Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Happy68 (17-03-2021), Emil Enchev (17-03-2021), Novak (17-03-2021), gambletrade (17-03-2021), skrasi (18-03-2021), Нерегистриран (2), kypa (29-03-2021)
Във всички постове, които цитирах !Къде видя някакъв намек за протест от моя страна във всичко цитирано?
Аз не извършвам услуги на населението. Консултирам различни юридически лица и цената на моите услуги е включена в себестойноста, която формират.
Ама някак си ми е некомфортно да ги коментирам с теб тези работи. На различни нива сме...
Навсякъде четем, как работещите в сферата на услугите не е редно да си вдигат цените на труда след вдигане на МРЗ, а да търсят по-голям оборот и да обслужват по-качествено .
Какви услуги извършваш ти или някой друг и на кого ги извършваш са подробности.
Разбирам, че сме на различни неща, затова малко ограмотяващо инфо, бонус от мен - консултацията е вид услуга !
Цената на твоите услуги не ме интересува, по принцип питам дали за последните 20 години се е повишила цената на консултациите към юридически лица, които ти правиш ?
И ако е да, доколко е редно да си против и другите да правят същото ?
Последна редакция от jivko78 : 17-03-2021 на 13:51
Сега ще се опитам да ти обясня малко по-простичко какво значи това което съм написал:Във всички постове, които цитирах !
Навсякъде четем, как работещите в сферата на услугите не е редно да си вдигат цените на труда след вдигане на МРЗ, а да търсят по-голям оборот и да обслужват по-качествено .
Какви услуги извършваш ти или някой друг и на кого ги извършваш са подробности.
Разбирам, че сме на различни неща, но е факт , че консултацията е вид услуга !
Цената на твоите услуги не ме интересува, по принцип питам дали за последните 20 години се е повишила цената на консултациите към юридически лица, които ти правиш ?
И ако е да, доколко е редно да си против и другите да правят същото ?
Икономиката е разделена на сектори - реални и обществени. Основните реални сектори са Добив, Производство, Търговия, Транспорт, Строителство и Услуги.
Всеки сектор има групи и всяка група отделни дейности.
Та за отделните сектори и групите вътре в секторите има различни нива на цени и норма на печалба, но по-важното е, че има различни темпове на нарастване на цените, които се измерват с обективни математически методи.
Темповете на нарастване на цените в различните сектори понеже са различни има и различна секторна инфлация. Най-чувствителни към инфлацията са секторите Транспорт и Строителство, Търговията и услугите са по-латентни, при производството също е доста по-бавен темпа на нарастване на цените и в добивния сектор темповете са съвсем малки.
И никъде не съм казвал, че сектора на услугите не трябва да променя цените си. Това, че цените не се променят или ако се променят се променят със значително по-ниски темпове от цените в други сектори на икономиката е обективен факт. Има индекси на статистиката, включително и европейски, които го доказват.
Същото важи и за повечето производствени дейности.
Причините за по-ниска инфлация в производствения сектор и в сектора на услугите са различни - в производствения сектор се регулират основно от междуародните пазари а в сверата на услугите основно от локалното търсене и предлагане.
Та аз не съм против всеки, който определя цена да я определя както намери за добре, това което казвам, е че по-бавното нарастване на цените на услугите и произвежданата продукция е статистически факт, който си има икономическо обяснение и няма никакво значение аз дали съм против или съм съгласен.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Happy68 (17-03-2021), hanuman (17-03-2021), jssj (17-03-2021), Novak (17-03-2021), Нерегистриран (4), Emil Enchev (17-03-2021), gambletrade (17-03-2021), GeorgiRR (17-03-2021), Salim (18-03-2021), skrasi (18-03-2021), kypa (29-03-2021)
Мисля, че го каза достатъчно простичко до сега !Сега ще се опитам да ти обясня малко по-простичко какво значи това което съм написал:
Икономиката е разделена на сектори - реални и обществени. Основните реални сектори са Добив, Производство, Търговия, Транспорт, Строителство и Услуги.
Всеки сектор има групи и всяка група отделни дейности.
Та за отделните сектори и групите вътре в секторите има различни нива на цени и норма на печалба, но по-важното е, че има различни темпове на нарастване на цените, които се измерват с обективни математически методи.
Темповете на нарастване на цените в различните сектори понеже са различни има и различна секторна инфлация. Най-чувствителни към инфлацията са секторите Транспорт и Строителство, Търговията и услугите са по-латентни, при производството също е доста по-бавен темпа на нарастване на цените и в добивния сектор темповете са съвсем малки.
1. И никъде не съм казвал, че сектора на услугите не трябва да променя цените си. Това, че цените не се променят или ако се променят се променят със значително по-ниски темпове от цените в други сектори на икономиката е обективен факт. Има индекси на статистиката, включително и европейски, които го доказват.
Същото важи и за повечето производствени дейности.
Причините за по-ниска инфлация в производствения сектор и в сектора на услугите са различни - в производствения сектор се регулират основно от междуародните пазари а в сверата на услугите основно от локалното търсене и предлагане.
Та аз не съм против всеки, който определя цена да я определя както намери за добре, това което казвам, е че по-бавното нарастване на цените на услугите и произвежданата продукция е статистически факт, който си има икономическо обяснение и няма никакво значение аз дали съм против или съм съгласен.
Ще ти припомня за пореден път какво писа и от къде тръгна днешния разговор !
До колкото си спомням ти каза относно хората заети в сферата на услугите , че : "Техните заплати би трябвало да се вдигнат като следствие от увеличеното потребление, поради увеличението на заплатите на хората заети в другите сфери."
Та не си казал, че не трябва да си вдигат цените на услугите, а само че не е много редно !
Но щом си решил с други обяснения да замажеш това което си казал първоначално и от където тръгна разговора , друг въпрос !
Услуга в центъра на София, на Скобелев, зад НДК, мъжко постригване, цена 3 леФа. Същата услуга в центъра на Пазарджик - 6 леФа. Пица на Патриарха, слещу НДКто - 2,50 лефа, същата пица, малко по постна в ПЗ - 4 леФа. Така че всичко е доста относително. Може би стандарта в провинцията е по висок, кой знае!!!
Пък за курортните места въобще да не говорим. Работил съм в бързо хранене. В Слънчев бряг, кенчетата колички ни идваха за 60 стотинки, а ние ги давахме за 2лв. Това вече не е човешко чак. Да туристът е сравнителено по-богат, но никой богат не е глупав да дава толкова пари за кенче...Услуга в центъра на София, на Скобелев, зад НДК, мъжко постригване, цена 3 леФа. Същата услуга в центъра на Пазарджик - 6 леФа. Пица на Патриарха, слещу НДКто - 2,50 лефа, същата пица, малко по постна в ПЗ - 4 леФа. Така че всичко е доста относително. Може би стандарта в провинцията е по висок, кой знае!!!
Дават, дават ...и за още питат.
Като няма откъде да си го купят на 0.60 лв. , де не би да станат и да отидат до магазина като са в заведение? Няма как да стане.
Още повече , че за тези заведения се плащат наеми, персонал, ток , вода , разходи те за зареждане. Пък и собственика трябва да печели. Погледни и от другата страна.
Гледаш от гледна точка на продавач. Ако си купувач, нещата никак не са хубави - мисля, че ме разбираш. Все пак има държави, в които държавата определя процента за печалба. Пък нашите имаха по-вече от 200% келепир...
kypa (29-03-2021)
"........"В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави."........."
https://www.dnevnik.bg/citat_na_deni...VYSXm4elOGPyqU
Е па така си е. Нема спор.
Ами прав си. Всеки гледа от собствената си камбанария." Кой за каквото е учил " .
Имам и доста други аргументи, но за потребителя винаги е скъпо. Така както и за мен когато съм потребител. Но когато предлагам винаги пък ми идва евтино. Не знам кога ще има има консенсус по тези въпроси. Може би в едни други времена , но не и сега.