https://m.dir.bg/business/pazari/cha...da-pestim-pari
Изкуственият интелект ни съветва как да пестим пари.![]()
https://m.dir.bg/business/pazari/cha...da-pestim-pari
Изкуственият интелект ни съветва как да пестим пари.![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Той изкуствения интелект вече ще ни казва освен как да пестим, как да спим, как ядем , да ни пише есета и каквото там се сетите , но ако трябва да го слушаме или по-точно четем , то съвсем вече ще да сме се бъгнали ние. Толкова ли да ни са мързеливи мозъците, че да не можем да се напрегнем да помислим и да измислим кое как да направим и кое е най-добро за нас, че да слушаме изкуствения интелект .И все пак това си е програма , зададена, обработена и роботизирана. И да, аз съм за новите технологии, но НЕ да ми казват какво да правя и как да го правя. Защото колкото повече навлиза изкуствения интелект, толкова по ще ни закъсняват мозъците . Да ви питам : колко телефонни номера помните? 1-2 мах. И ако ни се счупи телефона , всички контакти отиват по дяволите, добре че е гугъл акаунта , та да архивира, но това говори доста на елементарно ниво. Да заляти сме с информация и много неща не е нужно да помним, но така пък ставаме и самите ние роботи един вид. Навигацията ни ориентира , калкулатори смятат, абе въобще...Та защо да не ни манипулират и с цени и продукти и разни трикове за възприемане на мозъците ни относно цифрите като 2,99 и 5,99 . А иначе относно кварталните магазинчета , възможно е да продават и на по-добри цени от хипермаркетите, но лошото е че се научихме от тях да пазаруваме , защото има всичко , което ти трябва и не ти трябва , а навиците са голяма работа. Пък и ги направиха да ти е удобно и за паркиране и наблизо да има от всички възможни вериги. Лоша работа.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз с моя естествен интелект трудно се ориентирам в дебата - кой за какво се бори и какви политики за управление предлага, но предполагам, че тези които най-много се карат, мило ще се прегърната ако ги изберат и им наредят от посолството да скалъпят правителство. Предполагам, че никой не е такъв мазохист, че да изгледа целия дебат на живо. Ето отбрани моменти:
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Заглавието на клипа е "Челен сблъсък! Костадин Костадинов показа зъби на тв водещи от NOVA. Правят му подмятания за властта"
Не може да се отрече, че Коцето успя сам да надприказва двама кръвожадни професионални водещи, които един през друг се надпреварваха да го нападат с уж неудобни въпроси. Мъжът до Константинов мисля, че също е от "Възраждане", но през цялото време не посмя да се включи, на практика нямаше и нужда. Всъщност, няма защо да се чуди КК, че не го канят в обществени дебати. Не е никак удобен и политически коректен.
Интервю на Карбовски с Костадин Паскалев - един от лидерите на Левицата! - може би още една от партиите, които ще влязат в парламента след изборите на 2 април. Не знаех че е бил два пъти кмет на Пазарджик, но когато преди години бях в този град ми се стори добре организиран, като най-силно ме впечатли факта, че имаше организирана и маркирана "синя зона" много преди други по-големи градове у нас.
Паскалев споделя за Румен Радев, че много хора в БСП не са го виждали на живо, но все пак Нинова почти еднолично е решила да го подкрепи за президент. Алтернативата тогава е била Мая Манолова. Слава богу, Радев се е оказал приятна изненада.
Паскалев е наясно, че започват да градят партия от нулата, но се надява, че един ден ще обединят всички ляво мислещи хора чрез проекта Левицата!
Една корекция - Паскалев е бил два пъти кмет не на Пазарджик, а на Благоевград. Доколкото помня той има голям принос този град да си запази името в периода, когато навсякъде всичко се преименуваше поголовно.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (1), kypa (03-04-2023)
За пръв път от доста време насам не мога да се ориентирам за кого да гласувам в неделя.
ГЕРБ и ДПС отпадат по презумпция - за мен те винаги не са били нещо по-различно от ОПГ
/ организирани престъпни групи /. Това си е мое мнение и не смятам да споря по въпроса със хора,
които са на различно мнение от моето. Оня ден присъствах на едно предизборно събиране на БСП
с участието на Вигенин. Освен всички популистки приказки и лозунги, които се изказаха, ми направи
впечатление, че в новия парламент / ако влезе разбира се / БСП ще работи за въвеждане на необлагаемия
минимум, освен всички други неща. Та Вигенин обясни на присъстващите, как след въвеждането му ще се плащат
данъци върху разликата между заплатите и 'линията на бедността'. Та като дойде времето за въпроси, му
зададох въпроса - а какво ще стане след необлагаемия минимум - ще остане плоския данък или пак ще
въвеждаме прогресивния ? Отговора беше, че ще въвеждаме прогресивния и ще премахнем тавана на осигурителния
доход. Според него, така било в много държави и така било по-справедливо.
Значи пак типично по комунистически ще вземем едни пари от хората, които изкарват повече, и ще
увеличим армията от хрантутници, които чакат на данъците на първите. Опитах се да го контрирам, че така
ще започне отново укриването на доходи и изплащанетона заплати в плик отново ще стане масова практика,
на което отговора беше, че ще се стимулират данъчните служби да следят за такива явления.
Със този отговор ме загубиха окончателно като гласоподавател.
ППДБ след заиграването със ЛГБТ общността също отпаднаха като вариант, имаше разни писанки в нета, че
Кокорчо ходел по левия тротоар, не им обръщах внимание твърде, но след като на предизборен митинг развяха
знамето с дъгата и официално получиха подкррепа от организациите на обратните, значи аз трябва да съм от
насрещната страна.
Коцето от възраждане някакси също не мога да го припозная, не са те моите хора.
Така че в неделя явно ще трябва да си избера някоя от партиите, които са на ръба за влизане в парламента,
засега една от тях води в моите предпочитания, но все още има време до неделя.
Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
Когато невежеството крещи, умът мълчи.
Вашият мир и спокойствие струват повече.
Това със данъците и осигуровките много дискусионен въпрос и не съм убеден, че има решение, което да удовлетворява даже 50% от хората. Плоския данък ощетява хората с ниски заплати, прогресивния данък бърка в джоба на богатите.За пръв път от доста време насам не мога да се ориентирам за кого да гласувам в неделя.
ГЕРБ и ДПС отпадат по презумпция - за мен те винаги не са били нещо по-различно от ОПГ
/ организирани престъпни групи /. Това си е мое мнение и не смятам да споря по въпроса със хора,
които са на различно мнение от моето. Оня ден присъствах на едно предизборно събиране на БСП
с участието на Вигенин. Освен всички популистки приказки и лозунги, които се изказаха, ми направи
впечатление, че в новия парламент / ако влезе разбира се / БСП ще работи за въвеждане на необлагаемия
минимум, освен всички други неща. Та Вигенин обясни на присъстващите, как след въвеждането му ще се плащат
данъци върху разликата между заплатите и 'линията на бедността'. Та като дойде времето за въпроси, му
зададох въпроса - а какво ще стане след необлагаемия минимум - ще остане плоския данък или пак ще
въвеждаме прогресивния ? Отговора беше, че ще въвеждаме прогресивния и ще премахнем тавана на осигурителния
доход. Според него, така било в много държави и така било по-справедливо.
Значи пак типично по комунистически ще вземем едни пари от хората, които изкарват повече, и ще
увеличим армията от хрантутници, които чакат на данъците на първите. Опитах се да го контрирам, че така
ще започне отново укриването на доходи и изплащанетона заплати в плик отново ще стане масова практика,
на което отговора беше, че ще се стимулират данъчните служби да следят за такива явления.
Със този отговор ме загубиха окончателно като гласоподавател.
ППДБ след заиграването със ЛГБТ общността също отпаднаха като вариант, имаше разни писанки в нета, че
Кокорчо ходел по левия тротоар, не им обръщах внимание твърде, но след като на предизборен митинг развяха
знамето с дъгата и официално получиха подкррепа от организациите на обратните, значи аз трябва да съм от
насрещната страна.
Коцето от възраждане някакси също не мога да го припозная, не са те моите хора.
Така че в неделя явно ще трябва да си избера някоя от партиите, които са на ръба за влизане в парламента,
засега една от тях води в моите предпочитания, но все още има време до неделя.
Отделно от това идеята за премахване на максималния осигурителен доход е доказано порочна и вредна за пенсионната система. Като казвам доказано, имам предвид в световен план е доказано. Даже в богати държави като САЩ и Германия има тавани на осигурителните доходи и те са въведени точно с цел защита на пенсионната система. Реално премахването на максималния осигурителен праг има положително въздействие върху пенсионните фондове за кратък период от време, след което проблемите стават още по-големи.
Относно евентуалното увеличение на данъчната тежест за част от населението - там ефекта е моментален - приходите в бюджета намаляват драстично или поне със сигурност не се увеличават.
Така, че идеите за такива данъчни и пенсионни реформи са изключително предизборен популизъм и е изключено да минат през парламента и да се превърнат в реалност.
Като се има предвид каква ще бъде следизборната конфигурация на парламента няма проблем да се обещават небивалици и всякакви утопични идеи - винаги след изборите може да се изкарат виновни останалите партии, че не подкрепят гениалните идеи.
В общи линии на самите избори е най-добре да се доверим на партия, която поема малко, но реалистични и изпълними предизборни обещания. Коя да е тя, всеки сам преценява за себе си.
Аз по принцип дълго време не бях ходил да гласувам на каквито и да е избори и дори си мислех дали не съм си загубил избирателните права. Имам предвид въвеждането на задължително гласуване по едно време и санкцията който не е гласувал на определен брой избори да бъде отписван от списъците с избиратели. Явно това не са го въвели, защото все още ме има в избирателния списък и не са ме глобили. След последните масови протести реших да се върна в играта т.е. да отида да гласувам. Тогава имаше и една нова партия, която ми се видя с интересни идеи, които да подкрепя. Не че имах големи очаквания и на практика после се оказа, че нищо от обещаното не се изпълни. Затова последните предсрочни парламентарни избори ги проспуснах (така постъпиха и доста партии между другото). Едва ли щях да се затичам толкова скоро отново да гласувам, но се появи партия, която ми се вижда доста интересна. Не обещават абсолютно нищо и нямат намерение да влизат във властта, но идеите им са доста логически обосновани, което определено ми се нрави. Много е вероятно да си направя труда да гласувам за тях ако изобщо се дотътря до избирателната секция, защото тия дни ужасно много ме мързи. Може би са прави политическите експерти, че повечето хора са уморени и отегчени от честото ходене до избирателните урни. Разбира се не става дума толкова за чисто физическа умора (макар че в момента сме в периода на пролетната такава), а по-скоро за умствено затормозяване. А именно виждаш че правиш всеки път нещо, което на практика води до нищо. Като гледам дори на президентът Румен Радев взе да му писва да управлява с тези служебни правителства и затова ги прави тия трикове с заклеймяването на оръжието за Украйна. Така той е наясно, че ще притисне повечето партии да направят нужното правителство, което да даде зелена светлина на даването на военна подкрепа за Украйна. Това ще е малко странно ако правим избори за да решаваме проблемите на други държави, но май така стоят нещата в последно време.
Не съм съгласен с това, че плоския данък ощетява хората с ниски заплати.
Винаги съм смятал, че данъчната тежест, изразена в проценти, трябва да е еднаква за всички.
Хората, които получават големи заплати, имат повече възможности от другите, инвестирали са повече в себе си,
придобили са скъпоструващи умения, научили са езици, с една дума не са стояли на едно място, а са се движили напред.
Това са хората, които образно казано 'въртят педалите'. Другите се повъртат покрай тях.
За мен е непонятно убеждението на другаря Вигенин, че тези хора трябва да бъдат наказани със по-голяма данъчна
тежест за това, че знаят и могат повече от другите.
Никога не губете време за дискусии, които нямат смисъл …
Когато невежеството крещи, умът мълчи.
Вашият мир и спокойствие струват повече.