката над ОЛП /не е ли парадокс, че ОЛП в Бг. е 0.03% а лихвите по кредити са 10-15%?
и аз не съм съгласен.. лихвите ще са такива каквито банките си поискат да са, пък БНБ ако иска да си направи лихвата и 0,00%.. БНБ не може да накара банките да се съобръзяват с ОЛП... това все едно държавата да сложи фиксирана цена на доматите примерно и навсякъде да се продават еднакво
Приятелю грешиш много ама много...............и аз не съм съгласен.. лихвите ще са такива каквито банките си поискат да са, пък БНБ ако иска да си направи лихвата и 0,00%.. БНБ не може да накара банките да се съобръзяват с ОЛП... това все едно държавата да сложи фиксирана цена на доматите примерно и навсякъде да се продават еднакво
По ЗАКОН БНБ е банка на банките, тя е регулатор /това, че дълго време не вършеше никаква работа е отделна тема/.
По въпроса за доматите не съм запознат но виж горивата!
Всички бензиностанции продават горивата на почти еднакви цени....................................
наистина не съм запознат.. просто не разбирам как БНБ ще накара банките да отпускат заеми съобразени с ОЛП.. логически ми е непонятно как ще стане освен ако самите банки не го поискат...Приятелю грешиш много ама много...............
По ЗАКОН БНБ е банка на банките, тя е регулатор /това, че дълго време не вършеше никаква работа е отделна тема/.
По въпроса за доматите не съм запознат но виж горивата!
Всички бензиностанции продават горивата на почти еднакви цени....................................
С пари от запада може да стартираш, но там ти трябва много добър план, така че дори и близките на политиците да изместиш.
Няма да спорим. До колкото си спомням и ти си завършил в Свищов и ти си учил /пари и банки/
Ако си пазиш учебниците може да си припомниш каква е функцията на БНБ /повярвай ми тя не се изчерпва само с печатане на банкноти/![]()
Последна редакция от pablo : 17-07-2013 на 15:19