Горе долу на там отиват работите. Аз вече съм в един затънтен имот на селоАко ги питаш и на украинците, и на руснаците, американците са им виновни. Казано с други думи, двама се карат, третия печели, но покрай тях - каращите се, губим и ние, и цяла Европа. Ако това е бил планът, по-добре да се замислим за някой авариен имот към по-затънтените места на радината, докато отмине пушилката. Винаги ме е привличала южната част на Врачанския Балкан. Гара Томсън дори звучи модерно...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всъщност това не е никак лоша идея с живота на село. Имам приятелка с четири деца която си купи селска къща високо в планината. Преди две години и казах че е луда да се качва по чукарите и да стои в село в което има четирима жители, но днес не мисля така. Когато стана войната тя ми отвори гардероб, който беше зареден с всичко продукти от първа необходимост ако се случи нещо. Тогава ми стана забавно, но днес не ми е никак смешно това. Даже съм и казала че ако стане нещо и ние отиваме там. Войната май няма да свърши скоро а като гледам и конфликтите между други държави, може и да се задълбочи и да се превърне в нещо мащабно. Вчера гледах един интересен видео клип където един руски политик казва на европейците защо САЩ води войната зад кулисно и че тя ще продължи много дълго време като ще бъдат въвлечени и много други държави. Дано не се окаже само лош пророк защото явно нищо хубаво не ни чака. А и това отдръпване на морето не ми харесва никак, всички знаем че не е никак на добре. Дали не се правят някакви военни опити под вода или е нещо друго съвсем скоро ще разберем. Всеки случай конфликта между Русия и Украйна няма да донесе нищо добро за човечеството. А ние както се тресе цялото управление не знам как ще завършим на края, може и да изчезнем от картата на Света. Просто се надявам да се случи чуди и нещата да приключат и да се успокои света. Но ще видим с времето това, така че да си купуваме селските къщички да се запасяваме и да се молим че ще се разминем без сериозни поражения за нас.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Приключиха псевдо референдумите в окупираните територии на Украйна, като резултата в тях надмина и резултати по подкрепа на режима в Северна Корея. Та значи според тези резултати всички стотици хиляди жители от десетки хиляди жилищни сгради разрушени от руските бомби , както и роднини на всичките десетки хиляди убити украинци включително цивилни са гласували да се присъединят към този, който до вчера ги е убивал и разрушавал домовете им. Това е разбира се според разбиранията на русофилите, за които референдума бил законен. Референдум, при който въоръжени войници обикаляха от къща на къща и карат хората да се подписват, а в много случаи са виждани военните сами да попълват бюлетини по адресите.
Щом и българската партия "Възраждане" мисли да признае резултатите от референдумите проведени под дулата на оръжията, същите онези "Възраждане", които иначе имат големи претенции за провеждането на честни избори у нас. Това само показва нивото във въпросната партия. В най-скоро време се очаква Руската федерация са обяви присъединяване на тези територии към тях, което не е нещо ново понеже те и досега си бяха окупирани от руски войски. В Херсон от много време се раздават руски паспорти, за да работят фирмите трябва да се впишат в регистрите на Руската федерация, въведоха рублата, излъчва се руска телевизия и прочее, много преди всякакви референдуми. В Харкоска област след освобождението от украинската армия са открити села , който вече са вързани към електропреносната мрежа в Русия. За всеки трезвомислещ е ясно много отдавна каква е целта на руската агресия - че всичко е за завладяване на територии , и всякакви глупости за денацификация и изпреварващ удар срещу НАТО са преназначени само за най-облъченото съсловие в тяхното общество. Утре най-вероятно Путин ще обяви и присъединяването на четирите области към Русия. В същото време украинската контраофанзива продължава и руската армия няма сили да я спре. Нещата вървят към сериозна ескалация на войната.
Нерегистриран (5), kypa (30-09-2022)
Задълбочени анализи в тази посока са полезни. Уви, за разлика от финансовите пазари, където обикновено не се случва това което всички очакват, в политиката все по-малко неща остават скрити и често конспиративните теории излизат верни. Разбира се внимателно трябва да се подбират източниците на информация, които да потопени в морето от дезинформация. Лично аз за нивото на Черно море не съм се притеснил толкова. Природен феномен, нищо повече. Колкото до имота на село - парцел с вода, ако може от кладенец и сглобяем фургон е евтино практично решение. Варианти за ток без ЕРП също се намират, докато има слънце и вятър. Все пак трябва да сме готови за най-лошото.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Ох наистина трябва да сме подготвени за най-лошото но в 21 век , война , вирус, вече почва да става много страшно, което не е никак добре. Аз нямам имот на село, но все пак малко или много ме успокоява мисълта че сме в другия край на България далеч от морето, лошото е че ако стане Световна война това май няма да има огромно значение нали. А на война няма правила. Лоши времена настанаха, ще се изтребим от глупост и за какво имахме такъв напредък в здравеопазването, науките и така нататък, като явно не сме се поучили от миналото ни, а то се повтаря. С тази разлика че оръжия които биха се използвали сега могат да унищожат целия свят. Иска ми се да вярвам че всичко ще приключи и че това ще остане само лош спомен, но уви. Аз лично още не мога да разбера как украинците държат един шут и актьор, денджър, на власт и да му позволяват да се случва всичко това. Преди години гледах чуждестранни видеа където показваха след 2014 година колко руснаци са били убити а други буквално са се хвърляли през терасите от страх от украинците. Мисля че монетата има две страни и за мен Путин постъпи много правилно като защити народа си. За никой не е тайна защо се създаде Нато, как американците по време на Буш се правиха на приятели на Русия и когато и те поискаха да се включат в НАТО, САЩ бързо обърнаха палачинката. Дълги години се строят бази около границите на Русия, в много държави се поставиха поставени правителства като има дадоха власт и пари но трябва да се придържат към плана на онези. Няма как да подкрепя нито циркажията в Украйна, нито Хамериканците които не спират да разпалват войни по целия свят. Скоро някъде четох че Япония и Китай са се хванали също за гушите, което ако е така предрича световен катаклизъм.
Северна Осетия иска помощ от одеяла, храна, напитки, палатки за влизащите мъже от Русия в Грузия.
И грузинците подобно на финландците се опитват да не допуснат влизането в страните им на руски мъже подлежащи на военна служба.
https://abcnews.go.com/Politics/wire...rders-90650922
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Днес към 15:30 часа следва да бъде извършена церемонията по подписването на анексирането на окупираните украински територии.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
minkov (30-09-2022)
Горе долу тогава и би трябвало да свърши и войната, поне според Зеленски, щото беше казал, че войната ще се води до като не остане нито един руски войник на украинска територия. Даже ще се окаже, че е преизпълнил целта, щото някои от украинските войници може вече и да са руска територия по това време.
![]()
kypa (30-09-2022)
Според кои критерий ще се окажат на руска територияГоре долу тогава и би трябвало да свърши и войната, поне според Зеленски, щото беше казал, че войната ще се води до като не остане нито един руски войник на украинска територия. Даже ще се окаже, че е преизпълнил целта, щото някои от украинските войници може вече и да са руска територия по това време.
Роба си остава роб , Стефан Стамболов е сгрешил ....
https://www.dnes.bg/rusia/2022/09/30...loshoto.545312"Българин от Запорожие: Чакаме най-лошото
Проф. Милчев заяви, че хора са принуждавани за мобилизация"
За русофилите е традиция да плюят по род и родина, и затова са "за" присединяването на тези територии към Русия
Въпреки, че етническите българи предпочитат да бягат към иначе "фашисткия режим " на Киев , отколкото да стоят при "освободителите " си
Последна редакция от jivko78 : 30-09-2022 на 12:14
kypa (30-09-2022)
Самата реч на Путин няма да представлява риск за пазарите тъй като се знае какво ще каже. Риск е последващата реакция на Байдън и Урсула фон дер Лайен.
Позитивния сценарии е Байдън да каже - Ние не признаваме завзетите територии като Руски
Негативен - Допълнителни санкции
Реакцията и на ЕС и на САЩ няма да закъснее. Или ще имаме рали в по-късните часове на деня, или потапяне.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Нерегистриран (1), kypa (30-09-2022)