Освен да я караме като Белгия - там някъде към 7 години я караха на служебни правителства докато се разберат кой да управляваСлед като изгледах интервюто на лидера на ИТД, на което за по-удобно въпросите бяха задавани от негов съпартиец/водещ/сценарист не виждам много разлика между Борисов и Трифонов. И двамата са високомерни персони от близкото ни мрачно минало, запазили маниерите си от тогава. Като се замисля от досегашните ни премиери ми допадат предимно тези на служебните правителства - относително надпартийни, до голяма степен експерти, които нямат време да се опиянят от властта.
Не е чак толкова лошо решение в сегашната патова ситуация
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
gambletrade (27-04-2021)
Що така сега? Много бързо вдигаш белия байряк. Нека малко да одрускаме бюджета в период на криза щото на някой му се иска да управлява с пълно мнозинство иначе и дума да не става. Както той се изрази по конституция какво лошо има в извънредните избори. Не знам за Белгия ама служебното правителство по българската конституция е с много ограничени права не може да сключва договори. Теглене на заеми у т.н. Единствената му задача е да организира извънредни избори. Ей какво весело било в БГ бях забравил тези времена.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
minkov (27-04-2021)
То не пречи, докато си управлява служебното правителство, да си правим избори през 2-3 месеца.Що така сега? Много бързо вдигаш белия байряк. Нека малко да одрускаме бюджета в период на криза щото на някой му се иска да управлява с пълно мнозинство иначе и дума да не става. Както той се изрази по конституция какво лошо има в извънредните избори. Не знам за Белгия ама служебното правителство по българската конституция е с много ограничени права не може да сключва договори. Теглене на заеми у т.н. Единствената му задача е да организира извънредни избори. Ей какво весело било в БГ бях забравил тези времена.
Пари за избори има, няма проблем.
А това за ограничените правомищия на служебното правителство знам, че сте го чели из интернета, ама хич не е вярно.
Вярно има някои ограничения, но като цяло няма никакъв проблем да си функционира пълноценно, даже и по-добре от нормално правителство, защото не подлежи на парламентарен контрол и не може да му се гласува недоверие, т.е. не може да бъде уволнено.
Относно заемите - не може да тегли заеми, които не са удобрени от парламента, обаче поне за тази година парламента е подписал празен чек за доста голяма сума (т.е. вече са удобрени и няма проблем да ги тегли служебното правителство)
Та това, че е с ограничени правомощия никак няма да попречи на държавата да си функционра нормално.
Тезата, че със служебно правителство ще закъса държавата е само внушение, но не и истина.
А както са тръгнали нещата, ако едно служебно правителство се назначи сега и ако до септември не бъде избрано редовно, съгласно конституцията, служебното ще управлява чак до април следващата година (поне).
Четете какво пише в конституцията и ще разберете защо, а не да четете из интернет и да повтаряте разни несъстоятелни мантри.
Съвсем добре ще си върви държавата при едно служебно правителство.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
batDancho (27-04-2021), КинО (27-04-2021), Нерегистриран (2), gambletrade (27-04-2021)
Със служебно правителство държавата е на командно дишане. Не може да сключва договори и споразумения с трети лица. Единствено организиране на избори и плащане пенсии и заплати на държавните служители. Ще видим кой е прав и кой знае по добре ситуацията. Не случайно всички викнаха срещу Слави за безотговорната постъпка и забележи Мая Манолова колко остана недоволна. Е щом има пари заделени за избори това е добре 7 години по 4-5 избора в годината ако следваме примера на Белгия с неработеща икономика от пандемията. Да ви е честито. Както се казва внимавай какво си пожелаваш. Дали всички коитоо реваха срещу ББ ще са доволни от новите. Нещо ми подсказва никак. Ще усетите всичко Минков много скоро всички ще го усетите и разберете няма страшно и не се притеснявай. Аз вече писах точките на новите управляващи. Скоро ще почнат да ги изпълняват всичко е планувано. Аз съм само вестоносец.То не пречи, докато си управлява служебното правителство, да си правим избори през 2-3 месеца.
Пари за избори има, няма проблем.
А това за ограничените правомищия на служебното правителство знам, че сте го чели из интернета, ама хич не е вярно.
Вярно има някои ограничения, но като цяло няма никакъв проблем да си функционира пълноценно, даже и по-добре от нормално правителство, защото не подлежи на парламентарен контрол и не може да му се гласува недоверие, т.е. не може да бъде уволнено.
Относно заемите - не може да тегли заеми, които не са удобрени от парламента, обаче поне за тази година парламента е подписал празен чек за доста голяма сума (т.е. вече са удобрени и няма проблем да ги тегли служебното правителство)
Та това, че е с ограничени правомощия никак няма да попречи на държавата да си функционра нормално.
Тезата, че със служебно правителство ще закъса държавата е само внушение, но не и истина.
А както са тръгнали нещата, ако едно служебно правителство се назначи сега и ако до септември не бъде избрано редовно, съгласно конституцията, служебното ще управлява чак до април следващата година (поне).
Четете какво пише в конституцията и ще разберете защо, а не да четете из интернет и да повтаряте разни несъстоятелни мантри.
Съвсем добре ще си върви държавата при едно служебно правителство.![]()
Роналд Рейгън
minkov (27-04-2021), Нерегистриран (1)
Просто не е вярно това, или поне не е съвсем вярно. Не може да сключва само договори, който в последствие трябва да бъдат одобрени от парламента - това са специфични договори упоменати в конституцията - на този етап няма някаква неотложна причина да се сключват такива договори.
Всичко което вече е одобрено от парламента (например възможния емитиран външен дълг) вече е одобрен от парламента, вътрешен дълг няма проблем да се емитира и без парламент. Няма никакъв проблем да си вървят обществените поръчки и всичко останало.
Реално никъде (нито в конституция, нито в друг закон) няма записани ограничения за дейностите, които може да извършва едно служебно правителство. Ограниченията идват от това, че някои действия изискват одобрение на парламент, а такъв няма да има, но тези действия не са толкова много и толква важни, че да спънат работата на държавата.
А ако има късмет едно служебно правителство може да се окаже, че ще работи заедно с работещ парламент, защото ако евентуалния следващ парламент не може да състави правителство до октомври, може да го разпусне чак следващия президент (най-рано през февруари следващата година), заради ограничения на текущия президент от конституцията - е тогава ще е големия купон.
Мене не ме мисли - аз съм преживят всичко от Луканов до днес и още не съм закъсал и със сигурност ще съм си тук и при следващите и нямам намерение да ходя на другия край на света за да си решавам проблемите. Не чакам и никога не съм чакал нещо от държавата, та да се притеснявам за нея. Моята е лесна и малко неща могат да ме притеснят, ама не са от типа "кой ще управлява"....Да ви е честито. Както се казва внимавай какво си пожелаваш. Дали всички коитоо реваха срещу ББ ще са доволни от новите. Нещо ми подсказва никак. Ще усетите всичко Минков много скоро всички ще го усетите и разберете няма страшно и не се притеснявай. Аз вече писах точките на новите управляващи. Скоро ще почнат да ги изпълняват всичко е планувано. Аз съм само вестоносец.
batDancho (27-04-2021), Нерегистриран (3), gambletrade (27-04-2021)
А защо някои хора не ги беше страх от служебни правителства, когато баце хвърляше оставки и ги назначаваше Плевнелиев. Както и тогава въобще не повдигаха въпроса колко пари това ще струва на държавата. И тогава нямаше драма, че ще има служебно правителство.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
minkov (27-04-2021), gambletrade (27-04-2021)
За какви подхвърлени доказателства говориш? Имаме сниман премиера на републиката как спи гол и до главата му има пистолет. Самият той обвини президента, чеАми в една нормална държава който има някакви доказателства ги внася в прокуратурата и се завежда дело. А така подхвърлени "доказателства" за мен са компромати. Затова и каквото е отношението натози който ги е подхвърлил някъде си такова е и отношението на прокуратурата към това. Само, че народа вече се нагледа и наслуша на изпълнения като това и не му обръща внимание та затова и ГЕРБ пак си печели и ще печели
му бил пратил "някаква прекрасна госпожа" да го снима. Имаше сигнал до прокуратурата. Имаше и обстойна проверка в НСО. След няколко месеца мълчание прекратиха
разследването, защото не са намерили прекрасната госпожа, която е снимала. Мата Хари, както я нарече Борисов. Чудно е защо не са го питали него лично или на Гешев
му е неудобно? Това дали изобщо е сериозно? Ти как мислиш? Не бързай да обобщаваш за народа, защото минимум 70% не гласуват за Герб. Аз не познавам хора, които
да харесват тази партия. Как печелят и защо печелят е много дълга тема, но повечето хора са наясно. Тези които не са с промити мозъци, разбира се.
minkov (27-04-2021), gambletrade (27-04-2021)
Ех Новак, Новак и да ти обяснявам 1090000 пъти пак няма да ме разбереш. Ти си ББ е черен Савине бял и точка. Само ще то подскажа, че не е важно кой е президента, а как работеше икономиката и какви бяха показателите е важно така, че сравни годините когато беше Плевньо и сега. Не се надявам да ме разбереш пиша го за тези които имат малко по широко виждане и могат да ме разберат. Както казах ББ не могат да го пипнат и с пръст и ще се докаже. Ще видите че със служебно правителство и да се опитат да му вадят кирливи ризи ще са до там. Нито едно дело няма да има повдигнати камо ли спечелено и още един път ще се докаже че всичко е компромати. Няма страшно скоро всичко ще излезе наяве и ще се разбере не се притеснявай. На лъжата краката са къси.
Няма да ме разберете докато не го видите и усетите. Както Там неверни.![]()
Роналд Рейгън
Нерегистриран (1)
Казваш, той Боко - Месията, а ние всичките Тома Неверни, искаме да го видим, та да повярваме - абе Димитров, що цитираш евангелски персонажи, без да си разбрал въобще идеята на притчата, която определено е несъвместима със ситуацията.
Между другото след срещата с Тома Неверни, Месията се запилял при тате в божието царство и повече се невидял по земята, ако това ще е цената да се разкара Боко, съм склонен да повярвам...
gambletrade (27-04-2021), kypa (29-04-2021)
Хахаха няма месиии. Спри да се вкарваш във филми. Всички са сменяеми и заменяеми. Въпроса е друг тези които го наследят какво ще направят. Ще крадат повече от колкото правят, ще забатачат повече от това или ще направят нещо ново и по добро. Това е големия въпрос. И аз виждам и знам отговора ама ще оставя само да решите поставената задача и сами да стигнете до отговора така е по сладко и интересно, не да получавате отговора на готово.Казваш, той Боко - Месията, а ние всичките Тома Неверни, искаме да го видим, та да повярваме - абе Димитров, що цитираш евангелски персонажи, без да си разбрал въобще идеята на притчата, която определено е несъвместима със ситуацията.
Между другото след срещата с Тома Неверни, Месията се запилял при тате в божието царство и повече се невидял по земята, ако това ще е цената да се разкара Боко, съм склонен да повярвам...![]()
Роналд Рейгън