Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
здравейте колеги...
бих искал да ми препоръчате някоя книга за психологията при търгуването, че последно време доста ми яде от сметката....то не е лакомия то не е чудо...
благодаря предварително!
п.с. ако има и на бг цена няма да имате!
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Нямам на български ама на руски ще ти свърши ли работа?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
драгата (24-04-2013)
Драга, проблемът НЕ ти е в психиката, а в системата и използваните правила![]()
драгата (24-04-2013)
по скоро в НЕ използването на правилата![]()
![]()
![]()
----------
нем
благодаря все пак за предложението
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
Олег, аз също съм горе долу на неговото положение и не ме е срам да си го призная. Психиката е основния проблем. Не може система от правила, дето я създавам и тествам вече над 5 месеца и показва доста добри резултати в ексел, да ме дъни на реал. Просто крачката, която направих от демо към реал нещо не се получи както трябва, стъпване леко на криво се опитва да ме извади извън строя за цял сезонПървоначално написано от драгата
здравейте колеги...
бих искал да ми препоръчате някоя книга за психологията при търгуването, че последно време доста ми яде от сметката....то не е лакомия то не е чудо...
благодаря предварително!
п.с. ако има и на бг цена няма да имате!
Драга, проблемът НЕ ти е в психиката, а в системата и използваните правила
Драга, Mark Douglas - trading in the zone добра книжка, на бг я няма. Ако я искаш пиши ми на скайпа да ти я пратя.
драгата (24-04-2013)
ем при мене си е психика...
като наркоман ставам....![]()
искам още и още пипове...
примерно вчера сутринта бях избил всичките глупости дето правих в понеделник, та даже имах и доволен профит...
кажи ми що ми трябваше да продължавам да търгувам ?!
трябваше да почна да цъкам некоя игра и сичко щеше да е наред...
а сега
съм пак на същото дередже, с преполовена бонусна сметка![]()
![]()
на мене най-големия проблем, ми е, че като направя 2-3 стопа (които са по правилата, поносими са за сметката) и след това става страшно....
тръгвам да избивам и от там така се избивам, че нема оправия после няколко дни....![]()
![]()
Ако трябва и една година ще я тестваш. Вероятно бъркаш при тестовете и не ги правиш правилно. Използваните ти правила имат повече от еднозначно тълкуване. Фрейма който използваш ти идва много бърз или по-бавен. Не си съобразил риска спрямо системата. Не си разчел какво трябва да следваш като поредица от цифри, в смисъл при нарастване или намаляне на акаунта. Нямаш изградена последователност на сделките с техните резултати и не си наясно какво се получава като направиш 10 сделки на плюс последователно със средна печалба от 15-20пипа, например. Всичкото това се оправя с повече работа при тестове и ексел. Философиите не помагат.Олег, аз също съм горе долу на неговото положение и не ме е срам да си го призная. Психиката е основния проблем. Не може система от правила, дето я създавам и тествам вече над 5 месеца и показва доста добри резултати в ексел, да ме дъни на реал. Просто крачката, която направих от демо към реал нещо не се получи както трябва, стъпване леко на криво се опитва да ме извади извън строя за цял сезон
Драга, Mark Douglas - trading in the zone добра книжка, на бг я няма. Ако я искаш пиши ми на скайпа да ти я пратя.
Драга, на бъгларски си вземи на Даниел Големан-Емоционална интелигентност. Има я по книжарниците и ако имаш проблем с мисленето, ще го отсраниш. Но определено не мисля, че там ти е проблема.
----------
Пазара не го интересува ти дали си правил сделки или не си. Щом имаш сигнал, той трябва да се вземе. Ако взимаш сигнали които не съществуват по използваните правила, то ти вече не търгуваш а започваш да играеш. Не играй на пазара, само търгувай !ем при мене си е психика...
като наркоман ставам....![]()
искам още и още пипове...
примерно вчера сутринта бях избил всичките глупости дето правих в понеделник, та даже имах и доволен профит...
кажи ми що ми трябваше да продължавам да търгувам ?!
трябваше да почна да цъкам некоя игра и сичко щеше да е наред...
а сега
съм пак на същото дередже, с преполовена бонусна сметка![]()
![]()
на мене най-големия проблем, ми е, че като направя 2-3 стопа (които са по правилата, поносими са за сметката) и след това става страшно....
тръгвам да избивам и от там така се избивам, че нема оправия после няколко дни....![]()
Ако ти е трудно да го разбереш, пробвай на работата си да си играеш и ако ти харесва резултата...ако въобще останеш без да направиш някоя фрапантна глупост, продължавай![]()
Докато не осъзнаеш, че това е професия и изисква да се отнасяш към трейдинга като професия, от теб търговец няма да стане.
то това е, че го осъзнавам...
и всичко върви добре и по некое време всичко се сговняса...
за мене важи поговорката
събирам като пчела и се*ра като слон![]()
![]()