Странно ми е като прочета коментари от рода, че "това не би трябвало да се случва" и "защо долара е толкова силен" и все такива бих ги нарекъл свободни съчинения. А истината е, че много често ги чета подобни изказвания навсякъде в интернет и може би това обяснява защо над 70 процента от трейдърите за кратко време губят парите си. Аз също съм доста учуден от това поскъпване на биткойна при толкова силен долар и обезценяващи се индекси и злато. Много пъти е ставало дума, че специално биткойнът е в права корелация с американските индекси и най-вече с Насдак. А точно технологичния индекс тия дни загуби голяма част от стойноста си, но това не повлия чак толкова негативно на криптовалутите. Не знам за останалите участници на пазара, но аз лично си давам ясна сметка, че нямат точната информация за финансовите процеси най-общо казано. Все пак последните години доста пари се напечатаха и по една или друга форма те в момента са в обръщение. Няма как да предугадим на един милиардер или голям хедж фонд кога и къде ще му хрумне да инвестира. Старата игра с трупането на депозити в банките и чакането на печалби от лихви отдавна не работи и причините са ясни. Това с "фалитите на Сащ" (нарочно е сложено в кавички) е вече толкова изтъркан номер, че наистина се изненадвам как има хора, които се връзват. Видно е от много силния долар, че повечето инвеститори изобщо не го отчитат това като проблем и това е напълно логично. Всичко на финансовия пазар е толкова динамично и в същото време непредсказуемо и хаотично, че няма да се изненадам ако при ръст на индексите биткойна тръгне да поевтинява.