То трябва да е така, не дали ще е по-добре ...
И бая още рестрикции трябва да има към мераклиите да избират управлението на държавата.
Пък за мераклиите да управляват сопата ще е още по-дебела.
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
И аз съм на това мнение, дори и по-далеч отивам. Не може хората, които живеят в чужбина, да могат да определеят МОЕТО бъдеще. Не е честно! Като ги слушам, масово са привързани за Възраждане, на онзи Констадин, който си фалшифицира стажа, за да стане директор на Исторически музей Добрич и похарчил партийни субсидии, за да си купи къща.
На Запад имат други разбирания за корупция, в Испания и Италия това може да е нещо нормално, но за нас българите не е! Медиите много често цитират къде сме били сред останалите държави по корупция. Да, ама управляващата върхушка в момента беше казала, че корупцията е усещане и платените медийки даваха на повторен каданс това. Всъщност индекса на корупция е точно това, какво усещат хората, дали са се сблъскали с корупционни практики, или не. А тук вече имаме коренно различни мнения и ако едно нещо е прието на Запад, при нас може да не е и да е чиста корупция.
На Запад, примерно, е модерно да те финансира бизнеса и шефовете да изискват от подчинените си да гласуват по определен начин. Е, тук при нас това не е само корупция, а чисто купуване на гласове. И те така. Алеко Константинов е написал много добър очерк и интересно защо го посвещава на Цветан Радославов - личността зад националния ни химн.
Другото, което искам да споделя е, че гласувахме машинно днес. За разлика от предните избори, в които имаше машина в нашата секция, на тези избори имаше 3 карти, като ти дават едната и ти сам отиваш до машината и си вкарваш картата. Друг път председателят на секцията си използваше неговата карта, натискаше един бутон и ти си гласуваш. Сега малко по-трудно са го направили. Дано и по-възрастните са гласували така, че хартиените бюлетини да останат само като резервен вариант. С машини ми се струва, че после ще бъде по-лесно броенето, само трябва да се сравнят данните от е-гласуването, тези, записани в софтуера и тези, които пускаме в кутията/урната. Иначе то е едно броене на бюлетини на всяка партия отделно и отиде 00 часа.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Това нещо професор Михаил Константинов го каза в едно предаване преди години -Днеска като влизах да гласувам ми беше жал... Майка ми е кредитен косултант и един ден бях в нейния офис. Спомням си добре - дойдоха двама клиенти от ромски произход и заявиха кредит. След минути бяха одобрени и майка ми, им подаде заявления. Жената можеше да пише само цифри (ЕГН, Лична карта номер) и то ако й кажеш къде, а мъжа, който уж е нейн гарантьор - и ЕГН то си не можеше да пише. Днеска когато си чаках своя ред ги забелязах тях двамата. Не знаят да пишат, не знаят да четат. Техният глас се брои за 1, моя също... В тези листчета за гласуване, няма ли да е по-добре да гласуват само хора, които знаят поне да пишат? Искаш да гласуваш за БСП ли? Пишеш - Българска Социалистическа партия и отсреща името на кандидата. Толкова е лесно преодоляването на невежието
Искате да въведете образователен ценз ? Няма кой да ви позволи, затова усложнете
бюлетината - нека тя да бъде такава, че неграмотните да не могат да се ориентират
в нея - и готово - образователния ценз при гласуване е готов. Само грамотен и образован
човек ще може да пусне валидна бюлетина - неграмотните ще сгрешат и бюлетините
им ще са невалидни. В секцията, в която бях на предишните избори, имаще двадесет
процента невалидни бюлетини, в които беше посочена само преференция, без да е
посочена партия. Ако се сложат още един-два варианта за попълване, и целта ще
бъде постигната - неграмотните няма да могат да попълнят правилно бюлетината.
Ама дали някой ще му стиска да направи така, че само образованите да могат да гласуват -
не мисля. Тримата големи в парламента разчитат именно на гласовете на неграмотните и
на контролирания вот.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Emil Enchev (04-04-2021), Elsup (04-04-2021), Нерегистриран (2), kypa (05-04-2021)
Вече има отговор и на този въпрос . . .Ето какво всъщност става във област Велико Търново . . .
Интересно кой ще е виновен за това - вероятно някой програмист ще опере пешкира . . .
Интересно дали само при нас или и на други места ?
https://www.dnesbg.com/obshtestvo/ts...CI91ItF3EbgpEo
Преустановяват машинното гласуване и в Добрич
https://noviniotbg.bgvest.eu/590726/
Според мен това не може да е случайност - да видим на колко места още ще има подменяне на вота ?
Преустановяват машинното гласуване и в Добрич. Това става поетапно в обраста, съобщава БНР. Причината е в установени несъответствия в имената и номерата на кандидати, както и квадратчето за „не подкрепям никого“.
От РИК очакват решението на ЦИК по казуса.
След подадени редица сигнали за разменени имена и номера на кандидати от различни партии, както и на възможност за гласуване с „не подкрепям никого“ в област Добрич започва поетапното преустановяване на гласуването чрез машини:
Никой няма интерес да промени това. Ако се очаква само на грамотните български граждани живеещи на територията на България то тогава избирателите ще са много малко и дори и коалиция няма да помогне за съставяне на правителството. Причината според мен е защото няма за кого да се гласува. Както казах и сега е много вероятно много гласове да има за Слави Трифонов защото той изглежда най-симпатичен от всички кандидати ие ново лице в политиката. Останалите две партии БСП иГЕРБ разчитат на купени гласове и на такива които заемат държавна длъжност.Днеска като влизах да гласувам ми беше жал... Майка ми е кредитен косултант и един ден бях в нейния офис. Спомням си добре - дойдоха двама клиенти от ромски произход и заявиха кредит. След минути бяха одобрени и майка ми, им подаде заявления. Жената можеше да пише само цифри (ЕГН, Лична карта номер) и то ако й кажеш къде, а мъжа, който уж е нейн гарантьор - и ЕГН то си не можеше да пише. Днеска когато си чаках своя ред ги забелязах тях двамата. Не знаят да пишат, не знаят да четат. Техният глас се брои за 1, моя също... В тези листчета за гласуване, няма ли да е по-добре да гласуват само хора, които знаят поне да пишат? Искаш да гласуваш за БСП ли? Пишеш - Българска Социалистическа партия и отсреща името на кандидата. Толкова е лесно преодоляването на невежието
Аз днес си гласувах машинно и нямаше никакви проблеми. Много ме е яд от развоя на нещата, толкова много се надявах да ги изринем, но уви не се получи.
Не се ядосвай предварително, все още не се знае дали ще успеят да направят правителство, ако не съберат достатъно гояма коалиция ще трябва да отстъпят мандата.
Последна редакция от hanuman : 04-04-2021 на 22:17
Не съм гласувал но както и очаквах след брутално демократичните избори в САЩ новия парламент ще е брутално демократиченИмам лошото усещане, че нищо добро не се очертава а още по тегав парламент.
Бог да пази България!
По нагласен резултат досега не е имало. В 20:05 вече се знаеше всичко. В чужбина са затворили секциите за гласуване много по рано и много хора не са упяли изобщо да гласуват. Да не говорим как за 5 минути разбраха крайния резултат. Както и да е! Бойко няма да е повече на власт и това съм сигурна. Ако не си тръгне доброволно, то това ще стане с бой и то в много кратък срок. Виждаме че Симеонов и Матешки също отпаднаха сега да видим Слави Трифонов какво ще направи. Не казвам че шоумеб трябва да ни управлява, но за първи път от много години българина има надежда. Ако Има такъв народ си устои на думата, много скоро ГЕРБ-СДС и БСП ще бъдат част от българската история. Днешните резултатите за пореден път доказаха че мутрата е окупира България,. Както виждаме активността е голяма дори и в чужбина а в същото време старите мутри едва се добраха до 10 %от гласовете и то в най-добрия случай. Днес се убедих че българина най-нкря се събуди и този път измамите на Бойко Борисов няма да останат безнаказани.От тук нататък всичко зависи само и единствено от партията на Слави Трифонов. Да, може да звучи комично, но пък може и да е за добро. И ако се окаже че зад него сти лице което си мисля, то българите със сигурност ще имаме шанс за малко по добър стандарт на живот. Но скоро ще разберем дали съм била права.
Извинявай ама ние за изборите в България ли говорим. Нещо да не съм объркал нещо. За какво изритване на Борисов говорим? Победителя в изборите да е бил изритан нещо не разбирам. Ще се отнася за резултатите това са на социологически агенции и въобще не са официални. Просто по закон след 20 часа българско време имат право да се поднасят резултати от социологически агенции. Така, че не се заблуждавайте колежке тепърва ще се брои ще се изкарват бюлетини и ще се обобщават резултати.По нагласен резултат досега не е имало. В 20:05 вече се знаеше всичко. В чужбина са затворили секциите за гласуване много по рано и много хора не са упяли изобщо да гласуват. Да не говорим как за 5 минути разбраха крайния резултат. Както и да е! Бойко няма да е повече на власт и това съм сигурна. Ако не си тръгне доброволно, то това ще стане с бой и то в много кратък срок. Виждаме че Симеонов и Матешки също отпаднаха сега да видим Слави Трифонов какво ще направи. Не казвам че шоумеб трябва да ни управлява, но за първи път от много години българина има надежда. Ако Има такъв народ си устои на думата, много скоро ГЕРБ-СДС и БСП ще бъдат част от българската история. Днешните резултатите за пореден път доказаха че мутрата е окупира България,. Както виждаме активността е голяма дори и в чужбина а в същото време старите мутри едва се добраха до 10 %от гласовете и то в най-добрия случай. Днес се убедих че българина най-нкря се събуди и този път измамите на Бойко Борисов няма да останат безнаказани.От тук нататък всичко зависи само и единствено от партията на Слави Трифонов. Да, може да звучи комично, но пък може и да е за добро. И ако се окаже че зад него сти лице което си мисля, то българите със сигурност ще имаме шанс за малко по добър стандарт на живот. Но скоро ще разберем дали съм била права.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
kypa (05-04-2021)