Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Добър ден на всички трейдъри!
Днес ще бъде последния ден от месеца за търговия и може да се очакват доста неща да се случат на пазара. Много трейдъри ще си затворят позициите, тъй като през месец Август може да си вземат малко почивка и това със сигурност ще повлияе на волатилноста на пазара. Днес еврото почти достигна нивото 1.19, но там е възможно вече да срещне съпротива, тъй като там се намират ЕМА200 (бялата средно пълзяща) и 61,8 фибоначи ниво. Очаквам в щатската сесия да бъдат по важните движения при тази валутна двойка, но за момента виждаме, че и в европейската сесия продължава да се купува еврото, което не е чак такава изненада, но следобед нещата очаквам да се променят. Би трябвало следващите дни да видим съживяване на долара. Ако днес не видим подобно нещо, то е много вероятно да достигнем зоната около 1.1950, но тогава ще бъде застрашен тренда на долара. Аз лично очаквам през Август отново да сме около нивото 1.18
Британския паунд спрямо щатския долар също докосна 38.2 фибоначи ниво, като преди това имаме 4 зелени бичи дни, което може да подсказва, че движението се изчерпва вече и скоро време долара може да се съживи отново. Очаквам тази валутна двойка скоро да се върне отново в зоната около нивото 1.38 и след това вече ще се види накъде отново може да поеме двойката.
Една от любимите ми валутни двойки usdcad също доста коригира и почти достигна 50 процента фибоначи ниво, като от тук нещата отново могат да се извъртят за нагоре, но за момента с поскъпващия петрол и слабия щатски долар е малко трудно да се получи това. Възможно е първо да бъде достигната СМА100 (синята) на дневна графика и там да намери по добра подкрепа щатския долар, но със сигурност виждаме, че имаме доста добри движения при тази двойка.
Успешен ден на всички!
Не знам дали го търгувате кабела, но аз се пробвам да го продавам, защото ми се вижда прекалено надценен за петък. Та си пуснах една къса от 1.39650, но по-късно съобразих, че приключваме месец юли и това ми охлади ентусиазма. Вече имам много близък стоп, защото не знам как ще се отрази месечното затваряне на долара. Доларовият индекс последния час отслабва нещо и това ме притеснява. От по-рано имам и къси позиции при биткойна, защото тука при 40 000 не го пускат нагоре и това поражда бързи разпродажби до под 39 000 долара за бройка от време на време. Бях си обещал да не пипам криптовалути, но не се стърпях тази сутрин, което дано не се окаже грешка. Статистиката за това как се търгува валутната двойка паунд/долар е много интересна. От една страна индикаторите дават, че се намираме в категорично силно възходящо движение, а от друга страна отворените дълги позиции са само 39% т.е. трейдърите, които продават паунди са над 60%. Това е странно в известна степен, но явно всичко опира до това какви обеми стоят зад тези отворени поръчки. При двойката евро/долар един колега от форума правилно позна, че предстои скоро тест на нивото 1.1900 и то в момент, когато още не беше сигурно дали 1.1800 е преодоляно. Така че това беше смела прогноза и поздравления, че тя се осъществи. Точно в този час цената тества 1.1900 и е интересно и ключово важно дали ще я преодолее и изобщо какво следва при тази валутна двойка. Там статистиката също е категорична за силен възходящ импулс и той може да помогне и на кабела да продължи нагоре.
Еmoyambol Фибо-мибото на първата графика не е ли на обратно???![]()
Пророкурването - Обедно Издание, според както следва:
I. Пророкурването - Оригиналът:
За днес следва да има РЕЙДЖЮВИЦА и още малко по инерция нагоре.
Джихадистката Подкрепа има по-голямо значение като зона от Пророкурването в сравнение със Свободната Съпротива.
II. Пророкурването - Втори Епизод:
За днес следва да има продължаване на движението нагоре или подготовка за такова.
Червена зона най-вероятно (61.8% вероятност) няма да видим.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.
Малко ми е мътно движението нагоре. На дневна графика дали можем да наречем това Двоен връх или да изчакаме и днес - край на месеца и ден на майстора:
На часова графика - от отварянето към момента Златю сед вижи в рамките на 6+ долара.
Вчерашното възходящо движение ми се струва малко маркетмейкъски трик - въпрос на обеми, а по-специално тяхната липса. Затова съм мечи настроен, ама пък цял ден 6 доларес ход ...![]()
Пророкурването - Равносметката, ранно съботно издание, според както следва:
I. Пророкурването - Оригиналът:
Има!!!!!!!!!
РЕЙДЖЮВИЦА също имаше, още малко по инерция нагоре също.
Следващата седмица може да започне с движение надолу или РЕЙДЖЮВИЦА с лек наклон надолу.
По-късно през седмицата вероятно може би ще има още движение нагоре.
II. Пророкурването - Втори Епизод:
ИМА!!!!!!!!
Движение нагоре обаче нямаше, даже напротив.
Следващата седмица обаче може да има.
Данните за американската работица и безработица в петък вероятно може би ще са от особена важност в контекста на т. нар. Ковид 2019 и по-точно т. нар. Делта вариант.
Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.