Интересно какво ли ще представлява Европа и света след 6-12 м. ако тази хипотеза се окаже вярна???
Интересно какво ли ще представлява Европа и света след 6-12 м. ако тази хипотеза се окаже вярна???
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (27-09-2022), Нерегистриран (3)
Според мен фазата на настъпление на руската армия в Украйна приключи отдавна. В момента се извършва отцепване на окупираните територии, след което може да бъде, но може и да не бъде създадена някаква буферна зона около тях. В момента може би по-голяма опасност представляват последващите действия на украинското правителство и т. нар. Запад.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
На теб форма ли ти е източника на информация , за нещо което твърдиш че се е случило в България и било известноМога но ти какво ще ми дадеш в замяна???
Повечето хора се опитваме да забравим това национално предателство на тиквеното управление което много усилия положи за да подмени цитирам "лошия генетичен материал" с по добър.
п.п. И тук сме го коментирали това национално предателство. Сега не мога да си спомня точно в коя тема но ако ме мотивираш финансово ще го изровя
Очевидно, че не можеш да дадеш линк и информация за това "как българи бежанци от Украйна през 2014 г не са приети в България" , така че остава това което казвам - че не спираш да лъжеш и да постваш измислени от новини
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (3), kypa (30-09-2022)
Изпрати 100-200 лв по дарителската сметка на което и да е дете нуждаещо се от средства за лечени изпрати ми на ЛС документ, че си направил въпросния превод /аз пари си имам не искам лични облаги/ и ще ти изпратя всевъзможни материали най вече от гневни граждани и църковни служители...На теб форма ли ти е източника на информация , за нещо което твърдиш че се е случило в България и било известно
Очевидно, че не можеш да дадеш линк и информация за това "как българи бежанци от Украйна през 2014 г не са приети в България" , така че остава това което казвам - че не спираш да лъжеш и да постваш измислени от новини
п.п. Каква услужлива памет имаш колко бързо забравяш какви ги набърка тиквоча за 12 г.
Нерегистриран (1), kypa (30-09-2022)
Възможно е да си прав НО в момента тече някаква мобилизация а от историята знам, че руснаците предпочитат да водят активни боеве през зимата...Според мен фазата на настъпление на руската армия в Украйна приключи отдавна. В момента се извършва отцепване на окупираните територии, след което може да бъде, но може и да не бъде създадена някаква буферна зона около тях. В момента може би по-голяма опасност представляват последващите действия на украинското правителство и т. нар. Запад.
Украйнците са само пушечното месо реално тази война се води между НАТО и РФ.
Натовските учения в Норвегия по традиция са по скоро провал което кара редица анализатори да смятат, че зимните условия не са им най подходящите и точно това е момента който Шойгу и Путин изчакват.
Каузата няма нищо общо. Тук говорим за закони, а те не са разтегливо понятие. При неявяване на повиквателна за армията или мобилизация във всяка една държава се носи някаква наказателна отговорност, която е различна и тук въобще не става въпрос за какво е управлението на държавата или каузата, това са основи на държавното устройство. Няма гледна точка тук и кауза.И е така и не е така както го описваш. Първо много е важна каузата. Путин е агресор и той започна войната. Едно е мобилизация да си защитаваш родината от агресия, а съвсем друга е да защитаваш идеята на твоя вожд койтп е агресор. Не знам дали осъзнаваш за какво ти говоря. Защо забраняват бягството е друг въпрос защото не се знае кои са тези които бягат. Дали найстина са бегалци от режима на Путин и отказа му служат на неговата кауза или са внедрени хора на Путин и да саботират страните от Европа. Точно там е разковничето и затова са страховете от страните на ЕС и ги разбира. А не товая което описваш ти има огромна разлика мисля.
Сигуррно си чувал за Черния кос, онова място при Владая, малко знаят с какво е известно. По време на първата световна война, части от българската армия дезертирали след битката при Добро поле, вследствие, на което фронтът е пробит. Тези войници тръгват обратно към България, по пътя на някой умник му хрумва, че ще свалят правителството, реално те са дезертьори, връщайки се у нас ги чака наказание, освен ако нещо не се промени, та даже иза кратко просъществува някаква Радомирска република„ Та на мястото Черния кос, правителствените сили разгромяват тези части и то с много убити. По времето на социализма им построиха паметник, дадоха помпозно име - Войнишко въстание и ги честваха като герои„ Смени се строи и изминалите години дадоха една по-обективна преценка и нарекоха нещата с истинските им имена - дезертьори и метежници.
Може и да си гледал класиката "Тримата от запаса" - Втората световна война. Героят на Парцелев е съботянин, отказва да носи пушка„ Филмът започнал като комедия, показва реалностите как на хора, тотално далеч от световните политики и незнаещи какво да правят по военни действия им се налага.
Колко американски класики има за Виетнамската война, известна като "мръсната война" и протести в щатите срещу участието в нея. Не може да не си гледал някои филми, например "Коса", "Роден на четвърти юли". Виетнамската война е по времето на хипи движението и се ражда „MAKE LOVE – NOT WAR!“ И там е имало такива, които са отказвали да се явяват на военна служба или изпратени постъпили в армията, без да имат желание да са там. Поне от холивудската машина си получил накаква представа, щатите тогава са били агресора както казваш, ето и там е имало хора, които са имали кауза и са протестирали, но това не им помогнало да не спазват законите на държавата.
В ония времена правителствата даже не са взимали отношение по въпроса с дезертьорството. Сега войната е предимно от екраните и от клавиатурите, живеейки извън реалността някой си мислят, че като са много, че като са "кауза", това ще им помогне, не е задължително, до един момент правителствата могат да си затварят очите за някои неща, ще дойде един момент, в който ще спрат и няма да питат дезертьорите.
Консуматорското общество вече отива на приключване, това искам, онова искам, не ми изнася, местя се и т.н, вече ще е възможност само за много по-малко хора, а не масово явление.
За саботажа и агентура, естествено, че има във всяка страна и от всички страни, украинците как убиха дъщерята на Дугин. Всеки гледа да има информация за другия„
Протестира се срещу някакво решение на правителството, но съгласен или несъгласен си вървиш по пътечката, освен ако не намериш странична да се освободиш или да караш по-лека служба, другото седиш и чакаш в зависимост дали ще се прилагат законите, политическата конюктура днес е такава, утре може да е друга, обслужва и прави изказвания за каквото смята, че има моментен интерес.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Нерегистриран (2), kypa (30-09-2022)
Локумите,които разтягаш докато си стоиш в офиса, няма как да има каквато и да е тежест по въпроса.Нека да извсним - изучаването на български (майчин) език в официалната образователна система на украйна е премахнато още 2015 или 2016 година - не съм сигурен кога и тогава нямаше никаква реакция от нашите власти, въпреки, че трябваше да се убеждава далеч по "демократичен" държавен лидер от Путин.
Сега стававъпрос за издръжката на българските неделни училуща, които по никакъв начин не са част от образователната система нито на Украйна, нито на Русия. Става въпрос за обществени организации, които имат нужда от финансова помощ и според мен след като няма кой друг е редно нашето правителство да им я осигури. Иначе никой не е тръгнал да ги забранява нито в Украйна нито в териториите под управление на руснаците. Между другото от такава финансова помощ се нуждаят и организациите на българите не само в териториите под контрола на Русия, а и тези в Украйна и Молдова, както и в приднестровието, което не е ясно точно под чий контрол е.
Понеже в момента не си в Украйна , и хората който живеят там се предполага , че знаят малко по добре от теб как са нещата !
Но ти беше по-знаещ и от лекарите от цял свят по въпроси свързани с пандемии, ваксини и вируси, та в един училища в Украйна ли няма да знаеш какво става.
https://fakti.bg/bulgaria/715106-rus...pirana-ukraina"Русия е забранила преподаването на български език, затворени са неделни училища и центрове в Запорожка област. Това потвърди по Нова телевизия проф. Владимир Милчев, декан на Историческия факултет в Запорожкия университет.
30 български села има в района, имаме много добра мрежа от неделни училища, които се подпомагат от българското министерство на образованието и местни меценати. Моите приятели от тези села ми споделят, че е забранено да се преподава на български, разказа деканът и уточни, че по-голяма част от жителите на тези села са ги напуснали."
Това го твърдя не аз ( понеже си тръгнал менторски да ме поучаваш ) а хора, който живеят там. Това твърди и българин - декан в Запорожкия университет. Ти по компетентен ли си от него по теми за образованието в Украйна ?
Така, че ако няма какво друго да кажеш по темата , а най-вероятно нямаш, още повече обосновано и подкрепено с факти , то наблягай си над месечните отчети на фирмите, понеже едва края на месеца.
Нерегистриран (2), kypa (30-09-2022)
Ами като ти го казвам,сигурно знам как са там нещата. Вероятно има други дето знаят и по-добре от мен, ама и аз не съм съвсем без информация.
По ред причини имам много дълбоки лични връзки и приятелства с хора от региона - Приднестровието, Мариопол, Одеса - над 10 години съм прекарвал поне по два месеца в годината в този регион и сега поддържам връзка с доста хора, а да не ти казвам, че някои пристигнаха тук и им помагам, включително и едно семейство от 6 човека живее вече няколко месеца в едно от моите жилища, като двамата от тях - единия син и снахата на моите приятели пристигнаха пред 4 дни, като сина е директен дезертьор от украинската армия - буквално - и нямаш представа колко е стресиран и колко много липса на патриотизъм има в него, ама какво да прави жена му бременна, а на него му дали някаква пушка и да ходи да стреля. Баща му плати някой лев където трябва и го уредиха да избяга от Украйна. Та така де, малко по-различно разказват тези хора от това дето го пише по вестниците или в интернет. Избягвам да го споделям, защото естествено такива като тебе, които стрикно следват "правилната" евролиберална линия на Европа, ще започнат да искат линкове, потвърждения, лични свидетелства поне от Зеленски, ако не от някой друг и т.н.
Всъщност ако за някъде нямам информация, то това е Русия, защото руснаците покрай мен също нямат реална информация.
Покрай моите познанства с Украински и приднестровски граждани съм се наслушал на какви ли не трагедии.
Айде ще споделя една: Мой познат, но не много близък, имаше сравнително сериозен бизнес в Украйна и един ден ми се обажда тук и ме моли за паричен заем - не много голяма сума - по принцип се изненадах, защото познанството ни е сравнително далечно.
Реших да му ги дам и си направихме среща - оказа се, че цената да напусне Украйна със семейството си е била да прехвърли целия си бизнес на някакви хора, включително банкови сметки и личните му кредитни карти и пристигнал тук без една стотинка. Дадох му пари с ясната идея, че верояно няма да има възможност да ми ги върне, ама човека докато разказваше плачеше буквално. След около месец обаче ми ги върна, защото се оказа, че брат му имал по-голям късмет и напуснал Украйна с някакви пари.
Та ей такива работи стават в украйна и това е живия живот, а медийните интерпретации са нещо съвсем различно.
Та сега ми е ясно какво ще последва от твоя страна, ама да ти кажа предварително - нямам линкове или други потвърждения на тази информация. Ако искаш я приемай за измислица.
И отделно от това потвърждавам, че Путин и шайката около него са боклуци защото започнаха тази война, но също така потвърждавам, че шайката около Зеленски са същите боклуци защото се възползват максимално от нея.
Казваш идва ново попълнение към мобилизацията. Едни бягат други се нахлувзват. Ама мисля, че е малко раничло да правим анализ на загубите или печалбите на населението на Русия. Пилетата се броят на есен.260 000 мъже са напуснали Русия след обявяването на мобилизацията. Това са данни на Новая Газета Европа.
Ако прибавим към тях напусналите 500 000 след началото на войната, то бройката става около 750 000.
Към Руската Федерация обаче има поток от около 1,5 милиона украински бежанци. Т.е., Русия не е загубила население въпреки многото емигриращи.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
kypa (30-09-2022)
Ако ги питаш и на украинците, и на руснаците, американците са им виновни. Казано с други думи, двама се карат, третия печели, но покрай тях - каращите се, губим и ние, и цяла Европа. Ако това е бил планът, по-добре да се замислим за някой авариен имот към по-затънтените места на радината, докато отмине пушилката. Винаги ме е привличала южната част на Врачанския Балкан. Гара Томсън дори звучи модерно...
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.