Дано да е така както си го предвидил
Колега. аз имам дълги от 128,92 стопа го сложих 128,93
абе с две думи съм вързал попа да е мирно селото![]()
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
alf (14-07-2013)
А бе, Spekulanta, и как "си вързал попа" точноАко отвори с гап надолу 150 пипса, къде ще ти затвори позицията, на 128,93 или на 128,07
Сещаш се, какво имам предвид
За какво са ти изобщо стоповете на позиции, оставени от петък за понеделник
Или няма да ги достигне цената, или ще мине през тях и ще затвори на цената на гапа. И в двата случая, стопът не е изиграл ролята си, т.е. няма смисъл от него
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ми колега ти се научи да смяташ имам от петък отворена позиция от 128,92 сложих стоп на 128,93
и това ще рече +1 и пазара и ако ако отвори с ГАП и пазара тръгне срещу мен .
на мен вобще няма да ми пука защото пак ще съм в далавера +1 пипс а ако не го удари ще съм още по добре Другарю
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
Spekulanta, явно не сме колегиМи колега ти се научи да смяташ имам от петък отворена позиция от 128,92 сложих стоп на 128,93
и това ще рече +1 и пазара и ако ако отвори с ГАП и пазара тръгне срещу мен .
на мен вобще няма да ми пука защото пак ще съм в далавера +1 пипс а ако не го удари ще съм още по добре ДругарюНаистина ли не разбираш, какво ти говоря, или ме занасяш
Обяснявам ти бавно, за да ме разбереш
Цената в момента е 129,57. В случай че цената отвори с гап надолу от 150 пипса, цената на отваряне ще е 128,07. В този случай брокерът ще ти затвори позицията на 128,07, т.е. на цената на отваряне на пазара, а не на цената на стопа 128,93. Тогава тоталът от сделката ти няма да е +1 пипс, а ще е -86 пипса. Ако не го разбереш тази седмица, защото едва ли ще има такъв гап, то ако си достатъчно дълго на пазара, ще го разбереш и то по болезнен начин.
п.п. И вместо да ме "пращаш да се уча да смятам", щеше да е по-правилно да кажеш едно "благодаря" за ценния урок, който ти преподадохПовече не ми се обяснява, кой разбрал, разбрал.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И аз съм на тоя принцип. Не че другите, които работят с индикатори не са прави за себе си. Просто всеки избира някакъв начин, който му върши работа.
Пп: Сложила съм под графиката 2 индикатора за парлама, но така и не ги гледам.По принцип MACD наистина е добър индикатор, но както казваш не винаги важи - при силен тренд.
Относно затварянато на stop/limit при гапове различните брокери имат различна практика, така че не се карайте толкова - изпълнение на заложена цена или на цена на отваряне.
На Инстата имах затворена на лимит при понеделнишки гап, но беше затворена на цената на лимита, а не на цена на отваряне, доколкото си спомням (че беше преди месец-два). За стоповете - не знам, но е справедливо да са на същия принцип.
Последна редакция от Eli2356 : 14-07-2013 на 11:32
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Повечето брокери изпълняват стоп лимит на цената на отваряне ,а не на зададената.Поне аз такива срещам повече.
Абе човек ти за война ли приказваш аз съм от 7 год на пазара и сега ти ми приказваш такива неща та чек ми става жал за тебSpekulanta, явно не сме колегиНаистина ли не разбираш, какво ти говоря, или ме занасяш
Обяснявам ти бавно, за да ме разбереш
Цената в момента е 129,57. В случай че цената отвори с гап надолу от 150 пипса, цената на отваряне ще е 128,07. В този случай брокерът ще ти затвори позицията на 128,07, т.е. на цената на отваряне на пазара, а не на цената на стопа 128,93. Тогава тоталът от сделката ти няма да е +1 пипс, а ще е -86 пипса. Ако не го разбереш тази седмица, защото едва ли ще има такъв гап, то ако си достатъчно дълго на пазара, ще го разбереш и то по болезнен начин.
п.п. И вместо да ме "пращаш да се уча да смятам", щеше да е по-правилно да кажеш едно "благодаря" за ценния урок, който ти преподадохПовече не ми се обяснява, кой разбрал, разбрал.
как може аз да съм си сложил стоп на+1 а те да ми затворят позицията на - 86 е просто не ми го побира главата това .
Пази Боже сляпо да Прогледне
Spekulanta, На кой брокер търгуваш,че гапа не подминава стоповете ти?
за сега съм на Адмирал Маркет
и при Традер.бг бях и там нямаше такова нещо
сега от скоро съм и при Бенч марк но с тях не знам