И не автоматично пак там ще иде. Даже ми се струва че до наесен 5 лева не ни мърдаВ Европейската комисия са постигнали компромис за забрана на внос на петрол от Русия по море. Вноса ще е само по тръбопроводи.
Дано са ни дали някаква отсрочка на нас българите, щото петролопровод до нас не стига.
В противен случай отиваме автоматично на минимум 4 лв. за литър бензин.![]()
![]()
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
То по обяд шефчетата от правителството казаха, че издействали отсрочка за нас до края на 2024 г, ама дали е вярно или само си приказват, никой не знае
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
1, Тази мантра, сме я чували , върти се нон стоп от режима в Кремъл - " как санкциите наказвали запада и не влияели на Русия"
1. Санкциите отдавна не са вече толкова инструмент за натиск в истинския смисъл, колкото политически и идеологически такъв.
Руснаците живеят под санкции от 2014. 1. Сегашните санкции наказаха ЕС повече, отколкото Русия. Сега ги обвиняват, че заради тях щял да гладува света. Е, нали са под санкции кой им сложи санкции. 2, А със сигурност в Украйна ще гладуват идната зима. Постоянно казвам, че подценяват руснаците„ Позволиха коридор за Латвия да си изнесат украинците пшеницата - тя е каквото еостанало и не се е продала, нова пшеница почти не се сади, и да имат някаква реколта в Украйна ще е далеч от това, което е било досега. Латвийците ще видят малко повече движение на тяхното пристанище да вземат някой долар и половин година ще са хепи и после ще дойде зимата и украинците какво ще правят.
Всичките руски действия имат някаква времева стратегическа цел, което не мога да кажа, за украинците. Руската реколта ще си върви и ще се продаде и то на високи цени. Пропагандата работи само до един момент и за нея също важи - отровота е в дозата, та те доста я надхвърлиха. Хейтят всеки, който не споделя тяхното мнение. 3, Все повече оставам с впечатление, че воените действия обслужват политическия и олигархичен елит в Украйна, войната си е бизнес, в който страдат само обикновените хора.
4,Отказът от преговори на украинците е ясен, че те не искат мир. Руснаците няма да се откажат.
.
Доказателствата за тази тезата няма, такива досега не сме видели и едва ли ще видим .
За сметка на това Путин сравни санкции с антисемитско насилие , и каза че ще освободи пристанището на Одеса от блокада, ако запада му отмени санкциите - онези същите, който не пречели на Русия, а вредели на запада, а Путин е загрижен за запада , и затова иска да се махнат санкциите, че да не вредят на наричания от него враждебен запад Има логика ...
2, Не знам от къде е тази сигурност, като в момента са във война и не гладуват, понеже целия свят ги налива в пари и храни.
3, Че кой друг да обслужват .. Даже същия елит направиха така, че Русия да вземе Крим и да има въоръжени бунтове и военни действия в Донбас , а сегашната война е само продължение на обслужването на олигархичния украински елит , предполагам ? А каква точно е ползата за украинските олигарси, чийто бизнес до голяма степен е унищожен от войната , може би ти ще ни кажеш , след като го твърдиш ?
4, Че откъде на къде ще искат мир украинците, иначе как ще им се разруши държавата , ифраструктура , икономика , бежанци по Европа и кой да им бомбандира и избива цивилни и деца, ако няма война , нали тъй ?
Мир иска само Путин , и за тази цел нападна Украйна !
Лично аз когато пиша нещо се обосновавам, но виждам , че може да се пиши всичко, без обосновка, без доказателства и без никаква корелация с действителността.
Нерегистриран (3), kypa (20-06-2022)
Четох го и аз това изказване на Кирил Петков, но някак си ме се струва нереално точно за България, и само за България, да направи изключение Европейската комисия. За всички останали страни срока да е края на 2022-ра.
От друга страна гледам днес борсовия Софикс е нагоре с 1,6%. Явно местните инвеститори са очаквали някаква много по-лоша новина.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Не е само за България, отсрочката е също и за Чехия и Унгария.Четох го и аз това изказване на Кирил Петков, но някак си ме се струва нереално точно за България, и само за България, да направи изключение Европейската комисия. За всички останали страни срока да е края на 2022-ра.
От друга страна гледам днес борсовия Софикс е нагоре с 1,6%. Явно местните инвеститори са очаквали някаква много по-лоша новина.
А без отсрочка щеше да има вето , така че и само за България да е , пак трябва да се съобразят.
Нерегистриран (1), kypa (20-06-2022)
Този мой пост си го коментирал, сега пак го извади макар, че е вече затрупан от страници и после разправяй, че не ходиш целенасочено по петите ми.1, Тази мантра, сме я чували , върти се нон стоп от режима в Кремъл - " как санкциите наказвали запада и не влияели на Русия"
Доказателствата за тази тезата няма, такива досега не сме видели и едва ли ще видим .
За сметка на това Путин сравни санкции с антисемитско насилие , и каза че ще освободи пристанището на Одеса от блокада, ако запада му отмени санкциите - онези същите, който не пречели на Русия, а вредели на запада, а Путин е загрижен за запада , и затова иска да се махнат санкциите, че да не вредят на наричания от него враждебен запад Има логика ...
2, Не знам от къде е тази сигурност, като в момента са във война и не гладуват, понеже целия свят ги налива в пари и храни.
3, Че кой друг да обслужват .. Даже същия елит направиха така, че Русия да вземе Крим и да има въоръжени бунтове и военни действия в Донбас , а сегашната война е само продължение на обслужването на олигархичния украински елит , предполагам ? А каква точно е ползата за украинските олигарси, чийто бизнес до голяма степен е унищожен от войната , може би ти ще ни кажеш , след като го твърдиш ?
4, Че откъде на къде ще искат мир украинците, иначе как ще им се разруши държавата , ифраструктура , икономика , бежанци по Европа и кой да им бомбандира и избива цивилни и деца, ако няма война , нали тъй ?
Мир иска само Путин , и за тази цел нападна Украйна !
Лично аз когато пиша нещо се обосновавам, но виждам , че може да се пиши всичко, без обосновка, без доказателства и без никаква корелация с действителността.
Обясни ми за морал и принципите, че пропусна, ако може - от едната страна зимаш и като взимаш не ти пречи, а от другата страна, ругаеш тези, от които взимаш.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
https://www.youtube.com/watch?v=tsxhXqltUI8
По важните събития за последните 24 ч.
Все по сериозно се обсъжда повторно настъпление към Киев![]()
Нерегистриран (2), kypa (20-06-2022)
Няма как наистина, когато се купува руския петрол, инфраструктурата е пригодена за него. Това не е печка, купена от емага и която пристига по спийди, примерно казвам. Трябва си преработка и между другото в Бургас много често се обгазяват, но тъй като петролът е важна суровина, нищо не се предприема. Ако се глоби нефтохима, тези глоби пак върху нас ще се насипят.
А в случая още от самото начало беше ясно, че Унгария ще наложи вето, ние още не бяхме се споразумели в парламента.
Зависими сме много и е крайно време да се намали тази зависимост. Ако сега покрай войната не успеем да скъсаме част от примката, тя ще се затяга още повече.
САЩ са взели решение да изпратят на Украйна ракети с далечен обсег на действие. Досега им беше доставяно само оръжие от малък и среден калибър. Украинците са дали уверение, че няма да нанасят удари по цели в Русия, но при всички положение на мен това ми прилича на ескалация на конфликта.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Явно затова еврото и паунда се сринаха срещу долара. Става още по-ясно кой е губещия в този конфликт и кой печелившия. САЩ ще направят всичко възможно да удължават войната до последно.
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
minkov (01-06-2022), Нерегистриран (1), pablo (02-06-2022), ndimitrov73 (02-06-2022), kypa (20-06-2022)