Те неговите "реформи" бяха началото на края на българската държава НО всеки си има мнение и може да си го защитава. Тези дето са фенове на Костов може да си гласуват за СДС![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Диана Евтимова от Института за развитие на публичната средa иска да ни убеди, че ако имаме по-голямо доверие на машинния вот, само за минута и двадесет секунди ще успеем да упражним правото си на вот на изборите през месец юли и ще спестим ценно време на СИК при преброяването. Важно е да се отбележи, че при машинния вот не съществува възможност за подаване на недействителна бюлетина, но се надявам все още да има опцията "Не подкрепям никого", което лично мен мен ме устройва.
https://bnr.bg/post/101478003/diana-...vane-s-mashina
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Продаде държавата на възможно най неспособните-некадърни а когато некадърник придобие собственост освен да я сасипе няма какво друго да стори така някой хора придобиха държавни активи за жълти стотинки повярваха си, че са нещо но накрая сасипаха всичко "това е схема и тя не е нова"Да и продаде много държавни предприятия, както изнесе военната ни техника през Сърбия за желязо. Да не говорим че май по негово време се даде и нашето злато срещу 1% за нас. Мисля че Костов също причини доста щети на държавата и се надявам някой ден и на него да бъде потърсена отговорност за това.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Добре де, как ги измислиха тия избори през юли, ами ако хората са почивка как ще гласуват?
Тази схема беше режисирана отвън. Основната атака тогава, в началото на 90-те беше срещу Русия. Нас ни помете ударната вълна. Продукцията на повечето наши предприятия беше на нивото на пазарите в СИВ и нямаше как да се конкурира с произвежданите продукти в Западна Европа. Обобщавам, но разбира се има и изключения - военно-промишления комплекс, корабостроенето и кораборемонта, козметичната промишленост, производството на селско-стопанска продукция. Повечето предприятия можеше поетапно да бъдат преструктурирани, но това можеше да се случи само с огромни инвестиции, които нямаше кой да вложи у нас през онези години, няма кой да ги вложи и днес. Всички държави от Източна Европа преживяха икономически шок. Стигна се до сериозно обезценяване на валутите им, като мисля, че в това отношение сме рекордьори. Унгария и Чехия запазиха паричните си единици с много нули, а ние за по-сигурно вързахме ръцете на родните ни политици и финансисти с валутен борд.Продаде държавата на възможно най неспособните-некадърни а когато некадърник придобие собственост освен да я сасипе няма какво друго да стори така някой хора придобиха държавни активи за жълти стотинки повярваха си, че са нещо но накрая сасипаха всичко "това е схема и тя не е нова"
Къде са държавите от Източния блок днес и къде сме ние?
След като тихо и кротко се разделиха, Чехия и Словакия до такава степен развиха икономиките си, че днес имат нужда от кадри, които често са и наши сънародници. Двете държави станаха сателити на германската автомобилна индустрия, което беше донякъде рисково решение. При резки световни икономически аномалии като кризата с вируса Covid-19, автомобилостроителната индустрия е една от най-засегнатите. Въпреки това и двете се справят и инфраструктурно, и икономически и политически много по-добре от нас. Същото важи и за Полша и Унгария, за Словения и Хървати, за прибалтийските републики. Всъщност трудно ми е да се сетя за държава от ЕС, с която можем да се сравним по какъвто и да било показател. Дори и Румъния отдавна ни изпревари икономически. Не знам защо толкова сме се заяли с македонците. Нека и те станат членове на ЕС, че да им отстъпим първото място отзад - напред в класациите на Евростат.
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Не съмнено схемата беше режисирана от вън НО с преврата на Костов / Сорос/ ситуацията ескалира и това, че стигнахме до такова плачевно състояние а една мутра дето не можа да се отърси от селкия си акцент ни бе диктатор толкова години е просто следствие на стартирали процеси от времето на мавара Костов.Тази схема беше режисирана отвън. Основната атака тогава, в началото на 90-те беше срещу Русия. Нас ни помете ударната вълна. Продукцията на повечето наши предприятия беше на нивото на пазарите в СИВ и нямаше как да се конкурира с произвежданите продукти в Западна Европа. Обобщавам, но разбира се има и изключения - военно-промишления комплекс, корабостроенето и кораборемонта, козметичната промишленост, производството на селско-стопанска продукция. Повечето предприятия можеше поетапно да бъдат преструктурирани, но това можеше да се случи само с огромни инвестиции, които нямаше кой да вложи у нас през онези години, няма кой да ги вложи и днес. Всички държави от Източна Европа преживяха икономически шок. Стигна се до сериозно обезценяване на валутите им, като мисля, че в това отношение сме рекордьори. Унгария и Чехия запазиха паричните си единици с много нули, а ние за по-сигурно вързахме ръцете на родните ни политици и финансисти с валутен борд.
Къде са държавите от Източния блок днес и къде сме ние?
След като тихо и кротко се разделиха, Чехия и Словакия до такава степен развиха икономиките си, че днес имат нужда от кадри, които често са и наши сънародници. Двете държави станаха сателити на германската автомобилна индустрия, което беше донякъде рисково решение. При резки световни икономически аномалии като кризата с вируса Covid-19, автомобилостроителната индустрия е една от най-засегнатите. Въпреки това и двете се справят и инфраструктурно, и икономически и политически много по-добре от нас. Същото важи и за Полша и Унгария, за Словения и Хървати, за прибалтийските републики. Всъщност трудно ми е да се сетя за държава от ЕС, с която можем да се сравним по какъвто и да било показател. Дори и Румъния отдавна ни изпревари икономически. Не знам защо толкова сме се заяли с македонците. Нека и те станат членове на ЕС, че да им отстъпим първото място отзад - напред в класациите на Евростат.
Разбира се, беше режисирана отвън. Основна цел беше Съветския Съюз. Пътъом да се разгроми соцлагера. Всичко да се разруши и да се разграби. И после да се управлява чрез корумпирани крадливи местни политици. По ред причини държавите от Централна Европа са успяли да излязат от дереджето. При нас този процес доста се позабави![]()
Не само че са през юли, но мен ме притеснява факта че по-възрастните хора трудно биха се справили с машинното гласуване. Незнам но дано накрая успеят да намерят начин чрез който всеки българско гражданин да даде своя глас без да бъде манипулиран или изигран.
Или, както майка ми, възрастна и с фобия от технологиите, каза: - 'Тия зорлен ме отказаха от гласуване.'![]()
Държавни предприятия с технологии от 60те на миналия век, неотговарящи на никакви стандарти. Имаше и по модерни, но те и сега работят, осигуряват работни места, плащат данъци, произвеждат БВП. Златото за 1% концесионна такса щото не можем ние да си го работим. Но освен този 1% прибави още 15% корпоративни данъци, работни заплати със платени всякакви осигуровки и данъци върху тях и тогава смятай за какво иде реч. За военната техника си спомням и аз как изкарваха едни Студебейкъри от едно близко поделение, трофейни, още от ВСВ но консервирани и не дай боже някога да разчитаме на тях. Просто така трябваше да стане. С Балкан много не съм съгласен как протекоха нещата, но в покрай сухото гори и суровото понякога.Да и продаде много държавни предприятия, както изнесе военната ни техника през Сърбия за желязо. Да не говорим че май по негово време се даде и нашето злато срещу 1% за нас. Мисля че Костов също причини доста щети на държавата и се надявам някой ден и на него да бъде потърсена отговорност за това.
kypa (04-06-2021), gambletrade (04-06-2021)