Дори и ваксините да покажат добър резултат, то населението е твърдо против каквито и да било ваксини.
Дори и ваксините да покажат добър резултат, то населението е твърдо против каквито и да било ваксини.
То вариантите не са особено много. Ако не вървят ваксините ще вървят маските, докато на вируса не му писне и се покрие. Все за някой ще има пазар. Пък населението ще почне да се ориентира лека-полека, накъде подухва ветреца.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Съгласна съм.
Пък и живеем в 21 век все пак. Би трябвало да не сме чак толкова заблудени.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И как реши, че още в януари ще ни пратят няколко милиона ваксини ?Първите ваксини на "Пфайзер" са вече у нас. Здравният министър планира да изпълни плана си за ваксинация на 70% от населението, а предвидената доставка за януари е малко над 62К бройки. Нещо не ми се връзва математиката на министъра.
https://bnr.bg/post/101395091/v-balg...-covia-vaksina
Пфайзер да не работят само за България
Трудно ще вляза в тая графаНедей че някой може да те вкара в графата на герберисти, американофили ,Бокофили и платени тролове да възхваляват мерките , Боко и Мутафчийски !
Щото на някои индивиди само това им ражда главата, ако някой спомене че мерките у нас , и по Европа що годе подобни !
За най-големите екперти по мерки, вирусология и имунологиуя, правилно е да се плюе по всичко де що излезе от щаба , не зависимо ще се отхлабват или затягат мерките.
Както и държавата е виновна за всичко , включително и персонално ако някой Ганьовец за който няма такъв вирус , съответно не се тества , същия докато е болен ръси зарази като ходи на работа , в магазина или се срещу с други хора . Естествено после за героя на Алеко Константинов държата му е виновна !
Ама то си е до ниво, до култура , до възпитание !, но иначе съм сериозен..Не виждам какво толкова може да се направи.То тези мерки не се спазват.
Има правила и това правителство няма никаква вина, че не се спазват.Манталитета си е манталитет.
Дано с ваксините всичко да мине както трябва.И дано всички да го карат леко.
На финала няма антиваксъри: https://bnr.bg/post/101395226/koment...ma-antivaksari
Горките антиваксъри. Като лъжливото овчарче са. Ами ако този път казват истина и ако ваксината на "Пфайзер" реално не е точно (или само) ваксина?
![]()
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
sorento, частните болници сключват договори със здравната каса по пътеки, които искат, често и не желаят да сключват договори със здравната каса. Покрай Токуда имаше много обвинения хвърлени, че точат здравната каса, ревизионни актове на здравната каса паднаха в съда. Токуда за мног онеща не работи с касата, но пък работят с всички застрахователи и са много коректни в това отношение. Та оттам идва пазаренето на входа - разясняват ти какво може да ползваш безплатно и какво ако си платиш.
Клиничните пътеки за много заболявания са недофинансирани - дава се нещо, което покрива някаква част, но не е достатъчно за лечението и болницата има два варианта - или ти прави само това, което плащат и те изписва или ти разяснява какво трябва още според лекаря и ти преценяваш да платиш или не.
По въпроса за правителството - функция на държавата е да упражнява контрол, а не само да разписва административни мерки. За упражняване на тези функции на държавата са създадени конкретните ведомства агенции, всяко министерство има такива звена, тези звена се очаква да си вършат работата, пък и заплатите им дигнаха предизборно.
Та мерките там където не се спазват е защото може и се позволява, а не зависи от манталитета на хората и не е тяхна работа, да обясняват кой как трябва да си носи маската. Добрата разяснителни кампания - дали замаски, дали за ваксини или друг касаещ обществото въпрос също е задължение на конкретни държавни органи - та всяко министерство има огромни пиар отдели.
След толкова години политика на разделяй и владей, не може да се очаква да има въпрос, по който обществото да е единно, а хаотичните заповеди допринасят още повече за това.
https://www.mediapool.bg/vaksinite-p...ews316163.html
Ваксините пристигнали в Пловдив с бус на кренвирши Леки
Живковото - човека с потресаващ манталитет и липса на всякакво възпитание - взел да ни поучаваи да размишлява на тема манталитет - тези неспазващите мерките са от твоят акръвна група,, както ти казах на такива като теб никой нищо не дължи, Много бързо почна да се дистанцираш от ГЕРБ, що така
, какво стана с русофобството ти, да не те посъветваха, че ще ти резнат бонуса.
Последна редакция от Novak : 26-12-2020 на 17:15
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
В случая говорим само за предписване на мерки.Не виждам какво още може да се направи.
Така или иначе, всички вървят през просото.И едва ли е заради контрола.Според мен е епизод на криворазбраната цивилизация.
Относно болниците, нямам идея защо се занимават с Ковид.Може да са под натиск.
Относно пазарененто пред входа, не си права.Ама хич...Нямаш идея.
Ако искаш. ще ти преведа дословно разговор, под формата на изнудване...
Относно функциите на държавата и абдикирането и от тях, отдавна сме на едно мнение, затова ще прескоча.
kypa (28-12-2020)
Може при мен е било културно в повечето случаи - това ви покрива касата, това застраховката, това трябва да платите ако искате за Токуда говоря, наблюденията са ми от преди 3-5 години, докторите, при които ходех там са вече с частни клиники и ходя там, а в други болници съм се наслушала на рекет.
Цялостно е сбъркана системата и е порочна, сега покрай ковида повече хора разбраха. То финансиране ли, отношение лекар- пациент, материална база, където и да го бутнеш все е зле.
В някаква степен разбирам лекарите, на които е вменено не само да мислят за лечението на пациента, а и за финансовите въпроси, Има и лекари, които въобще не работят със здравна каса, ако искаш, Пациентите какво да направят, търсят кой да ги излекува и се нагласят според обстановката, Хвърчат едни пари отвсякъде, пълни се здравна каса и незнайно къде потъват тези пари, пациентите плащат постоянно, никой не е доволен, нито лекарите поставени в тази обстановка, нито пациентите, а този който има властта да реформира и да подобри качеството само казва даваме много пари всичко сме осигурили - обаче ти отиваш до болницата и един чичак почва да се пазари с теб.
За мерките - вижда се от различните държави, че с тях и без тях няма съществена разлика в заболеваемостта.
За маските и преди съм казвала, ходя отдавна заради ФПЧ така че съм си свикнала. Този месец бяха много завишени нивата в София, така е си е добре да се ходи с маска, но вече не ги отразяват въобще в новините само корона. Личните ми впечатления където ходя е, че вече рядко се виждат на затворено хора с лошо поставени маски, дистанция се спазва, чакат си хората отвън и не мрънкат и не се бутат. Заведения на работят. Какво не им се спазва толкова на тези мерки. Явно едно гледаме, различно виждаме. Голям град няма как да се обезлюди, хората все пак ходят и на работа и вършат ежедневни действия.
Тук там има някоя изцепка, но не смятам че е правило, но пък те си остават безнаказани и много хора вероятно решават, че щом за тях може, може и аз.
Да чувам, че тече един таен живот и не само у нас и в чужбина е така, но моя работа ли е да го разследвам и да громя тези хора, да си гледат там чиновниците, на които им се плаща за това. Доносничеството маскирано под грижа за обществото ми навява едни соц асоциации.
Последна редакция от Novak : 26-12-2020 на 17:56
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Борисов и ваксините: "А, хладилник ЗИЛ, аз помислих, че камион си сложила"
https://www.dnevnik.bg/analizi/edno_...h_che/?ref=rss