....
....
.................................................. ..........................
----------
Не е толова страшно. Eто малко инфо от 2010г.: Туризмът за кратко време стана един от главните стопански отрасли в Албания и тази година се очаква рекордно посещение на чуждестранни гости. Това се случва след като в продължение на десетилетия наред Албания беше най-затворената страна в Европа и туризмът започна да се развива едва след падането на комунистическия режим в началото на миналото десетилетие.
Приходът от туризъм през миналата и тази година е увеличен с 60%. През 2004 г. Албания е била посетена от 300 000 чуждестранни туристи, 2009 г. - от три милиона, а тази година трябва да бъде рекордна. През първата седмица от месеца в страната са влезли 35 процента повече туристи, отколкото през същия период на 2004 година.
Изглед от Саранда - най-известният им морски курорт:
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Eli2356, Разглеждах снимки от Саранда - Албания има нещо общо с Свети Влас само, че нямат толкова голямо яхтено пристанище и зеленината е по оскъдна.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ами курортите им се развиват усилено, така че какво е било вчера, може да не е същото днес. Един гьол ги дели от Италия, имат същата красива природа като италианската, нямат причина да изостават. Имат страхотна природа, но вътршността на страната е зле, доколкото знам, особено пътищата, но и там се развиват, не съм компетентна докъде са стигнали, все пак говорим за туризъм.
Саранда, наред с Дуръс и Вльора са по-известните морски курорти, има и ски курорти. Даже попадах наскоро на една статия, че българските туристи били завладели и албанските курорти, поради ниските цени, красивото крайбрежие и добрите условия.
С какво например тези хотели в Саранда са по-лоши от наште? Даже са по-хубави.
Ето изглед и от Дуръс:
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 18-01-2013 на 23:35
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Че много прилично изглеждат курортите им!Всъщност Адриатика е много красива,бил съм в Хърватска супер е !Ами курортите им се развиват усилено, така че какво е било вчера, може да не е същото днес. Един гьол ги дели от Италия, имат същата красива природа като италианската, нямат причина да изостават. Имат страхотна природа, но вътршността на страната е зле, доколкото знам, особено пътищата са трагични, но и там се развиват, не съм компетентна докъде са стигнали, все пак говорим за туризъм.
Саранда, наред с Дуръс и Вльора са по-известните морски курорти, има и ски курорти. Даже попадах наскоро на една статия, че българските туристи били завладели и албанските курорти, поради ниските цени, красивото крайбрежие и добрите условия.
С какво например този хотел в Саранда е по-лош от наште?
Ето изглед и от Дуръс:
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Абе хайде да си замълча, че природата им е даже по-красива от нашата. А като им видях и хотелите... в горния линк... направо хич не ни отстъпват албанците, ми даже са ни задминали и то за отрицателно време.
Има някаква красива уникалност в архитектурата на хотелите, обзавеждането им - не е колкото да се отбие номера и градинките около тях, а около наште блокове по курортите предимно павета, асфалт и голи морави или направо необработени земеделски земи.
Последна редакция от Eli2356 : 18-01-2013 на 23:55
Ами Слънчев бряг вече на нищо не мяза,ни на курорт,ни на град!Абе хайде да си замълча, че природата им е даже по-красива от нашата. А като им видях и хотелите... в горния линк... направо хич не ни отстъпват албанците, ми даже са ни и задминали и то за отрицателно време.
Има някаква особена уникалност в архитектурата на хотелите и градинките около тях, а около наште блокове по морето предимно павета, асфалт и голи морави.
.................................................. ...
Като по нашто черноморие.Дуръс все пак е град, не само курорт, нещо като Варна и Бургас.
Ама я погледни хотелите и околната среда
А в наште хотели обстановката направо си е казармена .
Хайде да не ги превъзнасям много, но да обобщим накратко, че не са по-зле от наште.![]()
Последна редакция от Eli2356 : 19-01-2013 на 00:21
Имам тук позната, която е албанка и много сме си говорили за страните ни - тя е идвала в България преди 15-ина години и казва че това, което е видяла тогава е било "запад" в сравнение с тях. Счита, че Албания има много да наваксва - особенно в инфраструктурата, качеството на услугите и най-вече - манталитета на хората.Абе хайде да си замълча, че природата им е даже по-красива от нашата. А като им видях и хотелите... в горния линк... направо хич не ни отстъпват албанците, ми даже са ни задминали и то за отрицателно време.
Има някаква красива уникалност в архитектурата на хотелите, обзавеждането им - не е колкото да се отбие номера и градинките около тях, а около наште блокове по курортите предимно павета, асфалт и голи морави или направо необработени земеделски земи.
И може е права като си спомним че Албания беше фактически затворена за всички страни по времето на Енвер Ходжа...