И каква стана тя за толкова години неоправени, ли останахте? Нещо ББ се излага. Ами остава да се надяваме през следващите години да се оправите сами.![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Като цяло разликата между Слави и демонократична България е нулева та все тая и двете са проекти "деца" на Соросойдните Демонократи. От далече нещата яво изглеждат няка по различноЧета, че българите в чужбина гласували за чалгата "Има такъв народ". Не знам за кого са гласували хилядите мургави гастайбайтери в западна Европа, но за разлика от българите в Чикаго, българите в Монреал, например в болшинството си гласуваха за Демократична България. Аз, семейството ми и всичките ми приятели в това число.
Как чуждите медии превеждат имената на новите ни партии
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/kak-...s_1578987.html
© Actualno.com.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
krasilovech (05-04-2021), kypa (06-04-2021), Нерегистриран (1)
Струва ми се партията на Слави трифонов и неговата партия Има такъв народ ще повтори съдбата на Царя и НДСВ и Бареков, бързо набиране на гласове и бързо после губене.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (3), ndimitrov73 (05-04-2021), L&T (05-04-2021), pablo (06-04-2021), kypa (06-04-2021)
До колко е истина незнам, но на едни минали избори имаше такъв прецедент. Едно момче гласувало за партията Х. Проверява си секцията в ЦИК и що да види, в неговата секция няма ни един глас за партията Х. Не са застраховани гласувалите в чужбина, че това може да се случи и там.Колега ще излязат резултатите и за изберателните секции в Монреал и околия и ще се види коя партия колко печели. Ти си гласувал за едни други за други и накрая пилетата се броят на есен. Ама за мен всичко вече е история и в миналото. Сега на дневен ред идва въпроса ще има ли работещ парламент и работещо правителство в този пъстър избор. Щото само с плюене и негативизъм местата трябва и нещо градивно да се случи ако искаме да стане нещо иначе хубаво си гласувал със семейството ама ще се окаже че гласът ти е отишла напразно ще трябва пак да гласуваш и така до края на света. Хубавото е че ние няма от Канада да плащаме мастрафа ама заслужава ли го всичко това българския народ във времена на криза и неработеща икономика по точно оцеляваща икономика. Това е по големия и важен въпрос на дневен ред.
Може да е било поръчкова новина това, аз лично малко се съмнявам. Стават грешки при преброяването и това е ясно на всички ни. Затова искаме с машини да се гласува, ама нейсе.
Нерегистриран (1), kypa (06-04-2021)
Знаеш ли никой за нищо не може да бъде сигурен на 100 процента. Просто не искам нито Герб, нито БСП, не искам и Каракачанов и Манолова и сие. Писна ми от тях. Искам си България да бъде за българите и живота да стане по добър. Защото ако не се промени нещо скоро ще бъдем заличени като нация.Не те знам, какво ще държиш .
Моето мнение още на есен беше, че не очаквам значима промяна.
А също и че не виждам нови лица който да влезнат в политиката, освен ако не ги внесем от чужбина.
Ти щом виждаш в Трифонов, който по принцип искаше да става съосновател на ГЕРБ и да играят тандем в Бойко, но не се разбраха
И за твое успокоение относно , че "никой не иска старшите идиоти в цирка " , споко тези по листите на Трифонов на местно ниво половината и повечето са бивши герберисти, комунисти и прочее
Но щом смяташ , че си гласувала за нови лица, така да бъде
Ако знаеш аз колко неща искам. Ама едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто е да го направиш. Така, че избираме това което имаме другото са само мечти и пожелания. Между другото харесах много изказването на един историк забравих в БТВ или Нова. Човека каза следното" Разбираемо е хората да искат всичко да се оправи много бързо и за кратко време, за 30 години за един човешки е много време, но за историята като цяло е един миг". Хубаво е човек да се замисли върху всичко това. Да обърнеш икономиката от планова в пазарна и да почнеш да догонваща и конкурираш държави градили пазарна икономика с десетилетия не е лесна работа. На мен това ми беше ясно затова шапката палтото и терминал 2 който не му отърва. Който е избрал БГ ще си носи кръста без много да мрънка. Въпрос на избор. Сполай ви и късмет. Мен може да ме навият да гласувам на есен с селфона на дивана в хола иначи не благодаря изтърват ме като гласоподавател. Това поне разчитам на Слави да променят изборния закон и ще поощтря ББ с един глас от дивана в Канада..Знаеш ли никой за нищо не може да бъде сигурен на 100 процента. Просто не искам нито Герб, нито БСП, не искам и Каракачанов и Манолова и сие. Писна ми от тях. Искам си България да бъде за българите и живота да стане по добър. Защото ако не се промени нещо скоро ще бъдем заличени като нация.![]()
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Нерегистриран (4), kypa (06-04-2021)
По мои лични наблюдения машинното гласуване в България не е понятно, не е популярно и едва ли някога ще бъде. Бяха направени интересни разяснителни кампании от страна на ЦИК (https://nova.bg/news/view/2021/04/03...8%D0%BD%D0%B0/), които обаче постигнаха минимален успех. Машинното гласуване е нещо тромаво, скъпо, плашещо за мнозина над определена възраст и подозрително за други под определена възраст. Кой все пак е доволен от наличието на машинния вот? Разбира се това са фирмите, които са произвели тези машини, други или същите фирми, които ще ги инсталират, деинсталират, поддържат, ъпгрейдват и съхраняват до следващите избори, както и няколко хиляди млади кадри - обучени платени доброволци, които имаха тежката задача да не правят почти нищо, освен разбира се да станат много рано в изборния ден, за да осигурят изправността и дееспособността на машините, които малцина гласоподаватели решиха да употребят по предназначение. И с право. В този материал са описани част от проблемите, в които бяха замесени машините за гласуване и на тези парламентарни избори: https://segabg.com/hot/category-bulg...veliko-turnovoДо колко е истина незнам, но на едни минали избори имаше такъв прецедент. Едно момче гласувало за партията Х. Проверява си секцията в ЦИК и що да види, в неговата секция няма ни един глас за партията Х. Не са застраховани гласувалите в чужбина, че това може да се случи и там.
Може да е било поръчкова новина това, аз лично малко се съмнявам. Стават грешки при преброяването и това е ясно на всички ни. Затова искаме с машини да се гласува, ама нейсе.
А защо просто не гласуваме по пощата? Защо не гласуваме чрез приложение на мобилните си телефони или дори с SMS, както си плащаме за паркиране в синя зона или подкрепяме "Българската Коледа"? Защо? Защото си нямаме си доверие? Защото някой може да проследи кого сме подкрепили? Може би е скъпо? Или прекалено евтино?
Никой не може да ме убеди, че щом можем да се разплащаме чрез приложение на телефона, е толкова по-сложно да гласуваме на парламентарни избори чрез друго приложение. Ако проблема е, че някой може да ни проследи вота - нека се приложат защити, информацията да се криптира, ако искат да използват анонимни блокчейн технологии - все едно. Ако има желание в тези, които организират изборите, ще се намери и начин да гласуваме дистанционно - по пощата или чрез приложение на телефона, а не чрез някакви недомислени тромави системи, които никой не харесва, а и често се провалят. Но желание засега няма. Надделява страха.
Последна редакция от balcon : 05-04-2021 на 22:19
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Мдааа ...
Аз имам малко по-различни наблюдения относно употребата на машините в изборния процес.
На фона на почти 10К устройства, то проблеми имаше с по-малко от сто.
Ама доста по-малко.
Имам предвид проблеми, водещи до тотално изваждане на устройството от процеса на гласуване.
Процентът всеки сам може да си го сметне.
Какви бяха причините за ядовете с машините?
Ами отново човешкия фактор. За съжаление.
1. Някой безхаберник оплескал наливането на данните.
Айде машините виновни.
2. Зависващи тъчове - с всяка машина вървеше бутилка дезинфектант и пакет памук с изричната инструкция да се почистват екраните и картите след всеки гласувал.
Е, там където СИК-овете спазваха стриктно това, съответно и имаха проблеми. Тия, дето леко го бяха пропуснали нямаха ядове. Около обяд излезе разпореждане да се спре третирането на дисплеите и драмата приключи.
3. Нивото на болшинството членове на СИК. Пълен фарс. Не смятам да навлизам в подробности.
4. Мотане на гласоподавателя и изтичащ тайминг при активиран процес на гласуване.
Ами, ... то и я можем и тате може, ама козата си сака пръч.
Относно тежката задача на техниците да не правят почти нищо - прекрасна атестация, че работата преди това е свършена на ниво. Щото технически грамотните добре знаят, че лети ли поддръжката - работата не е ок.
Никой не разбра за проблем(мъка за журналята), появил се поради инструкциите дадени на полицаите, охраняващите СИК-овете, да не охраняват машините по време на инсталацията им. Техникът трябваше да разнася със себе си всички назначени му машини, докато ги инсталира по СИК-вете. Вместо да си вземе едната и да остави останалите 5-6 куфара под охрана при охраняващите полицаи, както беше при предишните избори и каквито бяха и сега инструкциите от Сиела. Е да, да,ама не. Шефовете на родната полиция разпоредили тя да не пази машините. Факт. И си представете една девойка, щото имаше и такива технички, с 5-6-7 куфара(машини) стоварени и на плаца пред училището, която трябва да ги разнася всичките по етажите, и то така да си изпланира преместването им, че нито за момент да не и излиза извън полезрението неинсталирана машина. А поне двама здрави и прави органа на властта седят на три метра от нея, пушат и вдигат рамене безучастно.
Битовизми.
Категорично не съм съгласен с това, че били малцина желаещите да ползват машинен вот. Точно обратното - повечето хора имаха желание да тестват този рожба на човешкия гений и успешно се справиха.
Всички, с които говорих, са гласували машинно. Без изключение. Всички.
Аз за втори път гласувам с машинария и ми е много по-оперативно, отколкото с хартиена бюлетина.
А г-н Христо Иванов, в същата логика, с която не бил гласувал с машина, може и на самолет да не се качва. В знак на солидарност със загиналите в самолетни катастрофи. Или на кола, или на влак, или на колело, или на шейна с елени, или там на каквото си иска. Или изобщо да не излиза от тях, солидарен с ударените от саксии например.
Е те такива са ни мераклиите да ни ... оправят.
За да не бъда разбран неправилно - не съм против всички възможни останали технически осъществими форми за упражняване на вот.
Напротив - за съм, с две ръце и две копита. За съм за всички форми пестещи време и ненужни усилия. Споменавал съм мисля, колко съм мързелив, ... сигурен съм, че съм го споменавал. Но и имайки малко повече инфо от кухнята на машинния вот, бих искал не само да не се омаловажава, но и да се отдаде необходимото уважение към трудът на изключително голям екип от хора, благодарение на които той стана възможен, С всичките му забележки.![]()
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
ndimitrov73 (06-04-2021), Нерегистриран (6), minkov (06-04-2021), gambletrade (06-04-2021), batDancho (06-04-2021), kypa (06-04-2021)
Има много хора който хранят огроми надежди към Слави нека не ги разочароваме от сега но аз не съм един от тях и определено не смятам, че това е месията който ще спаси България.
п.п. Моля се да греша![]()
kypa (06-04-2021), Нерегистриран (1)
По мое лично мнение вота трябва да е явен. Никакво машинно гласуване или кабинки защото всички виждаме какви са резултатите и колко далече са от реалните нагласи в обществото.По мои лични наблюдения машинното гласуване в България не е понятно, не е популярно и едва ли някога ще бъде. Бяха направени интересни разяснителни кампании от страна на ЦИК (https://nova.bg/news/view/2021/04/03...8%D0%BD%D0%B0/), които обаче постигнаха минимален успех. Машинното гласуване е нещо тромаво, скъпо, плашещо за мнозина над определена възраст и подозрително за други под определена възраст. Кой все пак е доволен от наличието на машинния вот? Разбира се това са фирмите, които са произвели тези машини, други или същите фирми, които ще ги инсталират, деинсталират, поддържат, ъпгрейдват и съхраняват до следващите избори, както и няколко хиляди млади кадри - обучени платени доброволци, които имаха тежката задача да не правят почти нищо, освен разбира се да станат много рано в изборния ден, за да осигурят изправността и дееспособността на машините, които малцина гласоподаватели решиха да употребят по предназначение. И с право. В този материал са описани част от проблемите, в които бяха замесени машините за гласуване и на тези парламентарни избори: https://segabg.com/hot/category-bulg...veliko-turnovo
А защо просто не гласуваме по пощата? Защо не гласуваме чрез приложение на мобилните си телефони или дори с SMS, както си плащаме за паркиране в синя зона или подкрепяме "Българската Коледа"? Защо? Защото си нямаме си доверие? Защото някой може да проследи кого сме подкрепили? Може би е скъпо? Или прекалено евтино?
Никой не може да ме убеди, че щом можем да се разплащаме чрез приложение на телефона, е толкова по-сложно да гласуваме на парламентарни избори чрез друго приложение. Ако проблема е, че някой може да ни проследи вота - нека се приложат защити, информацията да се криптира, ако искат да използват анонимни блокчейн технологии - все едно. Ако има желание в тези, които организират изборите, ще се намери и начин да гласуваме дистанционно - по пощата или чрез приложение на телефона, а не чрез някакви недомислени тромави системи, които никой не харесва, а и често се провалят. Но желание засега няма. Надделява страха.
kypa (06-04-2021), Нерегистриран (1)