Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Благодаря Хепи за мнението , така е.за мен горната линийка (поне доколкото успях да видя) въобще не може да бъде прекарана по този начин. Има, но тя е от първото връхче. Този недостатък ме накара да го изтрия аз този индикатор от платформата преди 2-3 години. Иначе, за посоката на пробива, индикатора не може да помогне. Има си други тънкости - дали по демарк, дали нещо друго, но го няма в самия индикатор.
Както казах една от причините да се блъскам може би от нова година до сега за да създам Бомакса е подобна на това което се случва с Де маркера.
Поставих си за цел да направя индикатор който да е безапелационен и перфектен спрямо входовете.
Сега го изследвам.
Първоначалната идея беше че като следвам посоката на тренд линийките и пазара ще върви на там.
Да ама не.
На практика се оказва че тренд линийката е начертана със закъсненине защото както знаеш фракталите на Бил Уилямс се формират малко късно.
Това е цената -данъка за тяхната стабилност- относително късното им формиране спрямо текущата цено
Днес например открих че индикатора работи много по ефективно на пробиви.
Тоест чакаш цената да пробие в посока обратна на наклона на тренд линийката и отваряш в тази посока.
Разбира се и това не е още панацея ,но за бак теста една година назад показва периоди на твърди печалби ,от 1 март миналата година до края на август и от 1 декември миналата година до сега.
Всичкото това по еврото.
Непонятно за мен все още е защо периода от 1 септември 2011 до 1 декември 2011 година е губещ.
Но разбира се всичко това са все още груби изследвания .
Например се замислям дали да не включа и втората линийка, да не я изтривам в кода.
Така ще имам две тренд линийки подобно на тези в Де маркер индикатора от по горе и ще дебна за прабиви по двете заедно.
Пиша това като отговор към теб ,но не те ангажирам с мнение .Просто използувам случая да споделя впечатления.
Успех !
пак ме караш да те захапяБлагодаря Хепи за мнението , така е.
Както казах една от причините да се блъскам може би от нова година до сега за да създам Бомакса е подобна на това което се случва с Де маркера.
Поставих си за цел да направя индикатор който да е безапелационен и перфектен спрямо входовете.
Сега го изследвам.
Първоначалната идея беше че като следвам посоката на тренд линийките и пазара ще върви на там.
Да ама не.
На практика се оказва че тренд линийката е начертана със закъсненине защото както знаеш фракталите на Бил Уилямс се формират малко късно.
Това е цената -данъка за тяхната стабилност- относително късното им формиране спрямо текущата цено
Днес например открих че индикатора работи много по ефективно на пробиви.
Тоест чакаш цената да пробие в посока обратна на наклона на тренд линийката и отваряш в тази посока.
Разбира се и това не е още панацея ,но за бак теста една година назад показва периоди на твърди печалби ,от 1 март миналата година до края на август и от 1 декември миналата година до сега.
Всичкото това по еврото.
Непонятно за мен все още е защо периода от 1 септември 2011 до 1 декември 2011 година е губещ.
Но разбира се всичко това са все още груби изследвания .
Например се замислям дали да не включа и втората линийка, да не я изтривам в кода.
Така ще имам две тренд линийки подобно на тези в Де маркер индикатора от по горе и ще дебна за прабиви по двете заедно.
Пиша това като отговор към теб ,но не те ангажирам с мнение .Просто използувам случая да споделя впечатления.
Успех !
няма как индикатор да е перфектен и безапелационен в една неперфектна среда, каквато е пазарът !!!!!!!!!
що търсите под вола теле? ама хич не ми е ясно!!!!!!
както казва един мой любим автор, цитирам по памет : close enough is as good as perfect on the market![]()
RyMu (24-03-2012)
Слушай Сакси, тоз ЕА можеш да пробваш след като ти е начертал първата ТЛ, реално върховете или дъната и пробие същата тази ТЛ, да си отваря поръчка по посока на ТЛ при да кажем първи доджи кендъл или при кендъл затворил под предишния, ако в момента се движи нагоре или затворил над предишния ако е надолу![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Мда за съжаление Руки е прав и наистина понятие като това "индикатор който да е безапелационен и перфектен спрямо входовете" едва ли съществува на практикаНо нещо относително с добър ММ може да даде резултати
Знам, че е дясно и мое ляво![]()
но мой стил е да провокирам и да видя има ли наблюдателни и кой чете
оня ден нарочно си бях пуснала разменени стопчето и поръчката при Е/Д и Грийди веднага ме хвана
ама щото си мре да ми докаже колко съм тъпа и мързелива![]()