а някои така и изобщо не разбраха за какво ставаше дума ..![]()
...
http://www.trending123.com/patterns/...-Reversal.html тва имаше предвид fickata ,a сyrano фалшивия пробив..
а някои така и изобщо не разбраха за какво ставаше дума ..![]()
...
http://www.trending123.com/patterns/...-Reversal.html тва имаше предвид fickata ,a сyrano фалшивия пробив..
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да... аз в 2b не съм задълбавал, само отгоре отгоре съм го виждал.
Нали при двоен връх, вторият връх е по-нисък или равен на първия ? А при 2b , вторият връх е по-висок, пробива го, но след това цената се връща и пробива най-ниската стойност на "пробиващия" бар. Изглежда като двоен връх с по-висок втори връх, каквито случай фицката каза че не ги търгува като двоен връх.
http://strategy4forex.com/trading-on...v-pattern.html
За мен двете са много сходни - в единия случай не му стигат няколко пипа да пробие предния връх/дъно, а в другия случай го пробива с няколко пипа, резултата и в двата случая е обръщане ... просто няколко пипа повече или по-малко може да са причинени от много неща...
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
cyrano, пробива не пробива, видиш ли при вторият връх/дъно двубарова формация при която вторият бар е поглъщащ първият, значи е яко 2Б и си е 2бар ривърсал. Каквото е с пробива, същото е и без пробива, ако това условие е спазено.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
cyrano (16-02-2013), фицката (16-02-2013), RyMu (16-02-2013), драгата (16-02-2013), Emil Enchev (16-02-2013)
Винаги когато купувам/продавам агресивно, тоест без да имаме потвърждение за завършена корекция, стопът е над/под последни връх/дъно . Тоест хващайки новообразуваното връх/дъно няма как да знаем дали корекцията е завършила и всеки стоп в рамките на рейнджа, които се обуславят от предходното дъно/връх за мен би бил грешенТаргета е логично да бъде минимум ново дъно/връх или в рамките на корекционният рейндж, ако е достатъчно широк
п.п. Олег това беше за графиките, които постна
----------
При втората графика на Олег има идеален пример за 2b при подкрепатаДа... аз в 2b не съм задълбавал, само отгоре отгоре съм го виждал.
Нали при двоен връх, вторият връх е по-нисък или равен на първия ? А при 2b , вторият връх е по-висок, пробива го, но след това цената се връща и пробива най-ниската стойност на "пробиващия" бар. Изглежда като двоен връх с по-висок втори връх, каквито случай фицката каза че не ги търгува като двоен връх.
http://strategy4forex.com/trading-on...v-pattern.html
За мен двете са много сходни - в единия случай не му стигат няколко пипа да пробие предния връх/дъно, а в другия случай го пробива с няколко пипа, резултата и в двата случая е обръщане ... просто няколко пипа повече или по-малко може да са причинени от много неща...![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Ясно, имал съм грешна представа за 2б... мислех че е хитър начин да се отиграва двоен връх, когато цената се е отпуснала и е направила малко по-висок връх от предния,т.е. нарушено е условието за двоен връх/дъно... Сега прочетох и от линка който дадох![]()
Героят яхна коня и препусна във всички възможни посоки....
Практиката показва, че на пазара хитростите не вървятИма правилен и неправилен начин, независимо дали губиш или печелиш от сделката. Загубата или печалбата при правилен вход, зависи от разпределението на силите мечки/бици, което за жалост ние не можем да контролираме
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Или както го беше казал Бомбето, "всяка система има някакъв коефициент на несполучливи сделки".Практиката показва, че на пазара хитростите не вървятИма правилен и неправилен начин, независимо дали губиш или печелиш от сделката. Загубата или печалбата при правилен вход, зависи от разпределението на силите мечки/бици, което за жалост ние не можем да контролираме
Ами добре го е казал човека май..............................![]()
Когато губиш значи го правиш неправилно това е.![]()