Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
exvegan, малко да помогна с алтернативно броене.
- А-червено по-скоро е 3-ен зиг-заг, а не 5-ца. Така, както си го обозначил, би трябвало 3-та жълта да е хубав импулс и да няма застъпвания в нея, а това не е така, виж на малките фреймове. Обозначенията на 3-ен зиг-заг съвпадат с обозначенията на 5-та: 1-w, 2-x, 3-y, 4-xx, 5-z.
- Y-бяло За да бъде 5-ца, тогава по-правилното обозначение ще бъде W=A, X=B и Y=C / на С подхожда 5-ца/. Така, както си го обозначил, за Y трябва да търсиш не 5-ца, а примерно зиг-заг като при W. В този сценарий има и друго предимство. Ако 5-червена продължи още малко нагоре, 3-та ще стане най-къса и тогава какво. Има и още нещо, къде видя хубав импулс в 3-та, хубава 5-ца без застъпвания.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Можеш ли да ги обозначиш на седмична? Така ще ми стане по ясно.За 3-та от А червена наистина не е хубава 5-ца и може и да е зиг-заг, но крайният диадонал от твоята дневна трябва да е 3:3:3:3:3 .Само водещият може да е или от 3-ки или от 5–ци.Наистина при крайният диагонал правилото е 1-ва по голяма от 3-та и 3-та по голяма от пета и 2-ра по голяма от 4-та. То това си е клин от конвенционалния.Но според Иво Груев понякога пазарите рисуват диагонали без да е спазено това правило,дори без да е налице вклиняване.Според него дори рисуват и Expanding diagonals при екстремна волатилност.Изобщо когато става дума за корекции и то сложни наистина са нужни години докато окото свикне да ги вижда.Ако някои си мисли че само за месеци ще се научи да чете вълни греши като поставям и мене си в това число.Ще съм ти благодарен ако направиш анализ на седмична,а аз ще предледам назад по малките фреймове.Между другото Суонъл предлага някои правила за коплексните корекции а при Пректър са по различни.Ако имаш опит със сложните комплексни корекции много ще съм ти задължен да напишеш някои правила защото наистина е доста объркващоexvegan, малко да помогна с алтернативно броене.
- А-червено по-скоро е 3-ен зиг-заг, а не 5-ца. Така, както си го обозначил, би трябвало 3-та жълта да е хубав импулс и да няма застъпвания в нея, а това не е така, виж на малките фреймове. Обозначенията на 3-ен зиг-заг съвпадат с обозначенията на 5-та: 1-w, 2-x, 3-y, 4-xx, 5-z.
- Y-бяло За да бъде 5-ца, тогава по-правилното обозначение ще бъде W=A, X=B и Y=C / на С подхожда 5-ца/. Така, както си го обозначил, за Y трябва да търсиш не 5-ца, а примерно зиг-заг като при W. В този сценарий има и друго предимство. Ако 5-червена продължи още малко нагоре, 3-та ще стане най-къса и тогава какво. Има и още нещо, къде видя хубав импулс в 3-та, хубава 5-ца без застъпвания.
мерси предварително
![]()
![]()
Мога, но ще го направя по-късно, в момента нямам време. За сложните корекции ти препоръчвам да разгледаш книгата на Робърт Балан. Едва ли ще ги обясня по-добре.Можеш ли да ги обозначиш на седмична? Така ще ми стане по ясно.За 3-та от А червена наистина не е хубава 5-ца и може и да е зиг-заг, но крайният диадонал от твоята дневна трябва да е 3:3:3:3:3 .Само водещият може да е или от 3-ки или от 5–ци.Наистина при крайният диагонал правилото е 1-ва по голяма от 3-та и 3-та по голяма от пета и 2-ра по голяма от 4-та. То това си е клин от конвенционалния.Но според Иво Груев понякога пазарите рисуват диагонали без да е спазено това правило,дори без да е налице вклиняване.Според него дори рисуват и Expanding diagonals при екстремна волатилност.Изобщо когато става дума за корекции и то сложни наистина са нужни години докато окото свикне да ги вижда.Ако някои си мисли че само за месеци ще се научи да чете вълни греши като поставям и мене си в това число.Ще съм ти благодарен ако направиш анализ на седмична,а аз ще предледам назад по малките фреймове.Между другото Суонъл предлага някои правила за коплексните корекции а при Пректър са по различни.Ако имаш опит със сложните комплексни корекции много ще съм ти задължен да напишеш някои правила защото наистина е доста объркващомерси предварително
![]()
----------
exvegan, нямам по-големи графики, затова малко пояснение. Според доста анализатори настоящата криза е започнала още през 2000 г., когато се е спукал технологичния балон. Това е и причината да обознача с (В) върха през 10.2007. От тогава насам обозначенията ми би трябвало да са ти ясни. Ако имаш някакви въпроси, ще ти отговоря допълнително. Към момента трендът е възходящ, ако има някаква промяна, ще постна актуален анализ.
![]()
![]()
Много добро броене. Може би е по точно от моето.Мен ме интересува по скоро последните 5 вълни.Ако цената достигне 1550 -1560 мечият сценарий и за мен ще отпадне защото 3-та ще стане най къса но до тогава съм по склонен да вярвам на мечките.Твърде много неща подсказват че те имат по голям шанс.Дивергенцията на MACD на последните три върха и това че изпреварващият NASDAQ 100 не иска да прави по висок връх. Има и още една по малко известна фигура "Три пика" която съвпада с последните три върха. Качвам ги тук .
![]()
![]()
Не е много ясно но все пак се чете.Успех в анализа![]()
exvegan, много е възможно движението да се развие и като диагонал, както си го отбелязал ти. Какъв ще бъде типа на диагонала, ендинг или лидинг, и кога ще почне, е прекалено рано да се каже. Важното в случая, че самата фигура е една от най-надежните фигури с успеваемост около 90%, като таргетът е между началото на диагонал и началото на 2-ра вълна.
exvegan (04-02-2013)
exvegan, много е възможно движението да се развие и като диагонал, както си го отбелязал ти. Какъв ще бъде типа на диагонала, ендинг или лидинг, и кога ще почне, е прекалено рано да се каже. Важното в случая, че самата фигура е една от най-надежните фигури с успеваемост около 90%, като таргетът е между началото на диагонал и началото на 2-ра вълна.
ще чакаме и ще видимако не е такъв сценарият ще търсим друг.
Не мислите ли че йената покачи доста през последните месеци без нито една по голяма корекция? Ако броенето ми е правилно след 5-та жълта която се явява 5-та бяла от по висок порядък,трябва да има корекция до едно от фибо нивата.5-та жълта може да е нормална,скъсена или диагонал и после да започне голяма корекция.
![]()
Мисля, но йената е много своенравна валута и може да си продължи така, без сериозна корекция, още дълго време. Затова и при нея не разчитам само на вълните.Не мислите ли че йената покачи доста през последните месеци без нито една по голяма корекция? Ако броенето ми е правилно след 5-та жълта която се явява 5-та бяла от по висок порядък,трябва да има корекция до едно от фибо нивата.5-та жълта може да е нормална,скъсена или диагонал и после да започне голяма корекция.
Макар и само любителско запознат с вълните, при йената не виждам шанс да може да се изполват. Подкрепям мнението ти, мисля, че за вълните трябва по-големи корекции от тези, които прави йената.