Те за това, военните трябва да повикат и да го вземат Jssj в запас и тогава той лично, ще може да дойде, у София и да прави там каквото си ще ... Нали има некви мераци
Разбира се (ако въобще нещо може да свърши) когато стъпи там !![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
jssj (12-05-2021), minkov (12-05-2021), Нерегистриран (3), Spekulanta (13-05-2021), pablo (13-05-2021), Novak (13-05-2021)
Единственото решение е задължителното гласуване и този с лаптопа ще се озори да гласува с много гласове. А после и тези гласове ще са капка в морето с масовия вот на всички българи в чужбина и в България.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Елзъп, стандартът на живот точно така си го подобряват гурбетчийте. Защо мислиш, че не си правят зъбите на Запад? Защо мислим, че почиват в България? Защо мислиш, че спестяват и си купуват електроника или дрехи от България? Отговорът е много прост. Валутен борд. 1:1.95. За тяхното 1 евро на запад, в България получават 1:95 лева. При сравнително едни и същи цени, те имат почти двойно по-голяма покупателна способност. Стандартът на живот в България е сравнително добър, а когато дойдат от запад получават дори перфектен стандарт на живот.Много от българите в чужбина веднага биха се прибрали ако се подобри стандарта на живот в България. И все пак си мисля че гласоподавателите в другите държави са българи заминали през последните няколко години и наистина се интересуват от случващото се тук. Останалите които са се устроили там едва ли биха стояли с часове за да чакат да гласуват, някак това не им в същността.
Приятел отиде да работи на запад, защото заплатата е в евро, а предстоеше да прави балове на децата си. Изкара една година там и се прибра със спестявания, които да пръсне.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Малко съм дърт вече за запас, обаче с калашника нямам никакви проблеми. /ама никакви, направо съм виртуоз/ Иначе освен казармата са ме вдигали два пъти по 15 дни запас. Така че не бери грижа за мене, ШЪ сЪ оправя сто пъти по-добре от младите.
пп сега се сещам,че на последния запас ме направиха командир на рота, може да събера пенсиите от запаса да помагат!!!![]()
![]()
...като чета днес , той Бойко Рашков вече ги е почнал от единия край...
" Изненадата е тази, която движи цената, а не това, което всички знаят " Facebook -Forexjssj
minkov (12-05-2021), Emil Enchev (12-05-2021), gambletrade (12-05-2021), pablo (13-05-2021), Novak (13-05-2021)
То задължителното гласуване го имаше в закона преди време. Мисля, че там предпложението беше на реформаторския блок. Надяваха се с масово гласуване да се намали тежестта на ДПС в парламента. Само че нещо се оплетоха каква да е санкцията за хората, които не гласуват. Имаше някакви точки в закона, който не е гласувал на два поредни избора да бъде отписан от избирателните списъци. Това обаче май падна пред КС, защото си беше безумие и отнемане на правото на избор. В Гърция гласуването е задължително и има глоба от 500 евро. При нас се сетиха, че подобни глоби няма как да си ги събере държавата. Има секции, където ако всички избиратели тръгнат да гласуват няма да стигнат и два дни да се справят. Сега с машините може и по-бързо да става, но с хартиите си е бая бавно и тегаво.
Еднъж за малко да ма земат запас. Бех получил повиквателно, събрах амбалажа и ай в перьод. Бачках на един рудник значи. Бе 1987мисля, събираха статисти за филма за бай Тошо "Чавдарци". И аман заман да са кача на автобуса и да ме отвеят, спира джипката на началник рудника и, ти, ти и ти ай във джипката и обратно в рудника! Те така ми са размина еднъж в живота и запас да ма земат, и филмова звезда да стана!!Малко съм дърт вече за запас, обаче с калашника нямам никакви проблеми. /ама никакви, направо съм виртуоз/ Иначе освен казармата са ме вдигали два пъти по 15 дни запас. Така че не бери грижа за мене, ШЪ сЪ оправя сто пъти по-добре от младите.
пп сега се сещам,че на последния запас ме направиха командир на рота, може да събера пенсиите от запаса да помагат!!!![]()
![]()
...като чета днес , той Бойко Рашков вече ги е почнал от единия край...
Може би съм го пропуснал това. Но сега по пощата получих писмо от статистик Канада с въпросник прави се по интернет и е задължително. Коства ти около 30 мин. Та може и нашата статистика да направи нещо такова като преброяване. Да се направи сайт на правителството. Да се регистрират всички по ЕГН и имейл адрес телефон и т.н. с проверка на телефона който си дал и мейла. Та да се направи база данни всички изберателни секции свързани с базата данни. Гласуваш използваш ЕГНто получаваш смс че си гласувал. И така ще се избяга двойното гласуване. Платените гласове ще излизат по скъпо защото трябва да платиш на доста народ за да повлияеш на избора процента на ДПС ще падне и ще се получи интересна и различна картинка в парламента. Може би е и начин за справяне с политическата криза в момента. И глоба за непопълнени данните за статистиката или не гласували. Стой им в досието ако си от чужбина и се прибираш бам изненада плати си или не можеш да влезеш или излезеш от страната. Който е български гражданин трябва да носи и отговорност в крайна сметка. Ако не иска отказва се от гражданството плаща си таксичката и т.н. така ги виждам аз нещата.То задължителното гласуване го имаше в закона преди време. Мисля, че там предпложението беше на реформаторския блок. Надяваха се с масово гласуване да се намали тежестта на ДПС в парламента. Само че нещо се оплетоха каква да е санкцията за хората, които не гласуват. Имаше някакви точки в закона, който не е гласувал на два поредни избора да бъде отписан от избирателните списъци. Това обаче май падна пред КС, защото си беше безумие и отнемане на правото на избор. В Гърция гласуването е задължително и има глоба от 500 евро. При нас се сетиха, че подобни глоби няма как да си ги събере държавата. Има секции, където ако всички избиратели тръгнат да гласуват няма да стигнат и два дни да се справят. Сега с машините може и по-бързо да става, но с хартиите си е бая бавно и тегаво.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нема как задължително. Имаше преди време една идея, субсидията да не е директно към партиите а за изборния процес. Демек да са дели между избирател и избираем. Значи субсидия 11 леФа както си бе, делиш я на две = 5,5 лефа, х 4 години мандат, закръклено да речем = 25 леФа. Влиза господин Петров да гласува, извършва си процедурата, разписва са у списъците че е гласувал, разписва са и в още една графа че е получил ваучер за 25 леФа. Госпожа Петрова също си получава ваучеро. И от там в хипермаркето, пълнят количката с продукция. Значи сутринта ша има опашки пред изборните секции. Ще гласуват 99.99% от целокупното население. И вече си губи смисъло да са купуват гласове. Ма ша стане доста напечено за партиите, щот ша е бая непредсказуемо. Кой какво обещавал, па какво изпълнил, неизпълнил и прочие.
minkov (13-05-2021), Elsup (13-05-2021), ndimitrov73 (13-05-2021), Нерегистриран (1), Novak (13-05-2021)
Да и всичките мътви души също да гласуватДемокрацията в древна Гърция е била много по различно от демоНОкрацията днес не бива да да ги бъркаме защото абривиатурата е една и съща.
п.п. Това като една жина /или мъж/ на 20 г. и вече възрастни на 75 г. -разликата е огромна!!!
Spekulanta (13-05-2021), Novak (13-05-2021)
Е даде и аз това казвам че отиват кой за кола, кой за жилище кой за други неща. Но когато създадат семейства и имат деца всеки иска да си се прибере в България. Аз също съм от тези емигранти. Когато се роди дъщеря ми се прибрахме преди да започне първи клас. Тя е българче и трябва да расте и да се образова в България. Затова си мисля че българите в чужбина също имат равно право да гласуват с нас защото за всички каузата е една - Добър живот в България.Елзъп, стандартът на живот точно така си го подобряват гурбетчийте. Защо мислиш, че не си правят зъбите на Запад? Защо мислим, че почиват в България? Защо мислиш, че спестяват и си купуват електроника или дрехи от България? Отговорът е много прост. Валутен борд. 1:1.95. За тяхното 1 евро на запад, в България получават 1:95 лева. При сравнително едни и същи цени, те имат почти двойно по-голяма покупателна способност. Стандартът на живот в България е сравнително добър, а когато дойдат от запад получават дори перфектен стандарт на живот.
Приятел отиде да работи на запад, защото заплатата е в евро, а предстоеше да прави балове на децата си. Изкара една година там и се прибра със спестявания, които да пръсне.
Нерегистриран (1), balcon (13-05-2021)