Тогава имаше дружба между народите и държавите на България и СССР, но не помня съветските лидери да са ми ги показвали чак толкова често по телевизията. Тогава нямаше и руски военни бази тука, а сега има поне няколко американски, но това е друга тема. Толкова често ми ги дават Байдън и Зеленски по новините, че има моменти когато съм в трепетно очакване да излезнат от хладилника или да се появят пред блока ми, за да ми напомнят колко лош бил Путин да не би случайно да съм забравил. Изобщо не бъркам за демокрацията, защото в България близо 60 процента от хората са против приемането на еврото (това ще си проличи и на референдума) и даването на оръжие на Украйна. Това го показват доста социологически проучвания и последното дори го публикуваха днес. На практика твърдите привърженици на евроатлантизма са някъде около 20 процента и това за мене не е изненада, защото не познавам хора, които да харесват еврото или да ги кефи, че си даваме последните ръждясали пушки на Зеленски. Сигурно би се запитал как така се получава, че в парламента евроатлантиците имат толкова голямо мнозинство? Ами защото напоследък на избори ходят под 40 процента от имащите право на глас и те обикновено са твърдите електорати на повечето партии. А тези партии са в голямата си част завладяни от желанието да щипнат повече пари от Европа и ако може и от Сащ и затова стават и лягат със заучените лафове за еврото и нато. В този ред на мисли ми се иска да попитам какви са тези прословути "евроатлантически ценности"? Какво значи да си на "правилната страна на историята" и кой решава коя е тя? На времето съм учил, че историята я пишат следващите поколения и това е логично. Какво ще стане ако ЕС и еврозоната се разпаднат и след време нашите внуци и правнуци учат по история, че с приемането на еврото България е претърпяла поредната си национална катастрофа? Защото аз съм го минал този път и помня как громяхме лошите капиталисти, но всичко се обърна и сега те станаха наши първи приятели. Спомняйки си един стар виц няма да се учудя ако след 5-10 години вместо към еврото нашите велики политици ни поведат мъдро към приемане на китайския юан! За разлика от други "родолюбци" аз никога не бих сменил своята родина, за която съм дал свещена клетва целувайки знамето с автомат в ръка. Мене много ме боли, че във властта влизат предимно продажници и сребролюбци, но надеждата ми е в партия Възраждане. Тя постепенно вдига своя резултат и това показва, че все повече хора се събуждат от летаргията и взимат съдбата си в свои ръце.![]()