С отварянето на Франкфурт вчера еврото стартира силно бичо движение , и го поддържа до затварянето на Лондон. Някакъв странен оптимизъм е завладял Европа на фона на продължаващите проблеми с Ковид-кризата, обърквайки ми сценариите за движение при двойката EURUSD. За сега все още считам вчерашното движение за корективно и се надявам днес да продължи мечата тенденция , която беше подновена в края на февруари. Всъщност вчера еврото не успя да излезе успешно от зоната на баланс очертана през миналата седмица. Ниво 1.1940 беше преодоляно за кратко, но после цената върна под него , и дори го тества за съпротива. Това ниво всъщност днес ще ми бъде ориентир за пазарната тенденция. Само устойчив пробив на 1.1940 ще ме накара да преразгледам прогнозата си за тази седмица. CCI индикатора долу вече е на отрицателна територия на Н1 и докато се задържа там, независимо от бързите импулси нагоре, мечките запазват шансовете си.
За разлика от еврото, паунда успя само макар и двукратно, да тества долната граница на зоната на баланс от петък. Притеснителното тук е, че контролното ниво от вчера беше ситуирано твърде високо, и голямата част от търговията за деня се осъществи под него. Това според мен крие риск от импулс нагоре към 1.3896 контролно ниво на предишния седмичен профил, и 1.3916, явяващо се нетествано ниво от четвъртък миналата седмица. Иначе мечата тенденция при паунда се запазва, поне докато цената се намира между контролните нива 1.3814 и 1.3960. Индикаторът долу на Н1 е под нулевата линия, а контролното ниво на сформиращия се нов седмичен профил за сега е на цена 1.3846. Целта надолу си остава 1.3668-1.3672, въпроса е дали ще успее да пробие 1.3814.
![]()