kairos ако ще държиш на статус
новобранец те моля да не ми казваш "докато не го направиш няколко пъти и видиш ползата от него.търсиш извинение що няма смисъл

"
Защото е същото като таксиджия да дава акъл, как се кара болид на пилот от формула 1.
Какво съм чул и какво съм видял си е моя работа и щом твърдя това определено имам факти.
Другото е, че казваш почти същото, което и аз казах. Нарочно дадох примера с евро/йена, защото прави приблизително равни барове и ги прави плавно едно след друго.
Напълно нормално е, като видиш 20пипса и нямаш ревърс да погледнеш по-горен фрейм. Само, че това гледане на по-горен фрейм се прави още в началото. Защото когато на 1 часова графика се формира някое ниво се натрупват ордери около това ниво и тогава е от значение този по-големият фрейм, и поради статуса на големият се преценя каква да е търговията на малкия.
Относно 100 как не съм виждал идея си нямам как заключи този факт, след като многократно съм казвал, че чакам ревърс и докато се образуват по-ниски/по-високи барове аз съм в сделка. В такъв случай често се случва цената да направи и над 100. Повечето пъти се спира след около 40-50-70-80 зависи от импулса.
Хайде обясни ми какво е суинг -търговията и с какво е по-добра от интрадея ?
Кое му е по-добрето да чакам няколко дни за 100пипса от сделка, като мога за един ден да направя няколко сделки от 40-50пипса ?
И най-напред ми отговори какво разбираш под суинг-търговия като времетраене ?
Или времетраенето не е от значение, важни са самите барове ?
И също така за каква възвращаемост говорим ? 20$ на година или повече ?
За колко време какви резултати са в рамките на понятието "добра стратегия".
Защото аз време за губене нямам, та да чакам цената да ми се клати дълго време.
А при суинга това се случва редовно.