1 милиард долара са изтеглени вчера от Байнанс. За сравнение - за предходните 7 дни общо са изтеглени 700 мил.$.
Ако отшуми паниката до края на седмицата може да се върнем към ръстове.
https://www.theblock.co/post/264204/...-last-24-hours
1 милиард долара са изтеглени вчера от Байнанс. За сравнение - за предходните 7 дни общо са изтеглени 700 мил.$.
Ако отшуми паниката до края на седмицата може да се върнем към ръстове.
https://www.theblock.co/post/264204/...-last-24-hours
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Според мене новините от вчера определено са негативни за криптопазара и показват най-малкото, че финансовите регулатори в Сащ имат отрицателно становище за най-големите криптоборси. Тука дори мисля, че много меко се изразих, защото щом се е стигнало до съд значи работата е загрубяла. Друг е въпросът дали точно тази новина за съдебната атака срещу борсата Кракен натисна надолу биткойна и останалите криптовалути? Не съм добре информиран кога е публикувана тази новина, но е факт, че криптото пада вече втори ден. Искам да кажа, че то по принцип си имаше спадове в цените на биткойна и другите криптовалути и последните новини може само да са катализирали процеса. Аз обаче не съм на мнение, че тези силни движения при криптовалутите могат да се смятат за корекция. Много пъти съм споделял, че на биткойна и другото крипто аз гледам като на акции, които би трябвало предимно да се купуват. Това не е само мнение и съм го чел на много места и от различни хора в специализираните финансови сайтове. Гледам една графика на биткойна и специално на нея не ми изглежда много вероятно ръста на цената над 38 000 долара да продължи, но е много възможно да се забуждавам. Причината се крие в това, че много често при криптовалутите техническия анализ не работи и съответно не може да се разчита на неговите прогнози. Както много пъти е ставало дума в момента живеем в истерията на информационен век ако мога така да се изразя и затова на финансовите пазари властва основно фундамента, а техниката може да се ползва за някаква финна настройка. Ето тука слагам една дневна графика на водещата криптовалута биткойна, за да се види какво се заформя като връх там около нивото 38 000 долара. Докато пиша може и да го пробият и това няма да е изненада.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (4), REDA (04-12-2023)
Забелязвам, че на Биткойн не му трябват добри новини за да катери, само липсата на лоши. Сигурен признак, че сме в Бичи-крипто пазар.
Започвам да си мечтая, че от Еконт ми звънят на вратата и ми носят новия телескоп за въдицата. Дали най-после след 12 години опити най-после ще успея да затворя първата си печеливша сделка.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
200 милиона долара в къси позиции в Биткойн ликвидирани само днес. Което вероятно ускорява растежа.
Все още чета анализи как Биткойн е надценен, как Спот ETF е вече в цената и как криптото трябва да направи корекция.
Докато все още има шортващи, дотогава ще вървим нагоре. И не разбирам стремежа де се селва преди фактическото обявяване на новината за одобрението от SEC.
![]()
REDA (04-12-2023)
Аз засега не мога да кажа, че говорим за бичи пазар при криптовалутите, а по-скоро при бичи пазар при биткойна, защото на него се залага в момента и се очаквам ETF фонд върху биткойна, който да бъде одобрен от SEC. Другите криптовалути стоят на едно място, направо да си умреш от скука, ако си затворил някакви пари, особено при някоя неизвестна криптовалутка.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Блакрок и Битуайз вчера са правили промени в проспектите си за СПОТ Биткойн Итиеф.
Работата става все по сигурна. Което вероятно означава, че ще имаме лек спад след фактическото обявяване на новината за одобрението на ETF от SEC, но след като минат 2-3 дена на спад....Bitcoin to the Moon.
0,0031 Сатошита
![]()
Местните данъци в швейцарския град Лозано ще могат да се плащат с Тетер и Биткойн.
Макар и незабелязана, това е значителна новина. Голям западен град реално въвежда разплащания с крипто-валути.
Bitcoin to the Moon.
https://cryptoslate.com/swiss-city-l...-tax-payments/
Какво става? Дали фирмите и общините не надушиха, че регулаторите начело с Гари Генслър са по-меки към крипто пазара!
Сосиете Женерал ще въведе свой собствен стейбълкойн който ще се търгува на крипто-борсата Битстапм.
Макар и под радара това също е значителна новина. Първата традиционна голяма западна банка която си позволява подобно нещо.
https://www.ft.com/content/cd733a7c-...4-6f495c118cc6
Преговорите между 13-те кандидата за Спот Биткойн Итиеф и Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ са във финални детайли според Ройтерс.
Пазара не реагира много позитивно на тази новина. Фактическото обявяване на решението на SEC вероятно ще доведе до разпродажби в първите дни след това.
https://www.reuters.com/technology/u...es-2023-12-07/
Не намирам новина която би свалила Биткойн и целия крипто пазар. Най-вероятно пазара се сети, че в сряда има заседание на Федералния Резерв. Даже много вероятно щото и златото пада.
За мен обаче това заседание не е проблем. Няма значение, че от Фед няма да кажат, дори няма да намекнат, за евентуално сваляне на лихви - това което пазара очаква, за мен това не променя картината. Това разбира се не пречи пазара де се паникьоса леко до сряда. Очаквам паниката да е временна.