Последно за хеджиране или скалпиране говорим?
Нещо много думи ядеш - или не си вечерял или си зодия Водолей-водят ги разсеяниХеджирането означава отваряне на противоположни позиции - купува и продава едновременно, с цел да се избегне даден риск - загуба на средства/сметка. Скалпирането не е отваряне на противоположни позиции, а само купува или само продава, но за кратко време. Кое в края на краищата правиш - струва ми се скалпиране, но снощи каза хеджиране. И моля да си довършиш изречението, че е до средтата и пак не се разбира:
"Когато отвориш примерно с един лот е -0.15,когато стане -0.90 отваряш в същата посока,и тренда се връща,когато тази отворена на -0.90(аз ги отварям и за по малко),...???...затваряш и инкасираш." Демек имаш губеща позиция, добаяш към нея и чакаш на излезат на печалба/нула, едната позиция илиза на +90 примерно, другата дето е била на -90 излиза на нула и затваряш и двете или какво? И коя е "мойта цена" всъщност?
То скалпирането ми е ми е много добре известно, но ти някакъв по-странен вариант практикуваш - това, което казваш е антихеджиране - ти всъщност добавяш към губещи позиции. Като почнах да търгувам форекс именно със скалпиране почнах - печелех по 50 лв. на ден, докато в един хубав момент изби рейнджа и аз като неопитно зайче отгледах как се стопява почти цялата ми печалба, защото се инатех и не исках да затварям на загуба, а и хеджиране не можех да правя, защото брокерът не предлагаше отваряне на противоположни позиции.
----------
Не бива да се прави така - все едно нищо не правиш. Целта е не да се затварят на печелба, при което разполагаемият баланс може да намалява, вместо да се увеличава, а да се запази баланса. Но темата не е тук, има тема за хеджирането.