Аз суапа съм го махнал.Много сладка работа е без суап.
Но спреда няма как да се махне,освен да се мине на комисионна,което е същото.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Мамуте, не се занимавай с глупости. Като пуснеш хеджа и не уцелиш движението - ко правим, пак същата процедура и т.н. и т.н. и става един ластик ... Накрая я камилата, я камиларя. Суапа, също може да стане проблем. За психическото натоварване няма да говорим. Ако знаеш, кога да освободиш едната, то ти е равносилно на правилен вход. С една дума - ако можеш да търгуваш, не ти трябват такива изпълнения. Не напразно нормалните брокери не го позволяват.
Хубаво е, когато има вече заформен тренд или начало на (предполагаем) тренд - силно импулсно движение в обратната посока близо до важна подкрепа/съпротива, но на големите графики. Малките много лъжат, но пък стават за скалп, особено в рейндж.Ели, абсолютно права си. Гледайки "голямата картина" и правейки си изводите на нея /стратегия/ може да действаш оперативно на малките таймфреймове /тактика/, особенно ако картинките се потвърждават взаимно - вървиш с тренда...
Другото - фракталите , индикаторите и т.н. само могат да ти помогнат да избереш правилния момент на входа или изхода. За целта, това може да го правиш даже на тиковата графика...
Така правя аз, например.....................
За мен най-добрата стратегия за търговия е прайс екшъна - барове, съпротиви, подкрепи и трендлинии. Разните ми ти там индикатори само ми замъгляват графиката. Поне засега мисля така. И някой moving averages - сега съм сложила само ЕМА 20 и ЕМА 200 за high, close и low - да мога да виждам цената все пак, че съм имала и графики, накичени с по 20 линии - всяка от тях е ефективна, но никой не може да каже коя точно ще спре цената. И на фибоначи хвърлям по едно око.
Ей така ми изглежда графиката напоследък, но с повече трендлинии. Сложила съм и RSI да не е без хич
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
От пускането на насрещни би могло да има някаква полза единствено ако маржина е намалял толкова много под 100% ,че ако затворим поръчката,после няма да можем да отворим със същия обем.Но това са екстремни и недопустими ситуации![]()
Emil Enchev, Eli2356,
Благодаря за съветите !
оставям ви за малко, че трябва да се прибирам. Стига толкоз бачкане за днес![]()
Не ме дразнете=предизвиквайте с тези уебинари/семинари, че току-виж към си спретнала някоя екскурзийка до вас както обичам да пътувам, остава само вие да се организирате, мен не ме мислете - ей го къде е.Пък за уебинар - още по-лесно. Но първо да свърши ремонта в нас, че не знам ще намеря ли подходящ бекграунд сега.
----------
О, благодаря!Добре, че го честити - с тая търговия така съм се вглъбила, че съвсем бях забравила. Само цветенцето остава - ще приема и емотикон.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 08-03-2013 на 01:42
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
И аз така - все нямам време напоследък - да търгувам ли по-напред, да чета/гледам обучение ли или другите важни задачи да върша.Но иначе имам намерение да чета/гледам материали за форекс - доста интересни неща има, дори да е само за потвърждение и допълване на стратегията, пак е добре.
----------
Леле, докъде стигнах от бързане - да кажа спред вместо суап.Коригирах го вече.
Вярно, че предлагат и без спред, но с комисионна и излиза същото, само дето си виждаш отделно спреда. Не съм пробвала, но "изпатили" твърдят така. не знам точно какъв е плюса. Ами при мен се получава това с насрещните - вчера така направих при йената - затворих една къса на - и оставих дългата да понатрупа печалба, после и нея затворих. Получи се по-добре от минусов стоп.
И суапа, и спреда може да се променят, но трябва да нямаш отворени сделки в момента.
Емиле, ми те много загрижени били за нас тези брокери, та чак ни връзват ръцете да не правим глупости. Да, освобождаването на хеджа е точно като вход в сделка, но поне имаш право на втори, трети и т.н. опит, докато при ударения стоп загубата е безвъзвратна. Както казах при мен се получава, но пак опираме до уцелване на движението. Рискът е същия като при всяка друга сделка.
Последна редакция от Eli2356 : 08-03-2013 на 01:51
Мамуте, нищо нети пречи даси отвориш сметка при брокер извън твоята страна, където локирането е разрешено. Аз как съм го направилИ в Канада закона е същия като при теб.....
Честит празник Ани и от мен!!!!!!!!!!!!!............................... .................................................. .................................................. ...........................
наистина се позамисли да спретнеш 1 уебинар...Не ме дразнете=предизвиквайте с тези уебинари/семинари, че току-виж към си спретнала някоя екскурзийка до вас както обичам да пътувам, остава само вие да се организирате, мен не ме мислете - ей го къде е.Пък за уебинар - още по-лесно. Но първо да свърши ремонта в нас, че не знам ще намеря ли подходящ бекграунд сега.
----------
О, благодаря!Добре, че го честити - с тая търговия така съм се вглъбила, че съвсем бях забравила. Само цветенцето остава - ще приема и емотикон.
пък до тука - доста бюрокрациа има докато стигнеш ....
ми няма емотикон с цветенце
----------
ще отварям на Инстата - ама след 1-2 месеца... при мен законите са доста по-сериозни от колкот при тебе...
само като разберат къв съм - и не ми дават да се регистрирам![]()