Ako гледаме долу това дето стои между първото
и второто дъно е некво изпльокано неправилно.
Обаче каквото и да е било, както каза РЕДА
по-горе, се е развалило с врЪхчето в 17 часа вчера,,,,)
Ади бря до кога ще РАДИМ??? :snegurka::snegurka::snegurka:
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
На седмична се заформи червено доджи. Двойката е прекупена и стадото държи 75% дълги. Малко трудно ще пуснат аванта на масово удължилите. Днес дългите бяха 78% но 3% си закриха дългите позиции. Възможен е и гап надолу през Уй Кента!
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
REDA (11-12-2020), ndimitrov73 (11-12-2020), balcon (11-12-2020), Нерегистриран (3), Barbaron (12-12-2020), Emil Enchev (12-12-2020), jivko78 (12-12-2020), КинО (13-12-2020), hanuman (13-12-2020), kypa (14-12-2020)
Вчера и ония ден масово удължаваха,,,,когато падаше.)
:frost::frost::frost:
Днес преди обед писах за седмичната графика на еврото. Да, Чоно е прав. Двойката е прекупена.
https://forum.bg/showthread.php?8487...26#post1903226
Не знам къде го следите това стадо, но тълпата при мен е цяла седмица с къси и не ги пуска (подобно действие извършвам и аз). Разтовариха само при кабела, а най-много скъсили има при озито.
![]()
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
Както РЕДА обърна внимание има един район (аз съм го отбелязал с лилаво), който не се връзва много с вълните. При мен това е битката да мине и да остане цената под средната линия на възходящата вила. Тя (вилата) е доста вехта, но е валидна, щом цената се съобразява с нея. Показал съм я откъде започва и на Н4.
А това е текущата ситуация на Н1. Цената вече е на една ръка разстояние от излизането от възходящия (син) канал/вила - пунктираната линия, но може и да се върне обратно в него - другата пунктирана линия.
А ето и поглед на М30. Цената обикновено тества места, където линиите на две вили се пресичат. Дали вилата е правилно начертана си личи по това дали цената се е съобразила с нея. В случая ясно се вижда, че след като 5-6 бара не може да пробие горната линия на вилата цената слиза под средната линия. Опитва се почти през цялата американска сесия да я пробие, но остава под нея. И да, задължително в сметките включваме и опашките на свещите. Те обикновено са важни дъна/върхове. Това, че са опашки/фитили на по-големите графики, не означава, че не са плътни свещи на М5 или М15.
![]()
... написаното не е сигнал, нито препоръка, а само мнение.
REDA (12-12-2020), gambletrade (12-12-2020), Barbaron (12-12-2020), Нерегистриран (5), Emil Enchev (12-12-2020), lyubo (12-12-2020), jivko78 (12-12-2020), hanuman (13-12-2020), kypa (14-12-2020)
Ще съм ти благодарен, ако ми дадеш аргументирана дефиниция по това изречение.
Всеки път, като прочета, как малките графики били само шум, или били много шумни, или как по големите нямало шум, или там всичко свързано с шумене, шумолене, или дращене по графиките и брутално се комплексирам. Как пък за толкова време не вдянах, к'ъв е тоя шум, да му се не види. Баси и тъпото парче съм ...
Опашките, барабар с обемчето, за мен са си много сериозен индикатор, както за зоните на реакция на цената, така и за силата и профила на тази реакция. Т.е. - къде, как и колко.![]()
Но винаги съм отворен за нови знания и гледни точки ...
lyubo (12-12-2020), REDA (12-12-2020), gambletrade (12-12-2020), Kapitan Salam (12-12-2020), Barbaron (12-12-2020), jssj (12-12-2020), Нерегистриран (2), КинО (13-12-2020), hanuman (13-12-2020), kypa (14-12-2020)
Аз още не бих бързал с късите , лично мнение де.
Мисля даже че ще си продължи поевтиняването на долара , но на по-малка графика могат и да се търсят къси .
Това е форекс жаргон. Шуменето е да се опитваш да направиш нещо, но да не успееш, като Доналд Тръмп-много шум, много плюнки и накрая хвана голата опашка. Та така с шума. Участниците на пазара се опитват да атакуват разни нива и накрая цената затваря доста по далече от мераците им. Търгуването при барове с големи опашки е противопоказно за Вашата сметка. Затова на опашките им казват шум. много шум за нищо. Затова и влизането в позиция е най успешно когато има затворил бар и то такъв без опашка, което в повечето случаи означава продължение в същата посока. има ли опашка не е сигурно на къде ще продължи движението.Ще съм ти благодарен, ако ми дадеш аргументирана дефиниция по това изречение.
Всеки път, като прочета, как малките графики били само шум, или били много шумни, или как по големите нямало шум, или там всичко свързано с шумене, шумолене, или дращене по графиките и брутално се комплексирам. Как пък за толкова време не вдянах, к'ъв е тоя шум, да му се не види. Баси и тъпото парче съм ...
Опашките, барабар с обемчето, за мен са си много сериозен индикатор, както за зоните на реакция на цената, така и за силата и профила на тази реакция. Т.е. - къде, как и колко.![]()
Но винаги съм отворен за нови знания и гледни точки ...
Emil Enchev (13-12-2020), REDA (13-12-2020), hanuman (13-12-2020), Нерегистриран (3), kypa (14-12-2020)
Шум, шум, обаче там където са опашките
са били Лимитирани ордери, взети Стопове
и отворени нови Поръчки.)
Та уж е шум обаче са се случили доста неща,,,
РЕДА не разбира много ,,,,,,:frost::frost::frost:
gambletrade (13-12-2020), emoyambol (13-12-2020), hanuman (13-12-2020), Emil Enchev (13-12-2020), jssj (13-12-2020), Чоно (13-12-2020), КинО (13-12-2020), minkov (13-12-2020), Barbaron (14-12-2020), kypa (14-12-2020)
В Сряда лихви на ФЕД, в четвъртък пък банката на Швейцария и Великобритания. :elka:
При паунда нещата са доста под напрежение, ако няма сделка то паунда ще падне доста според анализаторите.