Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Реално погледнато данъците в България за малките фирми са към 40 %.
Корпоративен 10%.
ДДС 20%
Осигуровки минимално 140 лв/месец, което за година прави към 2000 лв с разните други такси и таксички за обявяване на отчети и др.Та ако има печалба 20000 на година фирмата то около 10% са тези разходи.
Общо станаха ли 40% данъци, преки и косвени?
При това свито потребление и лош бизнес климат над 60-70 % от малките фирми са към фалит.А точно те бутат икономиката на държавата.Големите винаги намират начин да скатаят данъците.Дори и Гугъл покрай които се разрази скандал, че са платили едва стотина хиляди долара за Европейския си клон.
А какво остава за нашите големи фирми тук в България на които им е по-лесно.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нека най-напред дефинираме какво значи малка фирма. Един фризьорски салон трябва ли да е под шапката на някакво обединение или верига. Или квартален магазин. Или селския казан за ракия. Много дейности има дето с 2-3ма човека е достатъчно че да развиват деиноста си. Един автосервиз също. Баничарница. Когато човек е майстор в една област, що да не си работи еднолично. За себе си. И да предава занаята на децата си. В Лондон нашите работници се регистрират като ЕТта, и сами си търсят обекти като работят на единица обем. А и за по-големите предприемачи е по-изгодно да извика майстор фаянсаджия, шпатловчик или какъвто и да е на фирмен договор. И да не си губи времето с ведомости, осигуровки, охрана на труда, работно време и прочие. Като те извикам на фирмен договор, пазаряваме се комплексно. За обем работа. И хич не ме вълнува по колко часа на ден работиш. Спазваш ли правилата за безопастна работа. А аз вече си знам каква ще ми е себестойноста. Така се работи на всякъде по света. А не да назнача 300 работника. Обекта приключва. Аз не съм спечелил нов обект. Трябва да правя съкращения. Да плащам обезщетения. И какво ли още не. А фирмения договор си е до приключване на обекса. И след което никой на никого нищо не дължи. Няма КТ. Няма глупости на търкалета!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
masta (02-03-2013)
В Лондон се водят "самонает" (някакъв занаятчия) човека си намира сам работа и я върши сам или с един двама помощника.Тук при нас обаче е фирма,и кварталното магазинче дето леля Пенка си го върти сама е фирма и Била е също фирма и плащат еднакъв лиценз за цигари и алкохол..Реално погледнато данъците в България за малките фирми са към 40 %.
Корпоративен 10%.
ДДС 20%
Осигуровки минимално 140 лв/месец, което за година прави към 2000 лв с разните други такси и таксички за обявяване на отчети и др.Та ако има печалба 20000 на година фирмата то около 10% са тези разходи.
Общо станаха ли 40% данъци, преки и косвени?
При това свито потребление и лош бизнес климат над 60-70 % от малките фирми са към фалит.А точно те бутат икономиката на държавата.Големите винаги намират начин да скатаят данъците.Дори и Гугъл покрай които се разрази скандал, че са платили едва стотина хиляди долара за Европейския си клон.
А какво остава за нашите големи фирми тук в България на които им е по-лесно.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нека най-напред дефинираме какво значи малка фирма. Един фризьорски салон трябва ли да е под шапката на някакво обединение или верига. Или квартален магазин. Или селския казан за ракия. Много дейности има дето с 2-3ма човека е достатъчно че да развиват деиноста си. Един автосервиз също. Баничарница. Когато човек е майстор в една област, що да не си работи еднолично. За себе си. И да предава занаята на децата си. В Лондон нашите работници се регистрират като ЕТта, и сами си търсят обекти като работят на единица обем. А и за по-големите предприемачи е по-изгодно да извика майстор фаянсаджия, шпатловчик или какъвто и да е на фирмен договор. И да не си губи времето с ведомости, осигуровки, охрана на труда, работно време и прочие. Като те извикам на фирмен договор, пазаряваме се комплексно. За обем работа. И хич не ме вълнува по колко часа на ден работиш. Спазваш ли правилата за безопастна работа. А аз вече си знам каква ще ми е себестойноста. Така се работи на всякъде по света. А не да назнача 300 работника. Обекта приключва. Аз не съм спечелил нов обект. Трябва да правя съкращения. Да плащам обезщетения. И какво ли още не. А фирмения договор си е до приключване на обекса. И след което никой на никого нищо не дължи. Няма КТ. Няма глупости на търкалета!Дори и личните лекари и те са фирми......безкрайните нашенски глупости и недомислици!
Нали и при нас има свободни професии ?? Как стои въпроса там ???В Лондон се водят "самонает" (някакъв занаятчия) човека си намира сам работа и я върши сам или с един двама помощника.Тук при нас обаче е фирма,и кварталното магазинче дето леля Пенка си го върти сама е фирма и Била е също фирма и плащат еднакъв лиценз за цигари и алкохол..Дори и личните лекари и те са фирми......безкрайните нашенски глупости и недомислици!
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....