Нямам частна фирма и затова не знам точно от кога, но бизнеса в България от известно време вече получава ток на свободен пазар и доколкото следя информацията там цената бие всякакви рекорди и се покачва всеки ден. За нас като физически лица тази доставка на ток чрез свободна борса се очакваше да влезе в сила от началото на 2022 година, ако правилно съм разбрал? Не намирам нищо странно в това да търсим пазар в държава, която има претенции да развива някакъв вид капитализъм, колкото и да сме малки и слаби икономически. А всички знаем, че този така наречен регулатор КЕВР е абсолютна смешка. Хора бушони, които правят това, което им наредят отгоре и скоро пак ще горят, за да има кой да е виновен. Знаеш ли, че от началото на тази година само природния газ е поскъпнал с 480%? Отделно цената на вредните емисии, въглищата, петрола и т.н. са нагоре минимум с 100%. Ако си фирма в този отрасъл и ти замразят цената на това, което правиш като изделие или услуга дали няма да фалираш? Защото не помня парното или тока да са поскъпнали 4-5 пъти тази година, а би било логично да е почти така. Не че го искам, разбира се, но такава е пазарната икономика, нали? А тия новите не знам доколко добре се справят. Днес например имаше интересен казус. Напуснал парламента освобождава място и ЦИК обявява за депутат следващия от листата на ПП. Само че той декларира до тях, че не иска да става депутат и се налага да вкарат по-следващия. При това напускане и откази дано им стигнат хората в листите. Не защитавам Герб, но и няма да се съглася новите да се учат върху нас само защото са млади, умни и красиви.