За сметка на това, такава таят не малко хора живеещи в България.нищо не бъркам -ясни сте, таквиз като теб доста сме видели тук, а за Америката със сигурност съм обикаляла повече от теб - цялата ми рода по майчина линия е там още с екскурзиите на Неси през Мексико, кога не си и сънувал Канада.
Писала съм за това преди време - ако толкова те вълнува ще намериш и ще прочетеш.
За разлика то теб съм живяла в 4 държави на 2 континента и пропътуваните ми км срещу мен да тичаш не мож ме стигна. За мен беше осъзнато решение преди години да се върна и установя в България и към този момент нямам желание да се местя, нито съжалявам,но реша ли нямам проблеми да отида да живея в доста държави - от всякакво естество.
И не съм единствена много българи има като мен. Докато емигрантите като теб смятат, че са направили нещо изключително - толкова изключително колкото други 2 млн българи напуснали държавата и колкото други, които ту се връщат, ту отиват някъде другаде.
Като цяло от впечатленията ми добре уредилите се българи и имащи добър живот и навън, не таят злоба към България и съгражданите си, нямат нужда да избиват комплекси.
Познавам такива на които всички са им длъжни и са всички са им виновни, и за тях остава само искат и да плюят по всичко и всеки .
Всякакви хора има и навън и у нас.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
ndimitrov73 (01-07-2021), kypa (31-08-2021)
Всеки иска да остане. Мина еуфорията от 90те години, когато на емиграцията се гледаше като голяма възможност, джакпот в живота. Но държавниците ни се постараха голяма част от младите да изпаднат в състояние на излишни, ненужни, да преживяват от пенсиите на старите. Който уважава себе си и близките си естествено че ще намери начин и смелост да търси реализация на вън.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Novak (01-07-2021), ndimitrov73 (01-07-2021), minkov (01-07-2021), nafets8008 (01-07-2021), kypa (31-08-2021)
Вече няма никакъв смисъл да се емигрира с тези блокади-карантини /Беларус е едно изключение/. Много по добре е да си потърси човек работа тук в България или да се пробва с трейдинг![]()
Нерегистриран (2), Novak (01-07-2021), nafets8008 (01-07-2021), kypa (31-08-2021)
Разбира се, че всеки самоуважаващ млад и здрав човек, ще избере да работи и да се издържа, вместо да е в тежест на някой друг. Спасението е в друга страна за наши съжаление, няма препитание тук.
Salim (01-07-2021), ndimitrov73 (01-07-2021), Нерегистриран (2), kypa (31-08-2021)
Лошото е, че държавата те е накарала да си създадеш тази мисъл и вече, който, каквото и да ти обясни е трудно да се промени тази мисъл, понеже си го изградила с живеене. Много голяма част от околността ми са млади. От никой не съм чувал, че иска да живее или да работи тука, освен украинците xD. Всеки вижда спасението си в друга страна и лошото е, че от младите много много малка част мисли за спасението на своята страна. А това може би ще доведе само до смяна на поколенията на сегашните "политици".
Нерегистриран (2), ndimitrov73 (01-07-2021), nafets8008 (01-07-2021), kypa (31-08-2021)
Ето това се опитвах да обясня на някой хора. Че много млади и не само млади вече са обезверени за Бъдещето на България и виждат единствено надежда навън. Системата куца в България. Политическа, Засрамена, пенсионна, съдебна и не ми се изброява повече. И политиците нямат воля и желания да променят това. Правят се някакви козметични промени по пътищата, строят се и се облагородяват разни градинки и градове. Стоят се магистрали сгради това добре, но всичко останало? Какво става? И политиците само това се хвалят. А новите които пък искат да ги заменят не казват какво ще подобрят, променят и т.н. за да се подобри благосъстоянието на страната , а само плюят по предшествениците си и това е всичко. Вече 30 години. виновните са само предходните управляващи, а един осъден няма е това е парадокса на Българската система виновни има, а осъдени никога няма. И докато народа разчита на политическата класа да въведе ред и да поведе народните маси към нови по-добри времена нашите управляващи предпочитат да се карат по медиите и ще си издерат очите. Друг интересен факт е пълната непрозрачност на политиците. Разбрах, че осигурените пари за "Хемус" не са наложителни в момента за това и се връщат в бюджета за разпределение. Но никой не каза точно къде и за какво ще се разпределят тези пари и това ли е толкова по-наложиъелно найстина. Явно служебното правителство се готви да си управлява по дълго и цента не му е само предсрочните избори с всички тези промени, рокади и т.н. сега почна да си играе и с бюджета да върти едни пари от едни разходи към други. Чудя се още какво ли друго остава да измисли и направи служебното правителство? Явно ще има като кака Лара 1000 изненади.Лошото е, че държавата те е накарала да си създадеш тази мисъл и вече, който, каквото и да ти обясни е трудно да се промени тази мисъл, понеже си го изградила с живеене. Много голяма част от околността ми са млади. От никой не съм чувал, че иска да живее или да работи тука, освен украинците xD. Всеки вижда спасението си в друга страна и лошото е, че от младите много много малка част мисли за спасението на своята страна. А това може би ще доведе само до смяна на поколенията на сегашните "политици".Явно това е модерното сега в БГ политиците да правят народните маси на балъци. Ама пък на тях им харесва. Та който не му харесва беж да ни няма както повечето млади хора.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (1), kypa (31-08-2021)
Ама не бягат младите, стоят си тук на инат.
Последните две години България е с положителен баланс при миграцията, т.е. завърналите се са повече от заминалите, като изследването е без да се отчита движението на сезонните работници а само трайно напускащите и завърналите се такива.
nafets8008 (01-07-2021), gambletrade (01-07-2021), Нерегистриран (1), kypa (31-08-2021)
А за последните две години покрай пандемията данните не ги гледай. Те хората се върнаха от страх, не заради друго. Всички знаем на запад какви са здравните системи и колко се чака за лекар. Тук пискаха за мед. хеликоптери, но дали са наясно хората, че на запад имат такива, но се плащат. Ако нямаш застраховка както булшинството тук, едни суми идват, ум да ти зайде.Ама не бягат младите, стоят си тук на инат.
Последните две години България е с положителен баланс при миграцията, т.е. завърналите се са повече от заминалите, като изследването е без да се отчита движението на сезонните работници а само трайно напускащите и завърналите се такива.
Давам ви един пример. На круизен кораб една жена паднала, счупила си тазобедрена става или нещо в тази област и решението на медиците и капитана на кораба било жената мигар да се евакуира с мед. хеликоптер и оттам към САЩ. Сумата, която трябвало да плати само за евакуацията с хеликоптера била над $180 000. Ако е нямала жената застраховка, представете си как щеше да ги плати тези пари с една пенсия. Айде, там в САЩ поне съм чел, че вземат пенсионерите между 3 и 4 бона на месец. Да каже някой, ако има опит и знания, защото не винаги прочетеното в Интернет е вярно. Но все пак, сумата е голяма.
И от тази гледна точка, за лекар чакаш по месец във Великобритания и САЩ. Тук в България нищо, че системата ни не е от най-добрите, но поне достъпът е лесен. Едно направление за специалист и веднага те приема.
ndimitrov73 (01-07-2021), kypa (31-08-2021)
И ти си прав Минков. С Брекзид и корона вирус пандемията се закупиха малко процесите на абсорбирането. Ама се надявам с новата политическа преминаваща в икономическа криза и възстановяването на европейската икономика да се подновят процесите на абсорбция в праведната посока дето се казва.Ама не бягат младите, стоят си тук на инат.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
И що да не ги гледам?А за последните две години покрай пандемията данните не ги гледай. Те хората се върнаха от страх, не заради друго. Всички знаем на запад какви са здравните системи и колко се чака за лекар. Тук пискаха за мед. хеликоптери, но дали са наясно хората, че на запад имат такива, но се плащат. Ако нямаш застраховка както булшинството тук, едни суми идват, ум да ти зайде.
Давам ви един пример. На круизен кораб една жена паднала, счупила си тазобедрена става или нещо в тази област и решението на медиците и капитана на кораба било жената мигар да се евакуира с мед. хеликоптер и оттам към САЩ. Сумата, която трябвало да плати само за евакуацията с хеликоптера била над $180 000. Ако е нямала жената застраховка, представете си как щеше да ги плати тези пари с една пенсия. Айде, там в САЩ поне съм чел, че вземат пенсионерите между 3 и 4 бона на месец. Да каже някой, ако има опит и знания, защото не винаги прочетеното в Интернет е вярно. Но все пак, сумата е голяма.
И от тази гледна точка, за лекар чакаш по месец във Великобритания и САЩ. Тук в България нищо, че системата ни не е от най-добрите, но поне достъпът е лесен. Едно направление за специалист и веднага те приема.
Първо 2019 г. пандемия нямаше, започна началото на 2020 г.
Но то точно това е интересното - що се връщат - нали там много хубаво, що като им запари под задниците и много свиха опашки и хайде към дома, щото в България по-сигурно май се оказа.
Да бе, може да взема 3-4К Бил Гейтс като се пенсионира.
3-5К е месечната заплата на полицай, пенсията му естествено е по-малка. Максималната годишна пенсия в САЩ е около 28 хил. долара, но естествено много малко хора получават максимума. За да го получиш трябва през последните десет години преди да си се пенсионирал да си плащал осигуровки върху 110 хил. долара годишно или около 12 хил. долара годишна осигурителна вноска това там много малко хора могат да си го позволят.
gambletrade (01-07-2021), kypa (31-08-2021)