Ами така е, hanuman! И не мисля, че е лош съвет! Особено за начинаещи, за краткросрочни и за трейдъри с малки капитали!![]()
Ами така е, hanuman! И не мисля, че е лош съвет! Особено за начинаещи, за краткросрочни и за трейдъри с малки капитали!![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Novak, напреднал или назаднал- няма значение... Календарът и аз мисля, че е първото нещо, което трябва да се отвори, даже преди графиката! Оня ден така се втурнах неподготвена, та едва отървах кожата!
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Някой да има проблем с Инстата тази сутрин или само моята платформа има проблем.Постоянно при опит да отворя сделка ми дава "Грешка".![]()
compos sui
Здравейте.
Ще задам един доста ламерски въпрос относно зануляването.Та въпроса ми е ,когато например заредя смет с 200 лв.,а кредитното рано е 100 аз мога реално да управлявам 20 000лв.Така, ако съм пуснал лоша сделка и тренда тръгне на долу и в този момент аз съм да кажем на - 200, платформата ще ми направи ли маргин кол или когато стигна 10 %.Това не ми е ясно много.
Марджин кол ще получиш на ниво около 100%, в зависимост от политиката на брокера, с който търгуваш. Най-често съм срещал брокери с марджин кол около 30%.
Стоп функцията ( stop out ) е съвсем различна. Предназначението и е да ограничи отрицателния баланс по сметката, който може да се натрупа в следствие на марджин търговията. Политиката на брокерите относно стоп нивото също е различна и варира от 10% до 30%. Всяко ниво на марджин кол и на стоп се описват в условията на търговия, публикувани на сайта на брокера.
Помъчи се да не слизаш под 100% от марджина. Под това ниво, рискът от зануляване на сметката се увеличава още повече.
Брокера ще те затвори доста преди да стане загубата 200лв.За да ти стане по ясно. Почваш понятия ливъридж, маржин,свободен маржин, маржин ниво.Здравейте.
Ще задам един доста ламерски въпрос относно зануляването.Та въпроса ми е ,когато например заредя смет с 200 лв.,а кредитното рано е 100 аз мога реално да управлявам 20 000лв.Така, ако съм пуснал лоша сделка и тренда тръгне на долу и в този момент аз съм да кажем на - 200, платформата ще ми направи ли маргин кол или когато стигна 10 %.Това не ми е ясно много.
Както ти е казал Привиледж всеки брокер има различни условия за затваряне на сметката, тези неща ги пише по договорите.Маржин кола го получаваш в пощата на платформата, а сигнал за това ти е като почне баланса да ти светка червено
Ако нещо не е ясно питай.
Ето и моя съвет :Здравейте.
Отваряш се демо с 200 долара и започваш да търгуваш.
Само така ще усетиш кое, какво е и как да го ползваш...
Нищо прочетено и назубрено няма да ти е от полза така както тренировката върху самата платформа.
Освен това като искаш да купиш нещо а не ти стигат средствата ...ще ти изпише, че е невъзможно и като
си натовариш сметката до крайност...пак ще усетиш ...
Аз лично в момента съм на това ниво. Имам бонусни средства но и с тях не съм започнала да търгувам.
Няма смисъл да ги жертвам нахалост учейки се ...като има такава възможност като демото
А точно така започвам да усещам кое какво е ...то 1/100 или хиляда и лотовете и минилотове и прочие ...
Браво albagpipe, мъдро решение. Радвам се, че си стигнала до него.Ето и моя съвет :
Отваряш се демо с 200 долара и започваш да търгуваш.
Само така ще усетиш кое, какво е и как да го ползваш...
Нищо прочетено и назубрено няма да ти е от полза така както трениравката върху самата платформа.
Освен това като искаш да купиш нещо а не ти стигат средствата ...ще ти изпише, че е невъзможно и като
си натовариш сметката до крайност...пак ще усетиш ...
Аз лично в момента съм на това ниво. Имам бонусни средства но и с тях не съм започнала да търгувам.
Няма смисъл да ги жертвам нахалост учейки се ...като има такава възможност като демото
А точно така започвам да усещам кое какво е ...то 1/100 или хиляда и лотовете и минилотове и прочие ...